Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 591
Salat, egeløv, rå
Engelsk navn
Lettuce, looseleaf, raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa L. var. crispa
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 36
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 65 kJ 1003
Energi, kcal 15 kcal 1003
total-N 0,218 g 0,178 - 0,262 8 1938
Protein, total 1,4 g 1,113 - 1,638 8 1938
Protein, deklaration 1,4 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 2,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,3 g 1,2 - 1,3 4 1938
Fedt, total 0,2 g 0,10 - 0,20 8 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,47 - 0,80 8 1938
Tørstof 4,9 g 4,030 - 5,720 8 1938
Vand 95,1 g 94,280 - 95,970 8 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 95,0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 1140 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,070 mg 0,060 - 0,083 8 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,080 mg 0,070 - 0,098 8 1938
Niacin 0,525 NE 1003
niacin 0,375 mg 0,300 - 0,560 8 1938
B6-vitamin 0,090 mg 0,063 - 0,204 8 1938
Pantothensyre 0,134 mg 0,110 - 0,150 8 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 18,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 18,0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 28,0 mg 8 - 48 8 1938
Kalium, K 194 mg 116 - 263 8 1938
Calcium, Ca 36,0 mg 22 - 45 8 1938
Magnesium, Mg 13,0 mg 6 - 17 8 1938
Phosphor, P 29,0 mg 17 - 36 8 1938
Jern, Fe 0,860 mg 0,31 - 1,89 8 1938
Kobber, Cu 0,029 mg 0,017 - 0,042 8 1938
Zink, Zn 0,180 mg 0,12 - 0,23 8 1938
Mangan, Mn 0,250 mg 0,142 - 0,326 8 1938
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre, total 0,330 mg 1346
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 0,700 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,000 0,00 1938
C16:0 0,035 16,6 1342
C18:0 0,004 1,90 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,003 1,42 1342
C18:1,n-9 0,009 4,27 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,047 22,3 1342
C18:3,n-3 0,113 53,6 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,039 18,5 1003
Sum monoumættede 0,012 5,69 1003
Sum polyumættede 0,160 75,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,211 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,113 53,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,047 22,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 87 400 1342
Leucin 83 380 1342
Lysin 87 400 1342
Methionin 17 77 1342
Cystin 17 77 1342
Phenylalanin 57 260 1342
Tyrosin 33 150 1342
Threonin 61 280 1342
Tryptofan 9 43 1342
Valin 74 340 1342
Arginin 74 340 1342
Histidin 24 110 1342
Alanin 59 270 1342
Asparaginsyre 148 680 1342
Glutaminsyre 190 870 1342
Glycin 59 270 1342
Prolin 50 230 1342
Serin 41 190 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby