DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 390
Cashewnød, olieristet
Engelsk navn
Cashew nuts, oil roasted
Taxonomisk navn
Anarcardium occidentale
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,30
FCF 0,956
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2532 kJ 1003
Energi, kcal 610 kcal 1003
Nitrogen, total 3,177 g 3,04 - 3,44 8 1938
Protein, videnskabelig 16,8 g 16,1 - 18,2 8 1938
Protein, deklaration 19,9 g 19 - 21,5 8 1938
Kulhydrat, difference 29,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 26,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 23,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 3,3 g 3,3 - 3,4 2 1938
Fedt, total 47,8 g 44,1 - 50,2 3 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,0 g 1,18 - 2,54 3 1938
Tørstof 96,5 g 96,2 - 96,7 3 1938
Vand 3,5 g 3,22 - 3,78 3 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,363 mg 0,246 - 0,443 8 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,218 mg 0,131 - 0,324 8 1938
Niacinækvivalent 6,08 NE 1003
Niacin 1,74 mg 1,03 - 2,58 8 1938
B6-vitamin 0,323 mg 0,151 - 0,482 8 1938
Pantothensyre 0,880 mg 0,74 - 1,02 2 1938
Folat 25,0 µg 24 - 27 2 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 0,300 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,300 mg 0 - 2,7 8 1938
beta-caroten 0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 13,0 mg 10 - 18 3 1938
Kalium, K 632 mg 592 - 686 8 1938
Calcium, Ca 43,0 mg 30 - 52 8 1938
Magnesium, Mg 273 mg 251 - 328 8 1938
Fosfor, P 531 mg 479 - 649 8 1938
Jern, Fe 6,05 mg 5,04 - 8,07 9 1938
Kobber, Cu 2,04 mg 1,93 - 2,39 8 1938
Zink, Zn 5,35 mg 4,63 - 6,84 8 1938
Mangan, Mn 1,67 mg 1,53 - 1,96 8 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 1,27 g 3 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,140 0,307 1342
C10:0 0,140 0,307 1342
C12:0 0,821 1,79 1342
C14:0 0,361 0,789 1342
C16:0 4,538 9,93 1342
C18:0 3,095 6,77 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,331 0,723 1342
C18:1,n-9 27,948 61,1 1342
C20:1,n-11 0,140 0,307 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 7,984 17,4 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,170 0,372 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 9,096 19,9 1003
Sum monoumættede 28,419 62,2 1003
Sum polyumættede 8,154 17,8 1003
Fedtsyrer, total 45,668 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,170 0,372 1003
Sum n-6 fedtsyrer 7,984 17,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 794 250 1342
Leucin 1430 450 1342
Lysin 890 280 1342
Methionin 302 95 1342
Cystin 311 98 1342
Phenylalanin 858 270 1342
Tyrosin 540 170 1342
Threonin 667 210 1342
Tryptofan 261 82 1342
Valin 1140 360 1342
Arginin 1910 600 1342
Histidin 445 140 1342
Alanin 762 240 1342
Asparaginsyre 1650 520 1342
Glutaminsyre 3970 1250 1342
Glycin 890 280 1342
Prolin 762 240 1342
Serin 921 290 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby