Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 616
Avocado, rå
Engelsk navn
Avocado, raw
Taxonomisk navn
Persea americana Miller
Synonymer
Avocadoer, Avokado, Avocados, Advokatpære
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,956
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 711 kJ 1003
Energi, kcal 170 kcal 1003
total-N 0,304 g 0,272 - 0,352 4 1344, 1825
Protein, total 1,9 g 1,700 - 2,200 4 1344, 1825
Protein, deklaration 1,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 14,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 9,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 9,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 5,2 g 4,5 - 5,7 4 1825
Fedt, total 13,1 g 10,24 - 19,9 7 1818, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,8 g 1,7 - 3,7 4 1825
Tørstof 32,0 g 28,200 - 36,800 4 1825
Vand 68,0 g 63,200 - 71,800 4 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1864
ß-caroten 16,0 µg 1864
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 17 1540
E-vitamin 1,30 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,30 mg 1,07 - 1,61 6 1379
K1-vitamin 8,00 µg 1343
B1-vitamin 0,100 mg 1864
B2-vitamin, riboflavin 0,180 mg 1864
Niacin 1,45 NE 1003
niacin 1,10 mg 1864
B6-vitamin 0,360 mg 1864
Pantothensyre 1,10 mg 1864
Biotin 3,60 µg 1864
Folat 93,0 µg 68 - 130 10 1803, 1845
Frit folat 31,0 µg 11,2 - 52,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1864
C-vitamin 6,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 6,00 mg 1864
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 1864
Kalium, K 450 mg 1864
Calcium, Ca 12,1 mg 5,71 - 16,5 6 1015
Magnesium, Mg 25,0 mg 1864
Phosphor, P 46,5 mg 30,8 - 73,7 6 1015
Jern, Fe 0,400 mg 1864
Kobber, Cu 0,190 mg 1864
Zink, Zn 0,640 mg 0,35 - 0,83 17 1938
Mangan, Mn 0,142 mg 0,070 - 0,190 17 1938
Chrom, Cr 0,700 µg 0,700 0,2 - 1,3 5 T 69
Selen, Se 0,800 µg 0,700 0,0 - 2,6 12 1914
Nikkel, Ni 59,7 µg 4,8 - 485,6 28 1843, 1914, 1932
Kviksølv, Hg 1,00 µg 1,00 0,9 - 1,20 5 T 69
Arsen, As 0,160 µg 0,100 0 - 0,40 5 T 69
Cadmium, Cd 0,390 µg 0,08 - 1,35 18 1843, 1914
Bly, Pb 0,967 µg 0 - 2,1 18 1843, 1914
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 2,30 mg 1483
Serotonin 0,100 mg 0,02 - 0,16 8 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,200 g 1370
Glucose 0,100 g 1370
Monosaccharider, total 0,300 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1370
Saccharose 0,100 g 1370
Disaccharider, total 0,100 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,400 g 1003
Stivelse 0,050 g 1864
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1818
C6:0 0,000 0,00 1818
C8:0 0,000 0,00 1818
C10:0 0,000 0,00 1818
C12:0 0,000 0,00 1818
C14:0 0,000 0,00 1818
C16:0 3,25 26,0 1818
C17:0 0,000 0,00 1818
C18:0 0,109 0,87 1818
C20:0 0,010 0,07 1818
C22:0 0,000 0,00 1818
C24:0 0,000 0,00 1818
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1818
C16:1,n-7 1,36 10,9 1818
C18:1,n-9 5,30 42,4 1818
C18:1,n-7 0,000 0,00 1818
C20:1,n-11 0,018 0,14 1818
C22:1,n-9 0,000 0,00 1818
C22:1,n-11 0,000 0,00 1818
C24:1,n-9 0,000 0,00 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,27 18,2 1818
C18:3,n-3 0,177 1,42 1818
C18:4,n-3 0,000 0,00 1818
C20:2,n-6 0,000 0,00 1818
C20:3,n-3 0,000 0,00 1818
C20:3,n-6 0,000 0,00 1818
C20:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:5,n-3 0,000 0,00 1818
C22:6,n-3 0,000 0,00 1818
Andre fedtsyrer 0,000 0,00 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 3,37 27,0 1003
Sum monoumættede 6,67 53,4 1003
Sum polyumættede 2,45 19,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 12,5 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,177 1,42 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,27 18,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 64 210 1344
Leucin 103 340 1344
Lysin 94 310 1344
Methionin 30 100 1344
Phenylalanin 67 220 1344
Tyrosin 43 140 1344
Threonin 55 180 1344
Tryptofan 21 70 1344
Valin 88 290 1344
Arginin 64 210 1344
Histidin 33 110 1344
Alanin 116 380 1344
Asparaginsyre 429 1410 1344
Glutaminsyre 234 770 1344
Glycin 76 250 1344
Prolin 73 240 1344
Serin 79 260 1344

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby