DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 622
Brune linser, tørrede, rå
Engelsk navn
Lentils, brown, dried, raw
Taxonomisk navn
Lens culinaris (Medikus, 1787)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1422 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1367 kJ 1003
Energi (kcal) 336 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 324 kcal 1003
Protein 25,1 g 23,9 - 26,7 3 1825
Protein, deklaration 25,1 g 23,9 - 26,7 3 1825
Kulhydrat difference 60,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 48,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 45,7 g 1003
Kostfibre 11,2 g 10,4 - 11,9 3 1825
Fedt 2,0 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 6 1003
Aske 2,6 g 2,1 - 2,9 3 1825
Tørstof 89,8 g 88,3 - 90,7 3 1825
Vand 10,2 g 9,3 - 11,7 3 1825
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,25 mg 1,0 0,7 - 2,1 6 T 1800.0
Calcium 70,1 mg 49,9 - 109 6 1015
Jern 6,51 mg 1 2132
Fosfor 373 mg 285 - 421 6 1015
Sum mineraler 451 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,20 g 1 2141
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 44,5 g 1 2141
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 4,016 1825
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 96,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Massefylde 0,9 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby