DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 579
Stjernefrugt, rå
Engelsk navn
Carambola, raw
Taxonomisk navn
Averrhoa carambola (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 140 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 168 kJ 1003
Energi (kcal) 33 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 40 kcal 1003
Protein 1,0 g 0,687 - 1,23 4 1938
Protein, deklaration 1,0 g 0,687 - 1,23 4 1938
Kulhydrat difference 8,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,8 g 1003
Kostfibre 2,8 g 2,1 - 3,5 4 1938
Fedt 0,3 g 0,14 - 0,71 4 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 0,5 g 0,39 - 0,69 4 1938
Tørstof 9,8 g 10,15 8,6 - 10,5 4 1878
Vand 90,2 g 89,85 89,5 - 91,4 4 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 65,8 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 395 µg 1003
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0140 mg 0,009 - 0,027 4 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0160 mg 0,008 - 0,021 4 1938
Niacinækvivalent 0,494 NE 1003
Niacin 0,367 mg 0,196 - 0,529 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 34,4 mg 1003
Ascorbinsyre 34,4 mg 24,3 - 52 4 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 1 - 3 5 1938
Kalium 133 mg 117 - 164 5 1938
Calcium 3,00 mg 3 - 4 5 1938
Magnesium 10,00 mg 9 - 11 5 1938
Jern 0,0800 mg 0,04 - 0,1 4 1938
Kobber 0,137 mg 0,026 - 0,2 5 1938
Zink 0,120 mg 0,0 - 0,36 5 1938
Mangan 0,0370 mg 0,03 - 0,04 5 1938
Selen 1,000 µg 1 2136
Fosfor 12,0 mg 9 - 13 4 1938
Jod 0,1000 µg 1 2136
Sum mineraler 160 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,90 g 2,85 2,7 - 3,2 4 1878
Glukose 2,83 g 2,7 2,6 - 3,3 4 1878
Sum monosakkarider 5,73 g 1003
Sakkarose 0,900 g 0,9 0,7 - 1,1 4 1878
Sum disakkarider 0,900 g 1003
Sum sukkerarter 6,63 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 4 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,200 g 1 2141
Crude fibre 0,920 g 0,73 - 1,11 9 1342
Neutral detergent fibre 1,15 g 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,100 2136
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,100 2136
Sum flerumættede fedtsyrer 0,190 2136
Sum fedtsyrer 0,231 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,030 2136
Sum n-6 fedtsyrer 0,160 2136
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,166 1938
Isoleucin 45 270 1342
Leucin 76 460 1342
Lysin 76 460 1342
Methionin 22 130 1342
Phenylalanin 37 220 1342
Tyrosin 45 270 1342
Threonin 45 270 1342
Tryptofan 8 46 1342
Valin 50 300 1342
Arginin 22 130 1342
Histidin 8 46 1342
Alanin 71 430 1342
Asparaginsyre 98 590 1342
Glutaminsyre 148 890 1342
Glycin 50 300 1342
Prolin 50 300 1342
Serin 83 500 1342
Sum essentielle Aminosyrer 365,532
Sum ikke essentielle aminosyrer 566,06
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 7,60 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby