DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym, gruppe eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 438
Solsikkefrø, afskallede, tørrede
Engelsk navn
Sunflower seeds, decorticated, dried
Taxonomisk navn
Helianthus annuus L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
FCF 0,900 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2564 kJ 1003
Energi, kcal 620 kcal 1003
total-N 3,870 g 1 2128
Protein, total 24,2 g 1 2128
Protein, deklaration 24,2 g 1 2128
Kulhydrat, difference 13,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,6 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 9,9 g 1003
Fedt, total 54,4 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,1 g 1 2128
Tørstof 95,3 g 1 2128
Vand 4,8 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1353
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 0 1 1655
D2 ergocalciferol 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxyergocalciferol 0 µg 1 1655
E-vitamin 36,9 α-TE
alfa-tokoferol 36,9 mg 1 2128
gamma-tokoferol mg 1 2128
delta-tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin µg 1 2128
B1-vitamin 1,31 mg 1 2128
B2-vitamin, riboflavin 0,195 mg 1 2128
Niacin 8,79 NE 1003
niacin 2,88 mg 1 2128
B6-vitamin 0,573 mg 1 2128
Pantothensyre 0,469 mg 1 2128
Biotin 99,8 µg 1 2128
Folat 151 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1353
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na mg 1 2128
Kalium, K 755 mg 1 2128
Calcium, Ca 87,5 mg 1 2128
Magnesium, Mg 320 mg 1 2128
Fosfor, P 670 mg 1 2128
Jern, Fe 4,85 mg 1 2128
Kobber, Cu 1,80 mg 1 2128
Zink, Zn 4,65 mg 1 2128
Jod, I µg 1 2128
Mangan, Mn 2,20 mg 1 2128
Chrom, Cr µg 1 2128
Selen, Se 9,90 µg 1 2128
Molybdæn, Mo 38,0 µg 1 2128
Nikkel, Ni 285 µg 1 2128
Kviksølv, Hg µg 1 2128
Arsen, As µg 1 2128
Cadmium, Cd 19,0 µg 1 2128
Bly, Pb µg 1 2128
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2128
Galaktose 0,500 g 1 2128
Glukose g 1 2128
Monosaccharider, total 0,500 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 2,90 g 1 2128
Disaccharider, total 2,90 g 1003
Sukkerarter, ialt 3,40 g 1003
Stivelse 0,162 g 1 2128
IDF 8,1 g 1 2128
SDFP 1,3 g 1 2128
SDFS 0,6 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 0,000 0 2128
C8:0 0,000 0 2128
C10:0 0,000 0 2128
C12:0 0,000 0 2128
C13:0 0,000 0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 2,915 5,95 2128
C17:0 2128
C18:0 1,876 3,83 2128
C20:0 0,128 0,261 2128
C22:0 0,394 0,805 2128
C21:0 0,000 0 2128
C24:0 0,123 0,251 2128
C23:0 2128
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2128
C14:1,n-5 0,000 0 2128
C14:1,trans 0,000 0 2128
C15:1 0,000 0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-9 19,514 39,8 2128
C18:1,n-7 0,305 0,624 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0 2128
C22:1,n-9 0,000 0 2128
C22:1,n-11 0,000 0 2128
C24:1,n-9 2128
C16:1,trans 0,000 0 2128
C18:1,trans 0,000 0 2128
C20:1,trans 0,000 0 2128
C22:1,trans 0,000 0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 23,527 48 2128
C18:3,n-3 (ALA) 2128
C18:3,n-6 0,000 0 2128
C18:4,n-3 0,000 0 2128
C20:2,n-6 0,000 0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0 2128
C22:5,n-6 0,000 0 2128
C20:3,n-3 0,000 0 2128
C20:3,n-6 0,000 0 2128
C20:4,n-6 0,000 0 2128
C20:5,n-3 (EPA) 2128
C22:5,n-3 0,000 0 2128
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,138 0,281 2128
Sum mættede 5,436 11,1 1003
Sum monoumættede 19,820 40,5 1003
Sum polyumættede 23,527 48 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 48,921 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 23,527 48 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 922 2128
Leucin 1400 2128
Lysin 859 2128
Methionin 527 2128
Cystin 385 2128
Phenylalanin 1050 2128
Tyrosin 568 2128
Threonin 808 2128
Tryptofan 355 2128
Valin 1110 2128
Arginin 1990 2128
Histidin 577 2128
Alanin 958 2128
Asparaginsyre 2120 2128
Glutaminsyre 4630 2128
Glycin 1290 2128
Prolin 977 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Serin 963 2128

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby