Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 479
Salat, Iceberg, rå
Engelsk navn
Lettuce, iceberg (incl. crisphead types), raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa L. var. capitata L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 9 4 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 66 kJ 1003
Energi, kcal 16 kcal 1003
total-N 0,160 g 0,112 - 0,240 26 1342, 1825
Protein, total 1,0 g 0,700 - 1,500 26 1342, 1825
Protein, deklaration 1,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 3,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 2,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 2,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,1 g 0,73 - 1,63 16 1305
Fedt, total 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,3 - 0,7 5 1825
Tørstof 4,7 g 4,10 - 7,15 16 1305
Vand 95,3 g 92,850 - 95,900 16 1305
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 12,5 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 150 µg 79 11 - 433 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,300 mg 0,16 - 0,60 3 T 627
K1-vitamin 112 µg 1360
B1-vitamin 0,044 mg 1003
(thiamin) 0,044 mg 0,037 - 0,064 16 1305
B2-vitamin, riboflavin 0,027 mg 0,020 - 0,031 16 1305
Niacin 0,256 NE 1003
niacin 0,123 mg 0,037 - 0,222 13 1938
B6-vitamin 0,039 mg 0,028 - 0,056 16 1305
Pantothensyre 0,091 mg 0,039 - 0,251 13 1938
Folat 89,0 µg 76 - 110 16 1305
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 8,10 mg 1003
L-ascorbinsyre 5,10 mg 3,60 - 6,4 16 1305
L-dehydroascorbinsyre 3,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 11,8 mg 5,1 - 20,4 6 1058
Kalium, K 187 mg 132 - 240 16 1305
Calcium, Ca 16,2 mg 10,6 - 25,4 6 1015
Magnesium, Mg 7,40 mg 4,38 - 13,3 16 1305
Phosphor, P 22,5 mg 19,9 - 25,5 6 1015
Jern, Fe 0,270 mg 0,16 - 0,53 16 1305
Kobber, Cu 0,025 mg 0,000 - 0,064 86 1938
Zink, Zn 0,160 mg 0,09 - 0,25 16 1305
Mangan, Mn 0,125 mg 0,042 - 0,262 89 1938
Chrom, Cr 0,400 µg 0,300 0 - 1,2 11 1506
Selen, Se 0,200 µg 0,0 - 1,1 26 1914
Nikkel, Ni 4,10 µg 0,9 - 16,9 20 1843
Kviksølv, Hg 0,020 µg 0,000 0 - 0,14 11 1506
Arsen, As 0,080 µg 0,090 0,02 - 0,1 11 1506
Cadmium, Cd 1,66 µg 0,99 - 4,19 20 1843
Bly, Pb 0,200 µg 0,0 - 0,2 20 1843
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre, total 0,330 mg 1346
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 0,530 g 0,47 - 0,59 15 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 0,900 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,000 0,00 1938
C16:0 0,012 16,9 1342
C18:0 0,001 1,54 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,54 1342
C18:1,n-9 0,003 4,62 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,015 21,5 1342
C18:3,n-3 0,038 53,8 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,013 18,6 1003
Sum monoumættede 0,004 5,71 1003
Sum polyumættede 0,053 75,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,070 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,038 54,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,015 21,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 75 470 1342
Leucin 70 440 1342
Lysin 75 470 1342
Methionin 14 87 1342
Cystin 14 87 1342
Phenylalanin 50 310 1342
Tyrosin 29 180 1342
Threonin 53 330 1342
Tryptofan 8 50 1342
Valin 62 390 1342
Arginin 62 390 1342
Histidin 19 120 1342
Alanin 50 310 1342
Asparaginsyre 126 790 1342
Glutaminsyre 162 1010 1342
Glycin 51 320 1342
Prolin 43 270 1342
Serin 35 220 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby