Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 56
Squash, zucchini, rå
Engelsk navn
Squash, zucchini, raw
Taxonomisk navn
Curcubita pepo L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 7 5 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,714
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 81 kJ 1003
Energi, kcal 19 kcal 1003
total-N 0,220 g 0,217 0,176 - 0,270 4 1801
Protein, total 1,4 g 1,4 1,100 - 1,688 4 1801
Protein, deklaration 1,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 3,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 2,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 2,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,0 g 1,0 0,77 - 1,08 4 1801
Fedt, total 0,2 g 0,2 0,19 - 0,32 4 1801
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,7 0,62 - 0,82 4 1801
Tørstof 5,7 g 5,8 4,7 - 6,5 9 1801, 1879
Vand 94,3 g 94,2 93,500 - 95,300 9 1801, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9,35 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 112 µg 80 0 - 289 4 1801
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,026 mg 0,023 0,017 - 0,04 4 1801
B2-vitamin, riboflavin 0,142 mg 0,040 - 0,600 6 1938
Niacin 0,687 NE 1003
niacin 0,487 mg 0,400 - 0,540 6 1938
B6-vitamin 0,103 mg 0,084 0,073 - 0,173 4 1801
Pantothensyre 0,155 mg 0,098 - 0,220 6 1938
Folat 38,3 µg 36,0 34 - 47 4 1801
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 20,3 mg 1003
L-ascorbinsyre 20,3 mg 17,5 13 - 33 4 1801
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 4,83 mg 4,25 3,8 - 7 4 1801
Kalium, K 274 mg 261 233 - 340 4 1801
Calcium, Ca 29,0 mg 29,0 25 - 33 4 1801
Magnesium, Mg 17,6 mg 12,8 - 23,7 10 1801, 1938
Phosphor, P 51,4 mg 42,7 - 66,5 6 1015
Jern, Fe 0,608 mg 0,610 0,36 - 0,85 4 1801
Kobber, Cu 0,051 mg 0,046 - 0,055 6 1938
Zink, Zn 0,295 mg 0,275 0,25 - 0,38 4 1801
Mangan, Mn 0,175 mg 0,114 - 0,255 6 1938
Chrom, Cr 1,70 µg 1,80 0,3 - 0,5 7 1506
Selen, Se 0,580 µg 0,310 0 - 1,49 7 1506
Nikkel, Ni 4,40 µg 5,70 1,4 - 6,7 7 1506
Kviksølv, Hg 0,050 µg 0 - 0,14 7 1506
Arsen, As 0,100 µg 0,070 0 - 0,19 7 1506
Cadmium, Cd 3,60 µg 0,80 0 - 22,4 7 1506
Bly, Pb 1,10 µg 1,40 0 - 3,2 7 1506
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,06 g 1,14 0,7 - 1,4 9 1801, 1879
Glucose 0,844 g 0,800 0,6 - 1,2 9 1801, 1879
Monosaccharider, total 1,90 g 1003
Maltose 0 g 1 1879
Saccharose 0 g 0 9 1801, 1879
Disaccharider, total 0 g 1003
Raffinose 0 g 0 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 1,90 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,002 1,01 1346
C14:0 0,000 0,00 1346
C16:0 0,044 25,3 1346
C18:0 0,005 3,03 1346
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 1,01 1346
C18:1,n-9 0,018 10,1 1346
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,039 22,2 1346
C18:3,n-3 0,065 37,4 1346
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,051 29,1 1003
Sum monoumættede 0,020 11,4 1003
Sum polyumættede 0,104 59,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,175 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,065 37,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,039 22,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 51 230 1346
Leucin 81 370 1346
Lysin 75 340 1346
Methionin 20 92 1346
Cystin 14 65 1346
Phenylalanin 48 220 1346
Tyrosin 37 170 1346
Threonin 33 150 1346
Tryptofan 12 54 1346
Valin 62 280 1346
Arginin 57 260 1346
Histidin 29 130 1346
Alanin 73 330 1346
Asparaginsyre 167 760 1346
Glutaminsyre 147 670 1346
Glycin 53 240 1346
Prolin 42 190 1346
Serin 55 250 1346

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby