Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 615
Hvedebrød, groft, kærnebrød
Engelsk navn
Wheat bread, with whole kernels
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 976 kJ 1003
Energi, kcal 233 kcal 1003
total-N 1,211 g 1,105 - 1,368 5 1066
Protein, total 6,9 g 6,299 - 7,798 5 1066
Protein, deklaration 7,6 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 49,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 41,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 40,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 8,2 g 6,0 - 10,8 5 1066
Fedt, total 2,6 g 2,0 - 3,0 5 1066
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,9 g 2,57 - 3,13 5 1066
Tørstof 61,6 g 58,600 - 63,600 5 1066
Vand 38,4 g 36,400 - 41,400 5 1066
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 0 µg 1655
B1-vitamin 0,400 mg 0,34 - 0,45 5 1066
B2-vitamin, riboflavin 0,300 mg 0,28 - 0,36 5 1066
Niacin 1,22 NE 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 608 mg 540 - 763 5 1066
Kalium, K 270 mg 201 - 320 5 1066
Calcium, Ca 225 mg 187 - 275 5 1066
Magnesium, Mg 51,7 mg 38,2 - 60,5 5 1066
Jern, Fe 4,52 mg 3,64 - 5,83 5 1066
Zink, Zn 1,36 mg 1,08 - 1,60 5 1066
Chrom, Cr 5,50 µg 4,60 1,3 - 13,5 24 1506
Selen, Se 2,40 µg 0,00 0 - 15,0 24 1506
Nikkel, Ni 43,2 µg 31,7 0 - 108 24 1506
Kviksølv, Hg 0,180 µg 0,050 0 - 1,30 24 1506
Arsen, As 0,930 µg 0,000 0 - 4,50 24 1506
Cadmium, Cd 4,20 µg 3,90 1,8 - 8,7 24 1506
Bly, Pb 3,90 µg 1,30 0 - 26,1 24 1506
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 303 250 T 852
Leucin 521 430 T 852
Lysin 170 140 T 852
Methionin 113 93 T 852
Cystin 133 110 T 852
Phenylalanin 363 300 T 852
Tyrosin 170 140 T 852
Threonin 206 170 T 852
Tryptofan 73 60 T 852
Valin 351 290 T 852
Arginin 279 230 T 852
Histidin 157 130 T 852
Alanin 230 190 T 852
Asparaginsyre 339 280 T 852
Glutaminsyre 2230 1840 T 852
Glycin 291 240 T 852
Prolin 799 660 T 852
Serin 363 300 T 852

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby