DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 57
Artiskok, rå
Engelsk navn
Artichoke, raw
Taxonomisk navn
Cynara cardunculus var. scolymus (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 218 kJ 1003
Energi (kcal) 52 kcal 1003
Protein 3,3 g 11 1938
Protein, deklaration 3,3 g 11 1938
Kulhydrat difference 10,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,1 g 1003
Kostfibre 2,4 g 1346
Fedt 0,1 g 11 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 5 1003
Aske 1,1 g 6 1938
Tørstof 15,1 g 15 1938
Vand 84,9 g 15 1938
Nitrogen 0,523 g 11 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
beta-Caroten 8,00 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,350 α-TE
alfa-Tokoferol 0,350 mg 0,24 - 0,47 2 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0890 mg 1 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0600 mg 0,057 - 0,063 2 1022
Niacinækvivalent 1,05 NE 1003
Niacin 1,05 mg 11 1938
B6-vitamin 0,0970 mg 1352
Pantotensyre 0,295 mg 1352
Folat 74,0 µg 1 2135
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 11,7 mg 1003
Ascorbinsyre 11,7 mg 11 1938
Cholin 34,4 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 27,0 mg 8,5 - 64 5 1058
Kalium 404 mg 356 - 445 5 1058
Calcium 60,0 mg 49 - 83 5 1030
Magnesium 35,6 mg 28 - 42,1 5 1058
Jern 1,10 mg 0,36 - 1,43 6 1043
Zink 0,400 mg 1 2135
Selen 1,000 µg 1 2135
Fosfor 72,3 mg 57,3 - 103 6 1015
Jod 0,500 µg 0,2 - 0,75 3 1055
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,050 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,010 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,090 2135
Sum fedtsyrer 0,120 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,060 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 70 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby