DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 479
Salat, Iceberg, rå
Engelsk navn
Lettuce, iceberg (incl. crisphead types), raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa L. var. capitata L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 3 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 65 kJ 1003
Energi, kcal 16 kcal 1003
Nitrogen, total 0,128 g 1 2127
Protein, videnskabelig 0,8 g 1 2127
Protein, deklaration 0,8 g 1 2127
Kulhydrat, difference 3,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 2,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 2,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,1 g 0,73 - 1,63 17 2127, 1305
Fedt, total 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 1 2127
Tørstof 4,7 g 4,1 - 7,15 17 2127, 1305
Vand 95,3 g 92,8 - 95,9 17 2127, 1305
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 12,5 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,150 α-TE
alfa-tokoferol 0,150 mg 1 2127
K1-vitamin 112 µg 1360
B1-vitamin 0,0440 mg 1003
thiamin 0,0440 mg 0,037 - 0,064 16 1305
B2-vitamin, riboflavin 0,0268 mg 0,02 - 0,031 17 2127, 1305
Niacinækvivalent 0,337 NE 1003
Niacin 0,230 mg 1 2127
B6-vitamin 0,0396 mg 0,028 - 0,056 17 2127, 1305
Pantothensyre 0,0680 mg 1 2127
Biotin 1,40 µg 1 2127
Folat 89,0 µg 76 - 110 16 1305
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 5,52 mg 1003
L-ascorbinsyre 5,05 mg 3,6 - 6,4 17 2127, 1305
L-dehydroascorbinsyre 0,470 mg 1 2127
beta-caroten 150 µg 79 11 - 433 4 1808
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,83 mg 1 2127
Kalium, K 186 mg 132 - 240 17 1305, 2127
Calcium, Ca 15,5 mg 10,6 - 25,4 7 2127, 1015
Magnesium, Mg 7,34 mg 4,38 - 13,3 17 2127, 1305
Fosfor, P 21,9 mg 18,5 - 25,5 7 2127, 1015
Jern, Fe 0,266 mg 0,16 - 0,53 17 1305, 2127
Kobber, Cu 0,0120 mg 1 2127
Zink, Zn 0,161 mg 0,09 - 0,25 17 2127, 1305
Jod, I µg 1 2127
Mangan, Mn 0,0810 mg 1 2127
Chrom, Cr µg 1 2127
Selen, Se µg 1 2127
Nikkel, Ni 0,340 µg 1 2127
Kviksølv, Hg µg 1 2127
Arsen, As µg 1 2127
Cadmium, Cd 0,510 µg 1 2127
Bly, Pb 0,0610 µg 1 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre 0,330 mg 1346
Organiske syrer, tot. 0,330 g 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,13 g 1 2127
Glukose 1,02 g 1 2127
Monosaccharider, total 2,15 g 1003
Sakkarose g 1 2127
Sukkerarter, total 2,15 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,000 0 1938
C14:0 0,000 0 1938
C16:0 0,012 16,9 1342
C18:0 0,001 1,53 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,53 1342
C18:1,n-9 0,003 4,61 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,015 21,5 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,038 53,8 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,013 18,4 1003
Sum monoumættede 0,004 6,15 1003
Sum polyumættede 0,053 75,3 1003
Fedtsyrer, total 0,070 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,038 53,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,015 21,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 60 470 1342
Leucin 56 440 1342
Lysin 60 470 1342
Methionin 11 87 1342
Cystin 11 87 1342
Phenylalanin 40 310 1342
Tyrosin 23 180 1342
Threonin 42 330 1342
Tryptofan 6 50 1342
Valin 50 390 1342
Arginin 50 390 1342
Histidin 15 120 1342
Alanin 40 310 1342
Asparaginsyre 101 790 1342
Glutaminsyre 129 1010 1342
Glycin 41 320 1342
Prolin 35 270 1342
Serin 28 220 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby