DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 432
Knækbrød, rug-, fint
Engelsk navn
Crispbread, knackebrot, rye, fine
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70
FCF 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1455 kJ 1003
Energi, kcal 345 kcal 1003
Nitrogen, total 1,877 g 1,75 - 1,98 2 1825
Protein, videnskabelig 10,7 g 9,99 - 11,2 2 1825
Protein, deklaration 11,7 g 10,9 - 12,3 2 1825
Kulhydrat, difference 78,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 63,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 56,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 14,5 g 1347
Fedt, total 2,0 g 1948
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,5 g 1347
Tørstof 93,4 g 92,9 - 93,8 5 1072
Vand 6,6 g 6,2 - 7,1 5 1072
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,833 RE 1003
Retinol 0 µg 1347
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,350 α-TE
alfa-tokoferol 0,350 mg 0,32 - 0,41 4 1034
alfa-tokotrienol 0,350 mg 0,19 - 0,48 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,340 mg 1347
B2-vitamin, riboflavin 0,230 mg 1347
Niacinækvivalent 2,28 NE 1003
Niacin 1,10 mg 1347
B6-vitamin 0,265 mg 0,241 - 0,279 5 1072
Folat 110 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 10,00 µg 1347
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 140 mg 120 - 150 3 1348
Natrium, Na 443 mg 417 - 465 3 1058
Kalium, K 476 mg 468 - 482 3 1058
Calcium, Ca 80,0 mg 40 - 135 4 1030
Magnesium, Mg 95,5 mg 90,7 - 99,3 3 1058
Fosfor, P 380 mg 370 - 390 3 1348
Jern, Fe 3,80 mg 2,7 - 4,3 4 1043
Kobber, Cu 0,370 mg 0,37 0,331 - 0,401 4 1104
Zink, Zn 2,58 mg 2,58 1,38 - 3,18 4 1104
Jod, I 2,30 µg 0,3 - 4,2 8 1055
Mangan, Mn 3,60 mg 3,5 - 3,6 3 1348
Chrom, Cr 7,10 µg 5,2 2,8 - 16,4 9 1506
Selen, Se 6,60 µg 5,8 0 - 23,2 9 1506
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 20 3 1348
Cobolt, Co 6,00 µg 4 - 8 3 1348
Nikkel, Ni 25,1 µg 23,1 3,9 - 49,3 9 1506
Fluor, F 100,0 µg 100 - 120 3 1348
Silicium, Si 15,0 mg 9 - 26 3 1348
Rubidium, Rb 480 µg 460 - 510 3 1348
Aluminium, Al 2,00 mg 1,6 - 2,4 3 1348
Bor, B 140 µg 120 - 160 3 1348
Brom, Br 300 µg 100 - 500 3 1348
Kviksølv, Hg 0,500 µg 0,4 0 - 1,5 9 1506
Arsen, As 0 µg 0 9 1506
Cadmium, Cd 2,10 µg 1,9 0,9 - 3,7 9 1506
Bly, Pb 9,80 µg 8,2 1,7 - 15,6 9 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0 - 0,6 10 1104
Glukose 0,400 g 0 - 1,4 10 1104
Monosaccharider, total 0,600 g 1003
Sakkarose 1,000 g 0,1 - 3,3 10 1104
Disaccharider, total 1,000 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 1,60 g 1003
Stivelse 54,8 g 1356
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 1356
C14:0 0,011 0,563 1356
C16:0 0,346 18,3 1356
C18:0 0,011 0,563 1356
Andre mættede fedtsyrer 0,021 1,12 1356
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
Andre monoumættede fedtsyrer 0,346 18,3 1656
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,999 53,1 1356
C18:3,n-3 (ALA) 0,147 7,82 1356
Andre polyumættede 0 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,388 20,6 1003
Sum monoumættede 0,346 18,3 1003
Sum polyumættede 1,146 60,9 1003
Fedtsyrer, total 1,880 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,147 7,82 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,999 53,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 432 230 T 42
Leucin 751 400 T 42
Lysin 469 250 T 42
Methionin 184 98 T 42
Cystin 171 91 T 42
Phenylalanin 526 280 T 42
Tyrosin 282 150 T 42
Threonin 413 220 T 42
Tryptofan 137 73 T 42
Valin 638 340 T 42
Arginin 619 330 T 42
Histidin 282 150 T 42
Alanin 526 280 T 42
Asparaginsyre 807 430 T 42
Glutaminsyre 2460 1310 T 42
Glycin 526 280 T 42
Prolin 976 520 T 42
Serin 526 280 T 42

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby