DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 625
Hummer, kogt
Engelsk navn
Lobster, boiled
Taxonomisk navn
Homarus gammarus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 72
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,730 T 626
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 379 kJ 1003
Energi, kcal 90 kcal 1003
Nitrogen, total 2,992 g T 626
Protein, videnskabelig 18,7 g T 626
Protein, deklaration 18,7 g T 626
Kulhydrat, difference 0,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g T 626
Fedt, total 1,5 g T 626
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,7 g T 626
Tørstof 23,2 g T 626
Vand 76,8 g T 626
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 3 T 626
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 626
E-vitamin 2,20 α-TE
alfa-tokoferol 2,20 mg 1 T 626
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0500 mg 0,035 - 0,06 2 T 626
B2-vitamin, riboflavin 0,0200 mg 0,011 - 0,032 2 T 626
Niacinækvivalent 4,99 NE 1003
Niacin 1,50 mg T 626
B6-vitamin 0,210 mg 1 T 654
Pantothensyre 1,63 mg T 626
Biotin 5,00 µg T 626
Folat 17,0 µg 12,2 - 25,3 4 T 626
Frit folat 7,00 µg 5 - 8,9 4 T 626
B12-vitamin 0,500 µg T 626
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg T 626
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1240 mg 1 T 626
Kalium, K 135 mg 1 T 626
Calcium, Ca 85,0 mg 1 T 626
Magnesium, Mg 47,0 mg 1 T 626
Fosfor, P 192 mg T 626
Jern, Fe 0,800 mg T 626
Kobber, Cu 1,70 mg T 626
Zink, Zn 1,80 mg T 626
Jod, I 140 µg 92 - 177 4 T 626
Chrom, Cr 2,06 µg 0,9 - 4,5 10 T 654
Selen, Se 38,1 µg 8,6 - 74,7 10 T 654
Nikkel, Ni 4,70 µg 0,3 - 14,9 10 T 654
Kviksølv, Hg 5,14 µg 1,9 - 12,1 10 T 654
Arsen, As 490 µg 19,1 - 1580 10 T 654
Cadmium, Cd 11,5 µg 0,2 - 51 10 T 654
Bly, Pb 1,50 µg 0 - 7 10 T 654
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 0 g 1655
Stivelse 0,300 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 T 626
C14:0 0,016 1,44 T 626
C15:0 0,011 1,03 T 626
C16:0 0,119 10,8 T 626
C17:0 0,016 1,44 T 626
C18:0 0,054 4,96 T 626
C20:0 0,000 0 T 626
C22:0 0,000 0 T 626
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 T 626
C16:1,n-7 0,065 5,89 T 626
C17:1,n-7 0,000 0 T 626
C18:1,n-9 0,195 17,7 T 626
C20:1,n-11 0,043 3,92 T 626
C22:1,n-9 0,049 4,44 T 626
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,043 3,92 T 626
C18:3,n-3 (ALA) 0,059 5,37 T 626
C20:3,n-3 0,000 0 T 626
C20:4,n-6 0,006 0,517 T 626
C20:5,n-3 (EPA) 0,275 25,1 T 626
C22:5,n-3 0,016 1,44 T 626
C22:6,n-3 (DHA) 0,129 11,7 T 626
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,216 19,7 1003
Sum monoumættede 0,351 32 1003
Sum polyumættede 0,528 48,1 1003
Fedtsyrer, total 1,095 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,479 43,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,049 4,44 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 129 mg T 654
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 868 290 T 626
Leucin 1620 540 T 626
Lysin 1470 490 T 626
Methionin 539 180 T 626
Cystin 239 80 T 626
Phenylalanin 748 250 T 626
Tyrosin 688 230 T 626
Threonin 868 290 T 626
Tryptofan 209 70 T 626
Valin 898 300 T 626
Arginin 1560 520 T 626
Histidin 359 120 T 626
Alanin 1260 420 T 626
Asparaginsyre 2040 680 T 626
Glutaminsyre 2930 980 T 626
Glycin 1230 410 T 626
Prolin 808 270 T 626
Serin 957 320 T 626

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby