DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 375
Knækbrød, rug-, groft
Engelsk navn
Crispbread, knackebrot, rye, coarse
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1449 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1396 kJ 1003
Energi (kcal) 343 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 331 kcal 1003
Protein 9,3 g 8,2 - 10,8 14 1825, 1257
Protein, deklaration 10,2 g 9 - 11,8 14 1825, 1257
Kulhydrat difference 79,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 64,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 60,4 g 1003
Kostfibre 15,3 g 13 - 19,7 14 1825, 1257
Fedt 2,0 g 1,5 - 2,6 12 1825, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,07 g 12 1003
Aske 2,4 g 1,91 - 2,8 14 1825, 1257
Tørstof 93,4 g 92 - 96,8 14 1825, 1257
Vand 6,6 g 3,2 - 8 14 1825, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1347
beta-Caroten 10,00 µg 1347
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,800 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,800 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,289 mg 0,283 0,246 - 0,324 9 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,125 mg 0,101 0,099 - 0,181 9 1257
Niacinækvivalent 1,67 NE 3 1003
Niacin 1,40 mg 1347
B6-vitamin 0,245 mg 0,19 - 0,29 14 1072, 1257
Folat 66,7 µg 51,0 40 - 105 9 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 429 mg 286 - 556 12 1058, 1257
Kalium 479 mg 442 - 560 12 1058, 1257
Calcium 38,0 mg 37,9 33,1 - 44,7 9 1257
Magnesium 93,3 mg 32,3 - 124 12 1058, 1257
Rubidium 480 µg 460 - 510 3 1348
Jern 2,66 mg 2,61 2,32 - 3,25 9 1257
Kobber 0,352 mg 0,3 - 0,401 13 1104, 1257
Zink 2,59 mg 1,38 - 3,34 13 1104, 1257
Mangan 3,60 mg 3,5 - 3,6 3 1348
Krom 7,10 µg 5,2 2,8 - 16,4 9 1506
Molybdæn 20,0 µg 10 - 20 3 1348
Cobolt 6,00 µg 4 - 8 3 1348
Selen 2,30 µg 1,1 0,0 - 10,1 10 1889
Aluminium 2,00 mg 1,6 - 2,4 3 1348
Silicium 15,0 mg 9 - 26 3 1348
Bor 140 µg 120 - 160 3 1348
Fosfor 304 mg 299,0 278 - 338 9 1257
Fluor 100,0 µg 100 - 120 3 1348
Chlorid 670 mg 660,0 460 - 850 9 1257
Brom 300 µg 100 - 500 3 1348
Jod 21,6 µg 1 2197
Svovl 140 mg 120 - 150 3 1348
Nikkel 25,1 µg 23,1 3,9 - 49,3 9 1506
Kviksølv 0,500 µg 0,4 0,0 - 1,5 9 1506
Arsen 0 µg 0,0 9 1506
Cadmium 2,10 µg 1,9 0,9 - 3,7 9 1506
Bly 9,80 µg 8,2 1,7 - 15,6 9 1506
Sum mineraler 2020 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0,0 - 0,6 10 1104
Glukose 0,400 g 0,0 - 1,4 10 1104
Sum monosakkarider 0,600 g 1003
Sakkarose 1,000 g 0,1 - 3,3 10 1104
Sum disakkarider 1,000 g 1003
Sum sukkerarter 1,60 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 58,8 g 59,5 53 - 62 9 1347, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1356
C14:0 0,011 0,579 1356
C16:0 0,342 18,3 1356
C18:0 0,011 0,579 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,986 53,1 1356
C18:3,n-3 0,145 7,82 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,384 20,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,342 18,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,131 60,9 1003
Sum fedtsyrer 1,856 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,145 7,82 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,986 53,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1347
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,633 1825, 1257
Isoleucin 330 230 T 42.0
Leucin 570 400 T 42.0
Lysin 360 250 T 42.0
Methionin 140 98 T 42.0
Cystin 130 91 T 42.0
Phenylalanin 400 280 T 42.0
Tyrosin 210 150 T 42.0
Threonin 310 220 T 42.0
Tryptofan 100 73 T 42.0
Valin 480 340 T 42.0
Arginin 470 330 T 42.0
Histidin 210 150 T 42.0
Alanin 400 280 T 42.0
Asparaginsyre 610 430 T 42.0
Glutaminsyre 1870 1310 T 42.0
Glycin 400 280 T 42.0
Prolin 740 520 T 42.0
Serin 400 280 T 42.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 20,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby