DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 610
Nektarin, rå
Engelsk navn
Nectarine, raw
Taxonomisk navn
Prunus persica var. nucipersica (Suckow) (C.K.Schneider, 1906)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 177 kJ 1003
Energi (kcal) 42 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,762 0,537 - 1,19 9 2179
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,8 g 0,762 0,537 - 1,19 9 2179
Kulhydrat difference 10,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 9,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 9,1 g 1003
Kostfibre 1,5 g 1,44 1,31 - 1,78 9 2179
Fedt 0,0 g - 0,5 5 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 9 1003
Aske 0,4 g 0,46 0,34 - 0,55 9 2179
Tørstof 11,9 g 11,2 9,5 - 16,8 13 1878, 2179
Vand 88,1 g 88,8 83,2 - 90,5 13 1878, 2179
Nitrogen 0,127 g 0,122 0,086 - 0,191 9 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 25,0 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
beta-Caroten 150 µg 100 - 331 10 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,655 α-TE
alfa-Tokoferol 0,655 mg 0,655 0,46 - 0,85 2 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0,00689 mg 0,02 - 0,021 9 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,00233 mg 0,021 - 0,021 9 2179
Niacinækvivalent 0,679 NE 1003
Niacin 0,618 mg 0,54 0,4 - 1,03 9 2179
B6-vitamin 0,00444 mg 0,04 - 0,04 9 2179
Pantotensyre 0,182 mg 0,18 0,13 - 0,27 9 2179
Biotin 0,434 µg 0,42 0,35 - 0,6 8 2179
Folat 5,00 µg 3 - 8 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 3,14 mg 1003
Ascorbinsyre 2,62 mg 2,2 0,68 - 4,3 9 2179
Dehydroascorbinsyre 0,521 mg 0,51 0,25 - 0,9 9 2179
Cholin 6,20 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,205 mg 0,263 0,263 - 0,543 9 2179
Kalium 214 mg 205,0 164 - 288 9 2179
Calcium 7,01 mg 5,93 - 9,4 15 1015, 2179
Magnesium 9,18 mg 9,0 7,5 - 12,3 9 2179
Jern 0,145 mg 0,141 0,121 - 0,193 9 2179
Kobber 0,0721 mg 0,071 0,041 - 0,112 9 2179
Zink 0,121 mg 0,109 0,076 - 0,18 9 2179
Mangan 0,0680 mg 0,059 0,046 - 0,123 9 2179
Krom 0,126 µg 0,45 - 0,68 9 2179
Selen 0,0880 µg 0,094 0,093 - 0,166 9 2179
Fosfor 23,7 mg 14,7 - 36,3 15 1015, 2179
Jod 0,0477 µg 0,197 - 0,232 9 2179
Nikkel 7,88 µg 6,2 3 - 21 9 2179
Kviksølv 0,00167 µg 0,015 - 0,015 9 2179
Arsen 0,178 µg 0,117 0,067 - 0,51 9 2179
Cadmium 0,0492 µg 0,048 0,022 - 0,107 9 2179
Bly 0,168 µg 0,141 0,075 - 0,35 9 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,67 g 1,6 0,85 - 2,5 13 1878, 2179
Glukose 1,36 g 1,3 0,7 - 1,9 13 1878, 2179
Sum monosakkarider 3,03 g 1003
Sakkarose 4,72 g 4,5 2,79 - 8 13 1878, 2179
Sum disakkarider 4,72 g 1003
Sum sukkerarter 7,75 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0,475 g 0,5 0,2 - 0,7 4 1878
Sum sukkeralkoholer 0,475 g 1003
Stivelse/Glykogen g 1 2179
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,020 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,080 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,120 2135
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,100 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 7 53 1938
Leucin 10 82 1938
Lysin 12 94 1938
Methionin 4 35 1938
Cystin 4 29 1938
Phenylalanin 8 65 1938
Tyrosin 5 41 1938
Threonin 7 53 1938
Tryptofan 4 29 1938
Valin 10 76 1938
Arginin 7 53 1938
Histidin 6 47 1938
Alanin 13 100 1938
Asparaginsyre 421 3300 1938
Glutaminsyre 25 200 1938
Glycin 8 65 1938
Prolin 8 59 1938
Serin 14 110 1938
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 9 1015, 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby