DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 587
Lyssej, rå
Engelsk navn
Pollack, raw
Taxonomisk navn
Pollachius pollachius (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 302 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 302 kJ 1003
Energi (kcal) 71 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 71 kcal 1003
Protein 17,4 g 17,44 16,6 - 18,1 12 2068
Protein, deklaration 17,4 g 17,44 16,6 - 18,1 12 2068
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1355
Fedt 0,2 g 0,0 0,0 - 0,6 12 2068
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 2 1003
Aske 1,1 g 1,115 0,99 - 1,25 12 2068
Tørstof 18,7 g 18,7 17,6 - 19,6 12 2068
Vand 81,3 g 81,3 80,4 - 82,4 12 2068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 0,0 - 2 2 2068
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 1,41 µg 1003
D3-vitamin 1,41 µg 1,41 1,25 - 1,57 2 2068
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 0,0 0,0 - 0,1 2 2068
E-vitamin 0,675 α-TE
alfa-Tokoferol 0,675 mg 0,675 0,59 - 0,76 2 2068
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0225 mg 0,022 0,016 - 0,029 2 2068
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0535 mg 0,053 0,048 - 0,059 2 2068
Niacinækvivalent 1,04 NE 1003
Niacin 1,04 mg 1,04 1,02 - 1,06 2 2068
B6-vitamin 0,0840 mg 0,084 0,079 - 0,089 2 2068
Pantotensyre 0,118 mg 0,118 0,111 - 0,125 2 2068
Biotin 1,65 µg 1,65 1,4 - 1,9 2 2068
B12-vitamin 1,19 µg 1,195 1,19 - 1,2 2 2068
C-vitamin 0,463 mg 1003
Ascorbinsyre 0,463 mg 0,585 0,0 - 0,68 4 2068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 62,5 mg 62,5 58 - 67 2 2068
Kalium 368 mg 367,5 337 - 398 2 2068
Calcium 9,70 mg 9,7 8,7 - 10,7 2 2068
Magnesium 26,6 mg 26,55 24,5 - 28,6 2 2068
Jern 0,197 mg 0,196 0,115 - 0,278 2 2068
Kobber 0,0340 mg 0,034 0,026 - 0,042 2 2068
Zink 0,255 mg 0,255 0,168 - 0,342 2 2068
Mangan 0,00750 mg 0,007 0,006 - 0,009 2 2068
Krom 0,185 µg 0,185 0,162 - 0,207 2 2068
Selen 27,5 µg 27,5 26 - 29 2 2068
Fosfor 193 mg 193,0 187 - 199 2 2068
Jod 252 µg 251,5 178 - 325 2 2068
Nikkel 0,410 µg 0,41 0,39 - 0,43 2 2068
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,020 2136
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,010 2136
Sum flerumættede fedtsyrer 0,100 2136
Sum fedtsyrer 0,128 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,050 2136
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 2136
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 50 mg 50,0 50 - 50 2 2068
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,854 2068
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 75,8 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 50 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby