DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 479
Salat, Iceberg, rå
Engelsk navn
Lettuce, iceberg (incl. crisphead types), raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa var. capitata (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 67 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 63 kJ 1003
Energi (kcal) 16 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 15 kcal 1003
Protein 0,8 g 1 2127
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 1 2127
Kulhydrat difference 3,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,1 g 1003
Kostfibre 1,1 g 0,73 - 1,63 17 1305, 2127
Fedt 0,1 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 1 1003
Aske 0,4 g 1 2127
Tørstof 4,7 g 4,1 - 7,15 17 1305, 2127
Vand 95,3 g 92,8 - 95,9 17 1305, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 25,0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 150 µg 79,0 11 - 433 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,150 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,150 mg 1 2127
K1-vitamin 112 µg 1360
K-vitamin 112 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0440 mg 1003
Thiamin 0,0440 mg 0,037 - 0,064 16 1305
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0268 mg 0,02 - 0,031 17 1305, 2127
Niacinækvivalent 0,337 NE 1003
Niacin 0,230 mg 1 2127
B6-vitamin 0,0396 mg 0,028 - 0,056 17 1305, 2127
Pantotensyre 0,0680 mg 1 2127
Biotin 1,40 µg 1 2127
Folat 89,0 µg 76 - 110 16 1305
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 5,52 mg 1003
Ascorbinsyre 5,05 mg 3,6 - 6,4 17 1305, 2127
Dehydroascorbinsyre 0,470 mg 1 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,83 mg 1 2127
Kalium 186 mg 132 - 240 17 1305, 2127
Calcium 15,5 mg 10,6 - 25,4 7 1015, 2127
Magnesium 7,34 mg 4,38 - 13,3 17 1305, 2127
Jern 0,266 mg 0,16 - 0,53 17 1305, 2127
Kobber 0,0120 mg 1 2127
Zink 0,161 mg 0,09 - 0,25 17 1305, 2127
Mangan 0,0810 mg 1 2127
Krom µg 1 2127
Selen µg 1 2127
Fosfor 21,9 mg 18,5 - 25,5 7 1015, 2127
Jod 1,000 µg 1 2135
Nikkel 0,340 µg 1 2127
Kviksølv µg 1 2127
Arsen µg 1 2127
Cadmium 0,510 µg 1 2127
Bly 0,0610 µg 1 2127
Sum mineraler 234 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,13 g 1 2127
Glukose 1,02 g 1 2127
Sum monosakkarider 2,15 g 1003
Sakkarose g 1 2127
Sum sukkerarter 2,15 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre 0,000330 g 1346
Sum organiske syrer 0,000330 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,000 0,0 1938
C16:0 0,012 16,9 1342
C18:0 0,001 1,53 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 1,53 1342
C18:1,n-9 0,003 4,61 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,015 21,5 1342
C18:3,n-3 0,038 53,8 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,013 18,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,004 6,15 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,053 75,3 1003
Sum fedtsyrer 0,070 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,038 53,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,015 21,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,128 2127
Isoleucin 60 470 1342
Leucin 56 440 1342
Lysin 60 470 1342
Methionin 11 87 1342
Cystin 11 87 1342
Phenylalanin 40 310 1342
Tyrosin 23 180 1342
Threonin 42 330 1342
Tryptofan 6 50 1342
Valin 50 390 1342
Arginin 50 390 1342
Histidin 15 120 1342
Alanin 40 310 1342
Asparaginsyre 101 790 1342
Glutaminsyre 129 1010 1342
Glycin 41 320 1342
Prolin 35 270 1342
Serin 28 220 1342
Sum essentielle Aminosyrer 341,376
Sum ikke essentielle aminosyrer 457,856
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 6,70 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 9 3 1015, 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby