DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 432
Knækbrød, rug-, fint
Engelsk navn
Crispbread, knackebrot, rye, fine
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1455 kJ 1003
Energi (kcal) 345 kcal 1003
Protein 10,7 g 9,99 - 11,2 2 1825
Protein, deklaration 11,7 g 10,9 - 12,3 2 1825
Kulhydrat difference 78,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 63,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 62,7 g 1003
Kostfibre 14,5 g 1347
Fedt 2,0 g 1948
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,11 g 3 1003
Aske 2,5 g 1347
Tørstof 93,4 g 92,9 - 93,8 5 1072
Vand 6,6 g 6,2 - 7,1 5 1072
Nitrogen 1,877 g 1,75 - 1,98 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1347
beta-Caroten 10,00 µg 1347
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,350 α-TE
alfa-Tokoferol 0,350 mg 0,32 - 0,41 4 1034
alfa-Tokotrienol 0,350 mg 0,19 - 0,48 4 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,340 mg 1347
Riboflavin (B2-vitamin) 0,230 mg 1347
Niacinækvivalent 1,67 NE 3 1003
Niacin 1,10 mg 1347
B6-vitamin 0,265 mg 0,241 - 0,279 5 1072
Folat 110 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Cholin 20,2 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 443 mg 417 - 465 3 1058
Kalium 476 mg 468 - 482 3 1058
Calcium 80,0 mg 40 - 135 4 1030
Magnesium 95,5 mg 90,7 - 99,3 3 1058
Rubidium 480 µg 460 - 510 3 1348
Jern 3,80 mg 2,7 - 4,3 4 1043
Kobber 0,370 mg 0,37 0,331 - 0,401 4 1104
Zink 2,58 mg 2,58 1,38 - 3,18 4 1104
Mangan 3,60 mg 3,5 - 3,6 3 1348
Krom 7,10 µg 5,2 2,8 - 16,4 9 1506
Molybdæn 20,0 µg 10 - 20 3 1348
Cobolt 6,00 µg 4 - 8 3 1348
Selen 6,60 µg 5,8 0,0 - 23,2 9 1506
Aluminium 2,00 mg 1,6 - 2,4 3 1348
Silicium 15,0 mg 9 - 26 3 1348
Bor 140 µg 120 - 160 3 1348
Fosfor 380 mg 370 - 390 3 1348
Fluor 100,0 µg 100 - 120 3 1348
Brom 300 µg 100 - 500 3 1348
Jod 2,30 µg 0,3 - 4,2 8 1055
Svovl 140 mg 120 - 150 3 1348
Nikkel 25,1 µg 23,1 3,9 - 49,3 9 1506
Kviksølv 0,500 µg 0,4 0,0 - 1,5 9 1506
Arsen 0 µg 0,0 9 1506
Cadmium 2,10 µg 1,9 0,9 - 3,7 9 1506
Bly 9,80 µg 8,2 1,7 - 15,6 9 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0,0 - 0,6 10 1104
Glukose 0,400 g 0,0 - 1,4 10 1104
Sum monosakkarider 0,600 g 1003
Sakkarose 1,000 g 0,1 - 3,3 10 1104
Sum disakkarider 1,000 g 1003
Sum sukkerarter 1,60 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 54,8 g 1356
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1356
C14:0 0,011 0,563 1356
C16:0 0,346 18,3 1356
C18:0 0,011 0,563 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,999 53,1 1356
C18:3,n-3 0,147 7,82 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,388 20,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,346 18,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,146 60,9 1003
Sum fedtsyrer 1,880 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,147 7,82 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,999 53,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 330 230 T 42.0
Leucin 570 400 T 42.0
Lysin 360 250 T 42.0
Methionin 140 98 T 42.0
Cystin 130 91 T 42.0
Phenylalanin 400 280 T 42.0
Tyrosin 210 150 T 42.0
Threonin 310 220 T 42.0
Tryptofan 100 73 T 42.0
Valin 480 340 T 42.0
Arginin 470 330 T 42.0
Histidin 210 150 T 42.0
Alanin 400 280 T 42.0
Asparaginsyre 610 430 T 42.0
Glutaminsyre 1870 1310 T 42.0
Glycin 400 280 T 42.0
Prolin 740 520 T 42.0
Serin 400 280 T 42.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby