Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 375
Knækbrød, rug-, groft
Engelsk navn
Crispbread, knackebrot, rye, coarse
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1449 kJ 1003
Energi, kcal 346 kcal 1003
total-N 1,633 g 1,44 - 1,895 14 1257, 1825
Protein, total 9,3 g 8,208 - 10,802 14 1257, 1825
Protein, deklaration 10,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 79,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 64,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 63,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 15,3 g 13,0 - 19,7 14 1257, 1825
Fedt, total 2,0 g 1,5 - 2,6 12 1257, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,4 g 1,91 - 2,8 14 1257, 1825
Tørstof 93,4 g 92,0 - 96,8 14 1257, 1825
Vand 6,6 g 3,200 - 8,000 14 1257, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,833 RE 1003
Retinol 0 µg 1347
ß-caroten 10,0 µg 1347
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,800 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,800 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,289 mg 0,283 0,246 - 0,324 9 1257
B2-vitamin, riboflavin 0,125 mg 0,101 0,099 - 0,181 9 1257
Niacin 1,98 NE 1003
niacin 1,40 mg 1347
B6-vitamin 0,245 mg 0,190 - 0,290 14 1072, 1257
Folat 66,7 µg 51,0 40 - 105 9 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 140 mg 120 - 150 3 1348
Chlorid, Cl 670 mg 660 460 - 850 9 1257
Natrium, Na 429 mg 286 - 556 12 1058, 1257
Kalium, K 479 mg 442 - 560 12 1058, 1257
Calcium, Ca 38,0 mg 37,9 33,1 - 44,7 9 1257
Magnesium, Mg 93,3 mg 32,3 - 124 12 1058, 1257
Phosphor, P 304 mg 299 278 - 338 9 1257
Jern, Fe 2,66 mg 2,61 2,32 - 3,25 9 1257
Kobber, Cu 0,352 mg 0,30 - 0,401 13 1104, 1257
Zink, Zn 2,59 mg 1,38 - 3,34 13 1104, 1257
Jod, I 2,30 µg 0,3 - 4,2 8 1055
Mangan, Mn 3,60 mg 3,5 - 3,6 3 1348
Chrom, Cr 7,10 µg 5,20 2,8 - 16,4 9 1506
Selen, Se 2,30 µg 1,10 0,0 - 10,1 10 1889
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 20 3 1348
Cobolt, Co 6,00 µg 4 - 8 3 1348
Nikkel, Ni 25,1 µg 23,1 3,9 - 49,3 9 1506
Fluor, F 100 µg 100 - 120 3 1348
Silicium, Si 15,0 mg 9 - 26 3 1348
Aluminium, Al 2,00 mg 1,6 - 2,4 3 1348
Bor, B 140 µg 120 - 160 3 1348
Brom, Br 300 µg 100 - 500 3 1348
Kviksølv, Hg 0,500 µg 0,400 0 - 1,5 9 1506
Arsen, As 0 µg 0 9 1506
Cadmium, Cd 2,10 µg 1,90 0,9 - 3,7 9 1506
Bly, Pb 9,80 µg 8,20 1,7 - 15,6 9 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,200 g 0 - 0,6 10 1104
Glucose 0,400 g 0 - 1,4 10 1104
Monosaccharider, total 0,600 g 1003
Saccharose 1,00 g 0,1 - 3,3 10 1104
Disaccharider, total 1,00 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,60 g 1003
Stivelse 58,8 g 59,5 57,0 - 62,0 10 1257, 1347
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,00 1356
C14:0 0,011 0,57 1356
C16:0 0,342 18,4 1356
C18:0 0,011 0,57 1356
Andre mætt. 0,021 1,11 1356
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
Andre monoumætt. 0,342 18,4 1656
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,986 53,1 1356
C18:3,n-3 0,145 7,82 1356
Andre polyumættede
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,385 20,7 1003
Sum monoumættede 0,342 18,4 1003
Sum polyumættede 1,13 60,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,86 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,145 7,80 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,986 53,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1347
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 376 230 T 42
Leucin 653 400 T 42
Lysin 408 250 T 42
Methionin 160 98 T 42
Cystin 149 91 T 42
Phenylalanin 457 280 T 42
Tyrosin 245 150 T 42
Threonin 359 220 T 42
Tryptofan 119 73 T 42
Valin 555 340 T 42
Arginin 539 330 T 42
Histidin 245 150 T 42
Alanin 457 280 T 42
Asparaginsyre 702 430 T 42
Glutaminsyre 2140 1310 T 42
Glycin 457 280 T 42
Prolin 849 520 T 42
Serin 457 280 T 42

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby