DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 502
Gulerod, dybfrost
Engelsk navn
Carrot, frozen
Taxonomisk navn
Daucus carota (Linnaeus, 1753) subsp. sativus (Hoffmann, 1791) (Schübl...
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 124 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 124 kJ 1003
Energi (kcal) 30 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 30 kcal 1003
Protein 1,1 g 0,6 - 1,5 48 1825, 1342
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 1,1 g 0,6 - 1,5 48 1825, 1342
Kulhydrat difference 7,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,7 g 1003
Kostfibre 2,3 g 2 - 3 4 1825
Fedt 0,2 g 0,2 - 0,2 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 5 1003
Aske 0,5 g 0,4 - 0,6 4 1825
Tørstof 8,8 g 6,6 - 11,7 9 1879, 1825
Vand 91,2 g 88,3 - 93,4 9 1879, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2130 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 12800 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
K1-vitamin 13,2 µg 4 T 24.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,0440 mg 0,043 - 0,045 3 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0370 mg 0,037 - 0,037 3 1938
Niacinækvivalent 0,646 NE 1003
Niacin 0,464 mg 0,453 - 0,477 3 1938
B6-vitamin 0,0950 mg 0,094 - 0,095 3 1938
Pantotensyre 0,187 mg 0,171 - 0,2 3 1938
Folat 10,00 µg 6 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 3,95 mg 1003
Ascorbinsyre 3,95 mg 3,23 - 5,09 5 1836
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 68,0 mg 63 - 75 5 1938
Kalium 235 mg 206 - 290 5 1938
Calcium 36,0 mg 35 - 39 5 1938
Magnesium 12,0 mg 11 - 13 5 1938
Jern 0,440 mg 0,41 - 0,53 5 1938
Kobber 0,0740 mg 0,056 - 0,088 5 1938
Zink 0,330 mg 0,29 - 0,36 5 1938
Mangan 0,171 mg 0,156 - 0,177 5 1938
Selen 0,1000 µg 0,0 - 0,9 26 T 24.0
Fosfor 33,0 mg 32 - 38 5 1938
Jod 3,00 µg 0,2 - 6,4 12 T 24.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,680 g 0,8 0,4 - 0,8 5 1879
Glukose 0,860 g 0,8 0,6 - 1,1 5 1879
Sum monosakkarider 1,54 g 1003
Sakkarose 2,20 g 2,1 1,4 - 3 5 1879
Sum disakkarider 2,20 g 1003
Raffinose 0 g 0,0 5 1879
Sum sukkerarter 3,74 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,200 g 1 2190
Crude fibre 1,07 g 0,98 - 1,16 17 1342
Neutral detergent fibre 1,40 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,002 1,38 1342
C14:0 0,001 0,694 1342
C16:0 0,030 20,8 1342
C18:0 0,001 0,694 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 2,08 1342
C18:1,n-9 0,007 4,86 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,087 61,1 1342
C18:3,n-3 0,012 8,33 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,034 23,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,010 6,94 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,099 69,4 1003
Sum fedtsyrer 0,142 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 8,33 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,087 61,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,173 1825, 1342
Isoleucin 42 240 1342
Leucin 45 260 1342
Lysin 42 240 1342
Methionin 7 40 1342
Cystin 9 51 1342
Phenylalanin 33 190 1342
Tyrosin 21 120 1342
Threonin 40 230 1342
Tryptofan 11 63 1342
Valin 45 260 1342
Arginin 45 260 1342
Histidin 17 97 1342
Alanin 61 350 1342
Asparaginsyre 142 820 1342
Glutaminsyre 208 1200 1342
Glycin 31 180 1342
Prolin 29 170 1342
Serin 35 200 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 7,50 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,711 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby