Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 600
Salat, Romaine, romersk, rå
Engelsk navn
Lettuce, Cos or romaine, raw
Taxonomisk navn
Lactuca sativa L. var. longifolia
Synonymer
Hjertesalat
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 6
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 69 kJ 1003
Energi, kcal 16 kcal 1003
total-N 0,197 g 0,160 - 0,235 12 1938
Protein, total 1,2 g 1,000 - 1,469 12 1938
Protein, deklaration 1,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 3,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,1 g 1,4 - 3,7 11 1938
Fedt, total 0,3 g 0,16 - 0,50 10 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,46 - 0,70 12 1938
Tørstof 5,4 g 4,500 - 6,000 12 1938
Vand 94,6 g 94,000 - 95,500 12 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 130 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 1560 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,072 mg 0,058 - 0,092 11 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,067 mg 0,050 - 0,083 12 1938
Niacin 0,463 NE 1003
niacin 0,313 mg 0,270 - 0,360 12 1938
B6-vitamin 0,074 mg 0,050 - 0,103 12 1938
Pantothensyre 0,142 mg 0,110 - 0,183 12 1938
Folat 136 µg 7 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 24,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 24,0 mg 1 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 8,00 mg 4 1938
Kalium, K 247 mg 183 - 291 11 1938
Calcium, Ca 33,0 mg 25 - 42 11 1938
Magnesium, Mg 14,0 mg 11 - 15 11 1938
Phosphor, P 30,0 mg 27 - 34 11 1938
Jern, Fe 0,970 mg 0,64 - 1,54 11 1938
Kobber, Cu 0,048 mg 0,033 - 0,064 9 1938
Zink, Zn 0,230 mg 0,16 - 0,33 11 1938
Mangan, Mn 0,155 mg 0,042 - 0,234 11 1938
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Oxalsyre, total 0,330 mg 1346
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 0,700 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,000 0,00 1938
C16:0 0,023 16,4 1342
C18:0 0,003 2,14 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 1,43 1342
C18:1,n-9 0,006 4,29 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,031 22,1 1342
C18:3,n-3 0,075 53,6 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,026 18,6 1003
Sum monoumættede 0,008 5,71 1003
Sum polyumættede 0,106 75,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,140 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,075 53,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,031 22,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 81 410 1342
Leucin 75 380 1342
Lysin 81 410 1342
Methionin 15 78 1342
Cystin 15 74 1342
Phenylalanin 53 270 1342
Tyrosin 32 160 1342
Threonin 57 290 1342
Tryptofan 9 47 1342
Valin 67 340 1342
Arginin 67 340 1342
Histidin 22 110 1342
Alanin 53 270 1342
Asparaginsyre 136 690 1342
Glutaminsyre 175 890 1342
Glycin 55 280 1342
Prolin 45 230 1342
Serin 37 190 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby