Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 510
Papaya, mamaja, træmelon, rå
Engelsk navn
Papaya, pawpaw, raw
Taxonomisk navn
Carica papaya L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 33
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 197 kJ 1003
Energi, kcal 47 kcal 1003
total-N 0,108 g 0,111 0,093 - 0,118 4 1801
Protein, total 0,7 g 0,7 0,581 - 0,738 4 1801
Protein, deklaration 0,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 11,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 9,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 9,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,1 g 2,1 1,87 - 2,32 4 1801
Fedt, total 0,3 g 0,3 0,22 - 0,31 4 1801
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,5 g 0,5 0,46 - 0,54 4 1801
Tørstof 12,9 g 12,6 12,2 - 13,6 5 1801, 1878
Vand 87,1 g 87,4 86,400 - 87,800 5 1801, 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 19,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 236 µg 117 - 419 8 1801, 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,027 mg 17 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,032 mg 19 1938
Niacin 0,488 NE 1003
niacin 0,338 mg 15 1938
B6-vitamin 0,019 mg 1 1938
Pantothensyre 0,218 mg 1938
Folat 57,5 µg 57,5 52 - 63 4 1801
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 78,5 mg 1003
L-ascorbinsyre 78,5 mg 74,5 70 - 95 4 1801
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 4,40 mg 4,10 2,1 - 7,3 4 1801
Kalium, K 197 mg 192 185 - 219 4 1801
Calcium, Ca 24,6 mg 7,82 - 38,6 10 1015, 1801
Magnesium, Mg 21,7 mg 20,4 15 - 31 4 1801
Phosphor, P 10,3 mg 8,56 - 12,5 6 1015
Jern, Fe 0,735 mg 0,340 0,26 - 2 4 1801
Kobber, Cu 0,016 mg 18 1938
Zink, Zn 0,073 mg 0,077 0,053 - 0,084 4 1801
Mangan, Mn 0,011 mg 18 1938
Nikkel, Ni 3,00 µg 1,70 0,6 - 14,2 10 1932
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 1,50 mg 1,0 - 2,0 1483
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 3,66 g 3,60 3,3 - 4,2 5 1801, 1878
Glucose 3,78 g 3,60 3,4 - 4,4 5 1801, 1878
Monosaccharider, total 7,44 g 1003
Saccharose 0 g 0 5 1801, 1878
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 7,44 g 1003
Sorbitol 0 g 1 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Crude fibre 0,770 g 0,58 - 0,96 6 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 0,910 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,002 0,90 1342
C14:0 0,014 6,31 1342
C16:0 0,062 28,8 1342
C18:0 0,004 1,80 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,039 18,0 1342
C18:1,n-9 0,035 16,2 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,012 5,41 1342
C18:3,n-3 0,048 22,5 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,082 38,0 1003
Sum monoumættede 0,074 34,3 1003
Sum polyumættede 0,060 27,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,216 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,048 22,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,012 5,56 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 9 82 1342
Leucin 17 160 1342
Lysin 28 260 1342
Methionin 2 20 1342
Phenylalanin 10 92 1342
Tyrosin 6 51 1342
Threonin 12 110 1342
Tryptofan 9 82 1342
Valin 11 100 1342
Arginin 11 100 1342
Histidin 6 51 1342
Alanin 15 140 1342
Asparaginsyre 54 500 1342
Glutaminsyre 37 340 1342
Glycin 19 180 1342
Prolin 11 100 1342
Serin 16 150 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby