DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym, gruppe eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 538
Rabarber, dybfrost
Engelsk navn
Rhubarb, frozen
Taxonomisk navn
Rheum rhabarbarum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 108 kJ 1003
Energi, kcal 26 kcal 1003
total-N 0,144 g 0,064 - 0,208 4
Protein, total 0,9 g 0,4 - 1,3 4
Protein, deklaration 0,9 g 0,4 - 1,3 4
Kulhydrat, difference 6,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 3,8 g 2,9 - 4,6 4
Fedt, total 0,3 g 1
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,5 g 0,9 - 2,1 4
Tørstof 9,5 g 6,4 - 12,8 4
Vand 90,5 g 87,2 - 93,6 4
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9,83 RE 1003
Retinol 0 µg
ß-caroten 118 µg 114 - 124 2
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg
E-vitamin 0,350 α-TE
alfa-tokoferol 0,350 mg 0,26 - 0,41 3
B1-vitamin 0,0300 mg 0,01 - 0,042 4
B2-vitamin, riboflavin 0,0300 mg 0,022 - 0,041 5
Niacin 0,430 NE 1003
niacin 0,250 mg 0,19 - 0,38 10
B6-vitamin 0,0400 mg 0,025 - 0,064 5
Pantothensyre 0,0850 mg
Folat 7,00 µg 6 - 9,6 4
Frit folat 9,00 µg 5,1 - 11,7 4
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 13,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 13,0 mg 6 - 24 36
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 2,2 - 4,5 4
Kalium, K 280 mg 221 - 360 4
Calcium, Ca 120 mg 67 - 215 3 1030
Magnesium, Mg 12,0 mg 11,1 - 13,5 4
Fosfor, P 24,2 mg 19,2 - 31,8 6
Jern, Fe 0,300 mg 0,11 - 0,47 5
Kobber, Cu 0,0560 mg 0,056 0,028 - 0,11 27
Zink, Zn 0,230 mg 0,18 0,061 - 0,63 27
Jod, I 0,300 µg 0,1 - 0,5 4
Mangan, Mn 0,170 mg 0,055 - 0,37 5
Chrom, Cr 0,600 µg 0,5 0 - 2,8 20
Selen, Se 0,371 µg 0 - 1,8 42
Molybdæn, Mo 0 µg 1
Nikkel, Ni 7,17 µg 1 - 37,4 51
Kviksølv, Hg 0,0500 µg 0 - 0,2 20
Arsen, As 0,0600 µg 0,05 0 - 0,15 20
Cadmium, Cd 1,69 µg 0,21 - 2,93 51
Bly, Pb 1,20 µg 1,2 0 - 3,8 29
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0 mg 2
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,750 g
Glukose 0,890 g
Monosaccharider, total 1,64 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g
Sakkarose 0 g
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,64 g 1003
Stivelse 0,220 g
Hexoses 0,810 g
Pentoses 0,350 g
Uronic Acids 0,600 g
Cellulose 1,31 g
Lignin 0,120 g
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,053 21,9
C18:0 0,007 3,12
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,016 6,66
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,121 50,2
C18:3,n-3 (ALA) 0,039 16,4
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,064 26,6 1003
Sum monoumættede 0,016 6,66 1003
Sum polyumættede 0,160 66,6 1003
Fedtsyrer, total 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,039 16,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,121 50,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 27 190
Leucin 39 270
Lysin 40 280
Methionin 11 75
Cystin 1 8
Phenylalanin 26 180
Tyrosin 15 120
Threonin 22 150
Tryptofan 11 75
Valin 37 290
Arginin 33 230
Histidin 19 130
Alanin 29 200
Asparaginsyre 46 320
Glutaminsyre 76 530
Glycin 27 190
Prolin 24 170
Serin 27 190

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby