Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 377
Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå
Engelsk navn
Macaroni, spaghetti, whole meal, raw
Synonymer
Fuldkornspasta
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,690
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1486 kJ 1003
Energi, kcal 355 kcal 1003
total-N 2,298 g 2,193 - 2,368 4 1825
Protein, total 13,1 g 12,500 - 13,498 4 1825
Protein, deklaration 14,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 73,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 63,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 62,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 9,6 g 7,9 - 12,2 4 1825
Fedt, total 2,9 g 2,7 - 3,0 4 1825
Alkohol 0,0 g 1358
Aske 1,6 g 1,5 - 1,8 4 1825
Tørstof 90,7 g 89,200 - 91,300 4 1825
Vand 9,3 g 8,700 - 10,800 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,200 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,200 mg 0,20 - 0,23 2 T 305
alfa-tokotrienol 0,150 mg 0,14 - 0,15 2 T 305
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,670 mg 1358
B2-vitamin, riboflavin 0,110 mg 1358
Niacin 2,37 NE 1003
niacin 1,00 mg 0,76 - 1,31 10 T 305
B6-vitamin 0,043 mg 1358
Folat 53,0 µg 45 - 61 4 1845
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1358
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 5,00 mg 1358
Kalium, K 490 mg 1358
Calcium, Ca 34,0 mg 1358
Phosphor, P 370 mg 1358
Jern, Fe 4,00 mg 1358
Kobber, Cu 0,133 mg 0,088 - 0,33 39 T 1301
Zink, Zn 0,758 mg 0,45 - 1,1 38 T 1301
Jod, I 1,90 µg 1,2 - 3,5 6 T 1301
Mangan, Mn 0,510 mg 0,299 - 0,77 10 T 1301
Chrom, Cr 1,80 µg 1,20 0 - 7,9 64 T 1301
Selen, Se 2,00 µg 1,80 0,0 - 5,2 10 T 1301
Nikkel, Ni 3,80 µg 3,50 0 - 7,4 10 T 1301
Kviksølv, Hg 0,440 µg 0,150 0 - 2,20 64 T 1301
Arsen, As 1,82 µg 1,70 0 - 8,30 64 T 1301
Cadmium, Cd 3,20 µg 3,00 1,5 - 5,8 10 T 1301
Bly, Pb 1,50 µg 1,70 0,7 - 2,0 10 T 1301
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,377 18,8 1345
C18:0 0,014 0,70 1345
C20:0 0,014 0,70 1345
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,305 15,2 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,20 60,2 1345
C18:3,n-3 0,087 4,36 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,405 20,2 1003
Sum monoumættede 0,305 15,2 1003
Sum polyumættede 1,29 64,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 2,00 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,087 4,35 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,20 60,2 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 597 260 T 305
Leucin 1010 440 T 305
Lysin 299 130 T 305
Methionin 214 93 T 305
Cystin 200 87 T 305
Phenylalanin 735 320 T 305
Tyrosin 253 110 T 305
Threonin 368 160 T 305
Tryptofan 142 62 T 305
Valin 666 290 T 305
Arginin 529 230 T 305
Histidin 322 140 T 305
Alanin 460 200 T 305
Asparaginsyre 620 270 T 305
Glutaminsyre 4690 2040 T 305
Glycin 483 210 T 305
Prolin 1700 740 T 305
Serin 689 300 T 305

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby