DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 633
Guavabær, rå
Engelsk navn
Guava, common, raw
Taxonomisk navn
Psidium guajava (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 177 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 137 kJ 1003
Energi (kcal) 42 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 33 kcal 1003
Protein 0,9 g 0,868 0,737 - 1,03 4 1801
Protein, deklaration 0,9 g 0,868 0,737 - 1,03 4 1801
Kulhydrat difference 11,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 6,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,9 g 1003
Kostfibre 4,9 g 4,35 4,3 - 6,5 4 1801
Fedt 0,5 g 0,4 0,34 - 0,68 4 1801
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,5 g 0,5 0,48 - 0,62 4 1801
Tørstof 13,0 g 12,2 11,2 - 16,4 4 1801
Vand 87,0 g 87,8 83,6 - 88,8 4 1801
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,17 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 25,0 µg 26,0 14 - 34 4 1801
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0368 mg 0,037 0,032 - 0,041 4 1801
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0400 mg 0,03 - 0,049 2 1938
Niacinækvivalent 1,21 NE 1003
Niacin 1,08 mg 1,06 - 1,1 2 1938
B6-vitamin 0,0770 mg 0,073 0,065 - 0,093 3 1801
Pantotensyre 0,451 mg 0,438 - 0,464 2 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 176 mg 1003
Ascorbinsyre 176 mg 166,5 131 - 240 4 1801
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,10 mg 2,3 1,1 - 2,7 4 1801
Kalium 198 mg 198,0 189 - 208 4 1801
Calcium 9,70 mg 10,25 7,7 - 10,6 4 1801
Magnesium 9,53 mg 9,45 8,1 - 11,1 4 1801
Jern 0,263 mg 0,26 0,25 - 0,28 4 1801
Kobber 0,230 mg 0,2 - 0,26 2 1938
Zink 0,188 mg 0,185 0,161 - 0,22 4 1801
Mangan 0,150 mg 0,13 - 0,17 2 1938
Fosfor 40,0 mg 36 - 43 2 1938
Sum mineraler 260 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 2,55 g 2,35 2 - 3,5 4 1801
Glukose 1,27 g 1,15 0,8 - 2 4 1801
Sum monosakkarider 3,83 g 1003
Sakkarose 0 g 0,0 4 1801
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 3,83 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1 2141
Crude fibre 5,60 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,009 2,5 1342
C16:0 0,109 30 1342
C18:0 0,012 3,33 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,625 1342
C18:1,n-9 0,039 10,8 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,138 37,9 1342
C18:3,n-3 0,054 14,7 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,130 35,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,042 11,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,192 52,7 1003
Sum fedtsyrer 0,364 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,054 14,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,138 37,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,140 1801
Isoleucin 32 230 1342
Leucin 59 420 1342
Lysin 25 180 1342
Methionin 5 38 1342
Phenylalanin 2 15 1342
Tyrosin 11 76 1342
Threonin 34 240 1342
Tryptofan 7 53 1342
Valin 29 210 1342
Arginin 22 160 1342
Histidin 7 53 1342
Alanin 43 310 1342
Asparaginsyre 56 400 1342
Glutaminsyre 115 820 1342
Glycin 43 310 1342
Prolin 27 190 1342
Serin 25 180 1342
Sum essentielle Aminosyrer 201,82
Sum ikke essentielle aminosyrer 343,051
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 7,60 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby