DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 58
Mungbønner, tørrede, rå
Engelsk navn
Beans, mung, dried, raw
Taxonomisk navn
Vigna radiata (Linnaeus, 1753) (R. Wilczek, 1954)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1370 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1370 kJ 1003
Energi (kcal) 324 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 324 kcal 1003
Protein 23,9 g 82 1938
Protein fra Aminosyrer 20,0 g 1003
Protein, deklaration 23,9 g 82 1938
Kulhydrat difference 62,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 47,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 47,2 g 1003
Kostfibre 15,0 g 2 1321
Fedt 1,1 g 65 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 12 1003
Aske 3,3 g 58 1938
Tørstof 90,5 g 2 1321
Vand 9,5 g 2 1321
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 68,0 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,90 α-TE
alfa-Tokoferol 1,90 mg 1379
K1-vitamin 170 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,621 mg 19 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,233 mg 25 1938
Niacinækvivalent 6,58 NE 1003
Niacin 2,25 mg 18 1938
B6-vitamin 0,500 mg 1001
Pantotensyre 0,200 mg 1001
Folat 625 µg 523 - 727 8 1342
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 12,2 mg 1003
Ascorbinsyre 12,2 mg 10,5 - 12,9 5 1836
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 15,0 mg 12 1938
Kalium 1250 mg 18 1938
Calcium 88,0 mg 70,1 - 99,1 6 1015
Magnesium 189 mg 29 1938
Jern 6,74 mg 55 1938
Kobber 0,941 mg 21 1938
Zink 2,68 mg 26 1938
Mangan 1,03 mg 19 1938
Krom 8,80 µg 6,5 1,3 - 23 8 1079
Selen 8,80 µg 5,0 0,0 - 38 8 1079
Fosfor 395 mg 366 - 475 6 1015
Jod 6,70 µg 1 2136
Nikkel 330 µg 330,0 170 - 490 8 1079
Kviksølv 0,1000 µg 0,0 0,0 - 0,4 8 1079
Arsen 0 µg 8 1079
Cadmium 2,70 µg 1,0 0,0 - 11 8 1079
Bly 2,80 µg 3,0 0,0 - 6,9 8 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,50 g 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 45,7 g 1 1001
Crude fibre 5,27 g 3,67 - 6,87 27 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,000 0,0 1938
C16:0 0,266 28,9 1342
C18:0 0,075 8,17 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1938
C18:1,n-9 0,171 18,5 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,380 41,2 1342
C18:3,n-3 0,028 3,06 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,341 37 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,171 18,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,408 44,3 1003
Sum fedtsyrer 0,920 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,028 3,06 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,380 41,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,818 1938
Isoleucin 993 260 1342
Leucin 1830 480 1342
Lysin 1680 440 1342
Methionin 286 75 1342
Cystin 210 55 1342
Phenylalanin 1450 380 1342
Tyrosin 725 190 1342
Threonin 764 200 1342
Tryptofan 260 68 1342
Valin 1220 320 1342
Arginin 1680 440 1342
Histidin 687 180 1342
Alanin 1070 280 1342
Asparaginsyre 2750 720 1342
Glutaminsyre 4280 1120 1342
Glycin 955 250 1342
Prolin 1110 290 1342
Serin 1180 310 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 97,9 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 0,8 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby