DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 610
Nektarin, rå
Engelsk navn
Nectarine, raw
Taxonomisk navn
Prunus persica (L.) Batsch var. nucipersica (L.) C. Schneid.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 9 2127, 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 177 kJ 1003
Energi, kcal 42 kcal 1003
Nitrogen, total 0,127 g 0,122 0,086 - 0,191 9 2127
Protein, videnskabelig 0,8 g 0,7625 0,537 - 1,19 9 2127
Protein, deklaration 0,8 g 0,7625 0,537 - 1,19 9 2127
Kulhydrat, difference 10,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 9,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 7,8 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,5 g 1,44 1,31 - 1,78 9 2127
Fedt, total 0,0 g 5 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,46 0,34 - 0,55 9 2127
Tørstof 11,9 g 11,2 9,5 - 16,8 13 2127, 1878
Vand 88,1 g 88,8 83,2 - 90,5 13 1878, 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 12,5 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,655 α-TE
alfa-tokoferol 0,655 mg 0,655 0,46 - 0,85 2 2127
B1-vitamin 0,00689 mg 0,02 - 0,021 9 2127
B2-vitamin, riboflavin 0,00233 mg 0,02 - 0,021 9 2127
Niacinækvivalent 0,679 NE 1003
Niacin 0,618 mg 0,54 0,4 - 1,03 9 2127
B6-vitamin 0,00444 mg 0,04 - 0,04 9 2127
Pantothensyre 0,182 mg 0,18 0,13 - 0,27 9 2127
Biotin 0,434 µg 0,42 0,35 - 0,6 8 2127
Folat 5,00 µg 3 - 8 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 3,14 mg 1003
L-ascorbinsyre 2,62 mg 2,2 0,68 - 4,3 9 2127
L-dehydroascorbinsyre 0,521 mg 0,51 0,25 - 0,9 9 2127
beta-caroten 150 µg 100 - 331 10 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 0,205 mg 0,263 0,2 - 0,543 9 2127
Kalium, K 214 mg 205 164 - 288 9 2127
Calcium, Ca 7,01 mg 5,93 - 9,4 15 1015, 2127
Magnesium, Mg 9,18 mg 9 7,5 - 12,3 9 2127
Fosfor, P 23,7 mg 14,7 - 36,3 15 2127, 1015
Jern, Fe 0,145 mg 0,141 0,121 - 0,193 9 2127
Kobber, Cu 0,0721 mg 0,071 0,041 - 0,112 9 2127
Zink, Zn 0,121 mg 0,109 0,076 - 0,18 9 2127
Jod, I 0,0477 µg 0,18 - 0,232 9 2127
Mangan, Mn 0,0680 mg 0,059 0,046 - 0,123 9 2127
Chrom, Cr 0,126 µg 0,24 - 0,68 9 2127
Selen, Se 0,0880 µg 0,094 0,056 - 0,166 9 2127
Nikkel, Ni 7,88 µg 6,2 3 - 21 9 2127
Kviksølv, Hg 0,00167 µg 0,013 - 0,015 9 2127
Arsen, As 0,178 µg 0,117 0,065 - 0,51 9 2127
Cadmium, Cd 0,0492 µg 0,048 0,017 - 0,107 9 2127
Bly, Pb 0,168 µg 0,141 0,075 - 0,35 9 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,67 g 1,6 0,85 - 2,5 13 1878, 2127
Glukose 1,36 g 1,3 0,7 - 1,9 13 1878, 2127
Monosaccharider, total 3,03 g 1003
Sakkarose 4,72 g 4,5 2,79 - 8 13 1878, 2127
Disaccharider, total 4,72 g 1003
Sukkerarter, total 7,75 g 1003
Sorbitol 0,475 g 0,5 0,2 - 0,7 4 1878
Sukkeralkoholer, total 0,475 g 1003
Stivelse g 1 2127
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 7 53 1938
Leucin 10 82 1938
Lysin 12 94 1938
Methionin 4 35 1938
Cystin 4 29 1938
Phenylalanin 8 65 1938
Tyrosin 5 41 1938
Threonin 7 53 1938
Tryptofan 4 29 1938
Valin 10 76 1938
Arginin 7 53 1938
Histidin 6 47 1938
Alanin 13 100 1938
Asparaginsyre 421 3300 1938
Glutaminsyre 25 200 1938
Glycin 8 65 1938
Prolin 8 59 1938
Serin 14 110 1938

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby