DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 370
Sesamfrø, hele
Engelsk navn
Sesame seeds, whole
Taxonomisk navn
Sesamum indicum
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,30
FCF 0,891 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2497 kJ 1003
Energi, kcal 605 kcal 1003
Nitrogen, total 3,695 g 1 2128
Protein, videnskabelig 19,6 g 1 2128
Protein, deklaration 23,1 g 1 2128
Kulhydrat, difference 17,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 4,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 1,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 13,3 g 1003
Fedt, total 53,8 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,1 g 1 2128
Tørstof 95,7 g 1 2128
Vand 4,3 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2 ergocalciferol 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxyergocalciferol 0 µg 1 1655
E-vitamin α-TE
alfa-tokoferol mg 1 2128
gamma-tokoferol 18,5 mg 1 2128
delta-tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin 2,82 µg 1 2128
B1-vitamin 0,752 mg 1 2128
B2-vitamin, riboflavin 0,217 mg 1 2128
Niacinækvivalent 10,8 NE 1003
Niacin 4,61 mg 1 2128
B6-vitamin 0,366 mg 1 2128
Pantothensyre 0,337 mg 1 2128
Biotin 14,2 µg 1 2128
Folat 171 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 4 1938
beta-caroten 0 µg 1 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,05 mg 1 2128
Kalium, K 505 mg 1 2128
Calcium, Ca 959 mg 714 - 1140 7 2128, 1015
Magnesium, Mg 335 mg 1 2128
Fosfor, P 587 mg 453 - 694 7 2128, 1015
Jern, Fe 8,95 mg 1 2128
Kobber, Cu 1,70 mg 1 2128
Zink, Zn 5,50 mg 1 2128
Jod, I µg 1 2128
Mangan, Mn 1,70 mg 1 2128
Chrom, Cr 12,5 µg 1 2128
Selen, Se 19,5 µg 1 2128
Molybdæn, Mo 141 µg 1 2128
Nikkel, Ni 92,5 µg 1 2128
Kviksølv, Hg µg 1 2128
Arsen, As µg 1 2128
Cadmium, Cd 2,50 µg 1 2128
Bly, Pb µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2128
Galaktose 0,600 g 1 2128
Glukose g 1 2128
Monosaccharider, total 0,600 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 0,600 g 1 2128
Disaccharider, total 0,600 g 1003
Sukkerarter, total 1,20 g 1003
Stivelse 0,220 g 1 2128
IDF 9,9 g 1 2128
SDFP 2,1 g 1 2128
SDFS 1,3 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 0,000 0 2128
C8:0 0,000 0 2128
C10:0 0,000 0 2128
C12:0 0,000 0 2128
C13:0 0,000 0 2128
C14:0 2128
C15:0 0,000 0 2128
C16:0 4,329 9,03 2128
C17:0 2128
C18:0 2,752 5,74 2128
C20:0 0,310 0,646 2128
C21:0 0,000 0 2128
C22:0 2128
C23:0 0,000 0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2128
C14:1,n-5 0,000 0 2128
C15:1 0,000 0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-9 19,056 39,7 2128
C18:1,n-7 0,387 0,807 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0 2128
C22:1,n-9 0,000 0 2128
C22:1,n-11 0,000 0 2128
C24:1,n-9 0,000 0 2128
C14:1,trans 0,000 0 2128
C16:1,trans 0,000 0 2128
C18:1,trans 0,000 0 2128
C20:1,trans 0,000 0 2128
C22:1,trans 0,000 0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 20,909 43,6 2128
C18:3,n-3 (ALA) 0,169 0,353 2128
C18:3,n-6 0,000 0 2128
C18:4,n-3 0,000 0 2128
C20:2,n-6 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0 2128
C22:5,n-6 0,000 0 2128
C20:3,n-3 0,000 0 2128
C20:3,n-6 0,000 0 2128
C20:4,n-6 0,000 0 2128
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 2128
C22:5,n-3 2128
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede 7,390 15,4 1003
Sum monoumættede 19,443 40,5 1003
Sum polyumættede 21,078 43,9 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 47,912 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,169 0,353 1003
Sum n-6 fedtsyrer 20,909 43,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 794 2128
Leucin 1480 2128
Lysin 638 2128
Methionin 669 2128
Cystin 432 2128
Phenylalanin 993 2128
Tyrosin 783 2128
Threonin 801 2128
Tryptofan 372 2128
Valin 1020 2128
Arginin 2770 2128
Histidin 539 2128
Alanin 1020 2128
Asparaginsyre 1910 2128
Glutaminsyre 4260 2128
Glycin 1110 2128
Prolin 774 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Serin 1010 2128

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby