DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 377
Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå
Engelsk navn
Macaroni, spaghetti, whole meal, raw
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1486 kJ 1003
Energi (kcal) 352 kcal 1003
Protein 13,1 g 12,5 - 13,4 4 1825
Protein fra Aminosyrer 12,1 g 1003
Protein, deklaration 14,4 g 13,7 - 14,8 4 1825
Kulhydrat difference 73,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 63,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 62,2 g 1003
Kostfibre 9,6 g 7,9 - 12,2 4 1825
Fedt 2,9 g 2,7 - 3 4 1825
Alkohol 0,0 g 1358
Salt deklaration 0,01 g 1003
Aske 1,6 g 1,5 - 1,8 4 1825
Tørstof 90,7 g 89,2 - 91,3 4 1825
Vand 9,3 g 8,7 - 10,8 4 1825
Nitrogen 2,298 g 2,19 - 2,36 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,2 - 0,23 2 T 305.0
alfa-Tokotrienol 0,150 mg 0,14 - 0,15 2 T 305.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,670 mg 1358
Riboflavin (B2-vitamin) 0,110 mg 1358
Niacinækvivalent 2,37 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,76 - 1,31 10 T 305.0
B6-vitamin 0,0430 mg 1358
Folat 53,0 µg 45 - 61 4 1845
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1358
Cholin 17,9 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 5,00 mg 1358
Kalium 490 mg 1358
Calcium 34,0 mg 1358
Jern 4,00 mg 1358
Kobber 0,134 mg 0,088 - 0,33 41 T 1301.0
Zink 0,868 mg 0,867 0,805 - 0,93 2 T 1301.0
Mangan 0,685 mg 0,685 0,605 - 0,765 2 T 1301.0
Krom 0 µg - 5 2 T 1301.0
Selen 4,22 µg 4,225 3,55 - 4,9 2 T 1301.0
Fosfor 370 mg 1358
Jod 1,42 µg 1,2 - 5 8 T 1301.0
Nikkel 3,70 µg 0,0 - 7,4 12 T 1301.0
Kviksølv 0 µg - 0,5 2 T 1301.0
Arsen 0 µg - 10 2 T 1301.0
Cadmium 3,17 µg 1,5 - 5,8 12 T 1301.0
Bly 1,25 µg 0,7 - 5 12 T 1301.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,90 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 59,6 g 1 1001
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,377 18,8 1345
C18:0 0,014 0,701 1345
C20:0 0,014 0,701 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,305 15,2 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,204 60,1 1345
C18:3,n-3 0,087 4,36 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,405 20,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,305 15,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,291 64,5 1003
Sum fedtsyrer 2,001 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,087 4,36 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,204 60,1 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 597 260 T 305.0
Leucin 1010 440 T 305.0
Lysin 299 130 T 305.0
Methionin 214 93 T 305.0
Cystin 200 87 T 305.0
Phenylalanin 735 320 T 305.0
Tyrosin 253 110 T 305.0
Threonin 368 160 T 305.0
Tryptofan 142 62 T 305.0
Valin 666 290 T 305.0
Arginin 529 230 T 305.0
Histidin 322 140 T 305.0
Alanin 460 200 T 305.0
Asparaginsyre 620 270 T 305.0
Glutaminsyre 4690 2040 T 305.0
Glycin 483 210 T 305.0
Prolin 1700 740 T 305.0
Serin 689 300 T 305.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,690 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby