Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 390
Cashewnød, olieristet
Engelsk navn
Cashew nuts, oil roasted
Taxonomisk navn
Anarcardium occidentale
Synonymer
Cashewnødder, Nød, nødder
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,30
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,956
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2532 kJ 1003
Energi, kcal 605 kcal 1003
total-N 3,177 g 3,045 - 3,445 8 1938
Protein, total 16,8 g 16,139 - 18,259 8 1938
Protein, deklaration 19,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 29,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 26,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 23,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 3,3 g 3,3 - 3,4 2 1938
Fedt, total 47,8 g 44,10 - 50,20 3 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,0 g 1,18 - 2,54 3 1938
Tørstof 96,5 g 96,220 - 96,780 3 1938
Vand 3,5 g 3,220 - 3,780 3 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 0 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,363 mg 0,246 - 0,443 8 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,218 mg 0,131 - 0,324 8 1938
Niacin 6,09 NE 1003
niacin 1,74 mg 1,035 - 2,580 8 1938
B6-vitamin 0,323 mg 0,151 - 0,482 8 1938
Pantothensyre 0,880 mg 0,740 - 1,020 2 1938
Folat 25,0 µg 24 - 27 2 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 0,300 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,300 mg 0,0 - 2,7 8 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 13,0 mg 10 - 18 3 1938
Kalium, K 632 mg 592 - 686 8 1938
Calcium, Ca 43,0 mg 30 - 52 8 1938
Magnesium, Mg 273 mg 251 - 328 8 1938
Phosphor, P 531 mg 479 - 649 8 1938
Jern, Fe 6,05 mg 5,04 - 8,07 9 1938
Kobber, Cu 2,04 mg 1,930 - 2,390 8 1938
Zink, Zn 5,35 mg 4,63 - 6,84 8 1938
Mangan, Mn 1,67 mg 1,530 - 1,960 8 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 1,27 g 3 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,140 0,30 1342
C10:0 0,140 0,30 1342
C12:0 0,821 1,80 1342
C14:0 0,361 0,79 1342
C16:0 4,54 9,94 1342
C18:0 3,10 6,78 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,331 0,72 1342
C18:1,n-9 27,9 61,2 1342
C20:1,n-11 0,140 0,30 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 7,98 17,5 1342
C18:3,n-3 0,170 0,37 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 9,10 19,9 1003
Sum monoumættede 28,4 62,2 1003
Sum polyumættede 8,15 17,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 45,7 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,170 0,37 1003
Sum n-6 fedtsyrer 7,98 17,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 794 250 1342
Leucin 1430 450 1342
Lysin 890 280 1342
Methionin 302 95 1342
Cystin 311 98 1342
Phenylalanin 858 270 1342
Tyrosin 540 170 1342
Threonin 667 210 1342
Tryptofan 261 82 1342
Valin 1140 360 1342
Arginin 1910 600 1342
Histidin 445 140 1342
Alanin 762 240 1342
Asparaginsyre 1650 520 1342
Glutaminsyre 3970 1250 1342
Glycin 890 280 1342
Prolin 762 240 1342
Serin 921 290 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby