DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 615
Hvedebrød, groft, kærnebrød
Engelsk navn
Wheat bread, with whole kernels
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 976 kJ 1003
Energi (kcal) 231 kcal 1003
Protein 6,9 g 6,29 - 7,79 5 1066
Protein, deklaration 7,6 g 6,9 - 8,55 5 1066
Kulhydrat difference 49,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 41,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 40,3 g 1003
Kostfibre 8,2 g 6 - 10,8 5 1066
Fedt 2,6 g 2 - 3 5 1066
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,52 g 5 1003
Aske 2,9 g 2,57 - 3,13 5 1066
Tørstof 61,6 g 58,6 - 63,6 5 1066
Vand 38,4 g 36,4 - 41,4 5 1066
Nitrogen 1,211 g 1,1 - 1,36 5 1066
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,400 mg 0,34 - 0,45 5 1066
Riboflavin (B2-vitamin) 0,300 mg 0,28 - 0,36 5 1066
Niacinækvivalent 1,35 NE 3 1003
Cholin 22,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 608 mg 540 - 763 5 1066
Kalium 270 mg 201 - 320 5 1066
Calcium 225 mg 187 - 275 5 1066
Magnesium 51,7 mg 38,2 - 60,5 5 1066
Jern 4,52 mg 3,64 - 5,83 5 1066
Zink 1,36 mg 1,08 - 1,6 5 1066
Krom 5,50 µg 4,6 1,3 - 13,5 24 1506
Selen 2,40 µg 0,0 0,0 - 15 24 1506
Nikkel 43,2 µg 31,7 0,0 - 108 24 1506
Kviksølv 0,180 µg 0,05 0,0 - 1,3 24 1506
Arsen 0,930 µg 0,0 0,0 - 4,5 24 1506
Cadmium 4,20 µg 3,9 1,8 - 8,7 24 1506
Bly 3,90 µg 1,3 0,0 - 26,1 24 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 40,5 g 1 1001
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 1,820 100 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 340 250 T 852.0
Leucin 580 430 T 852.0
Lysin 190 140 T 852.0
Methionin 130 93 T 852.0
Cystin 150 110 T 852.0
Phenylalanin 410 300 T 852.0
Tyrosin 190 140 T 852.0
Threonin 230 170 T 852.0
Tryptofan 81 60 T 852.0
Valin 390 290 T 852.0
Arginin 310 230 T 852.0
Histidin 180 130 T 852.0
Alanin 260 190 T 852.0
Asparaginsyre 380 280 T 852.0
Glutaminsyre 2490 1840 T 852.0
Glycin 320 240 T 852.0
Prolin 890 660 T 852.0
Serin 410 300 T 852.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby