Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 370
Sesamfrø, hele, tørrede
Engelsk navn
Sesame seeds, whole, dried
Taxonomisk navn
Sesamum indicum
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,30
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,956
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2391 kJ 1003
Energi, kcal 571 kcal 1003
total-N 3,345 g 61 1938
Protein, total 17,7 g 61 1938
Protein, deklaration 20,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 24,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 6,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 18,0 g 2 1321
Fedt, total 49,7 g 58 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,5 g 59 1938
Tørstof 96,2 g 2 1321
Vand 3,8 g 2 1321
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,500 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 6,00 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,791 mg 8 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,247 mg 10 1938
Niacin 12,3 NE 1003
niacin 4,52 mg 10 1938
B6-vitamin 0,790 mg 1 1938
Pantothensyre 0,050 mg 1 1938
Folat 97,0 µg 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 4 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 11,0 mg 3 1938
Kalium, K 468 mg 4 1938
Calcium, Ca 959 mg 714 - 1146 6 1015
Magnesium, Mg 351 mg 3 1938
Phosphor, P 580 mg 453 - 694 6 1015
Jern, Fe 14,6 mg 16 1938
Zink, Zn 7,75 mg 4 1938
Mangan, Mn 2,46 mg 3 1938
Chrom, Cr 5,80 µg 3,30 0,0 - 22,3 10 1802
Selen, Se 24,4 µg 1 T 471
Nikkel, Ni 190 µg 1 T 471
Kviksølv, Hg 0 µg 1 T 471
Arsen, As 0 µg 1 T 471
Cadmium, Cd 0,700 µg 1 T 471
Bly, Pb 0 µg 1 T 471
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 4,60 g 3,4 - 5,8 25 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,020 0,23 1342
C16:0 0,800 9,40 1342
C18:0 0,380 4,47 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,030 0,35 1342
C18:1,n-9 3,34 39,2 1342
C20:1,n-11 0,010 0,11 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 3,86 45,4 1342
C18:3,n-3 0,070 0,82 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,20 14,1 1003
Sum monoumættede 3,38 39,7 1003
Sum polyumættede 3,93 46,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 8,51 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,070 0,82 1003
Sum n-6 fedtsyrer 3,86 45,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 903 270 1342
Leucin 1610 480 1342
Lysin 669 200 1342
Methionin 702 210 1342
Cystin 435 130 1342
Phenylalanin 1100 330 1342
Tyrosin 870 260 1342
Threonin 870 260 1342
Tryptofan 468 140 1342
Valin 1170 350 1342
Arginin 3110 930 1342
Histidin 602 180 1342
Alanin 1100 330 1342
Asparaginsyre 1940 580 1342
Glutaminsyre 4650 1390 1342
Glycin 1440 430 1342
Prolin 970 290 1342
Serin 1140 340 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby