DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 647
Valnød, tørret
Engelsk navn
Walnuts, dried
Taxonomisk navn
Juglans regia (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2861 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 2777 kJ 1003
Energi (kcal) 693 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 673 kcal 1003
Protein 14,1 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 12,9 g 1003
Protein, deklaration 16,6 g 1 2128
Kulhydrat difference 17,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,8 g 1003
Kostfibre 7,0 g 1003
Fedt 64,6 g 62,9 - 67 7 1818, 1825, 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,7 g 1 2128
Tørstof 97,6 g 1 2128
Vand 2,4 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 1 1344, 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 0,0 1 1344, 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,890 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,890 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol 19,9 mg 1 2128
delta-Tokoferol 1,62 mg 1 2128
K1-vitamin 3,45 µg 1 2128
K-vitamin 3,45 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,252 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,164 mg 0,155 - 0,176 4 1022, 2128
Niacinækvivalent 3,86 NE 1003
Niacin 0,562 mg 1 2128
B6-vitamin 0,191 mg 1 2128
Pantotensyre 0,464 mg 1 2128
Biotin 18,0 µg 1 2128
Folat 123 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 1,30 mg 1003
Ascorbinsyre 1,30 mg 1 - 2 7 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium mg 1 2128
Kalium 380 mg 1 2128
Calcium 83,2 mg 72 - 97,2 10 1015, 1030, 2128
Magnesium 142 mg 126 - 155 6 1058, 2128
Jern 2,29 mg 1,6 - 2,85 4 1043, 2128
Kobber 1,05 mg 1 2128
Zink 2,70 mg 1 2128
Mangan 2,45 mg 1 2128
Krom µg 1 2128
Molybdæn 19,5 µg 1 2128
Selen 1,20 µg 1 2128
Fosfor 369 mg 310 - 393 7 1015, 2128
Jod µg 1 2128
Nikkel 250 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Sum mineraler 976 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,1000 g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,1000 g 1 2128
Sum monosakkarider 0,200 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 2,40 g 1 2128
Sum disakkarider 2,40 g 1003
Sum sukkerarter 2,60 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,225 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 6,0 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,9 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818, 2128
C6:0 0,000 0,0 1818, 2128
C8:0 0,000 0,0 1818, 2128
C10:0 0,000 0,0 1818, 2128
C12:0 0,000 0,0 1818, 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 0,022 0,0365 1818, 2128
C15:0 2128
C16:0 4,034 6,59 1818, 2128
C17:0 0,000 0,0 1818, 2128
C18:0 1,375 2,24 1818, 2128
C20:0 0,074 0,121 1818, 2128
C21:0 2128
C22:0 0,000 0,0 1818, 2128
C23:0 2128
C24:0 0,000 0,0 1818, 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818, 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 0,071 0,116 1818, 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 0,093 0,152 1818, 2128
C18:1,n-9 11,254 18,3 1818, 2128
C20:1,n-9 0,115 0,187 2128
C20:1,n-11 0,087 0,142 1818, 2128
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818, 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818, 2128
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818, 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 36,449 59,5 1818, 2128
C18:3,n-3 7,599 12,4 1818, 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818, 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818, 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818, 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,029 0,0474 1818, 2128
Sum mættede fedtsyrer 5,506 8,99 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 11,620 18,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 44,048 71,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 61,203 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 7,599 12,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 36,449 59,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,655 2128
Isoleucin 560 2128
Leucin 1060 2128
Lysin 422 2128
Methionin 253 2128
Cystin 261 2128
Phenylalanin 664 2128
Tyrosin 475 2128
Threonin 503 2128
Tryptofan 198 2128
Valin 690 2128
Arginin 2220 2128
Histidin 358 2128
Alanin 639 2128
Asparaginsyre 1530 2128
Glutaminsyre 3040 2128
Glycin 750 2128
Prolin 558 2128
Serin 770 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Sum essentielle Aminosyrer 4708
Sum ikke essentielle aminosyrer 10243
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 8,70 mg 6 1487
Cholin 39,2 mg 1 2187
Sum biogene aminer 8,70 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Nitrogen-til-protein faktor 5,30 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,947 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby