DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 64
Asparges, grønne, rå
Engelsk navn
Asparagus, green, raw
Taxonomisk navn
Asparagus officinalis (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 109 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 109 kJ 1003
Energi (kcal) 26 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 26 kcal 1003
Protein 1,8 g 1,7 - 1,9 5 1073
Protein fra Aminosyrer 1,3 g 1003
Protein, deklaration 1,8 g 1,7 - 1,9 5 1073
Kulhydrat difference 4,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,1 g 1003
Kostfibre 1,8 g 1,4 - 2,2 4 T 753.0
Fedt 0,3 g 0,2 - 0,3 2 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 1 1003
Aske 0,5 g 0,4 - 0,6 5 1073
Tørstof 7,5 g 7 - 7,9 5 1073
Vand 92,5 g 92,1 - 93 5 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,98 α-TE 1 2135
Thiamin (B1-vitamin) 0,110 mg 1 2135
Riboflavin (B2-vitamin) 0,120 mg 1 2135
Niacinækvivalent 0,240 NE 1003
B6-vitamin 0,148 mg 0,099 - 0,211 5 1072
Folat 150 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 10,00 mg 1003
Ascorbinsyre 10,00 mg 5 - 15 5 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,70 mg 1 1058
Kalium 267 mg 1 1058
Calcium 22,8 mg 19,8 - 25,7 6 1015
Magnesium 12,2 mg 1 1058
Jern 0,700 mg 1 2135
Zink 0,900 mg 1 2135
Selen 0,200 µg 1 2135
Fosfor 85,5 mg 75,6 - 102 6 1015
Jod 4,00 µg 1 2135
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,90 g 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1 2141
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,067 28 1039
C18:0 0,002 0,836 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,836 1039
C18:1,n-9 0,005 2,09 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,151 62,7 1039
C18:3,n-3 0,013 5,43 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,069 28,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,007 2,92 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,164 68,2 1003
Sum fedtsyrer 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,013 5,43 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,151 62,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,288 1073
Isoleucin 52 180 T 649.0
Leucin 84 290 T 649.0
Lysin 75 260 T 649.0
Methionin 21 72 T 649.0
Cystin 6 22 T 649.0
Phenylalanin 49 170 T 649.0
Tyrosin 40 140 T 649.0
Threonin 46 160 T 649.0
Tryptofan 14 50 T 649.0
Valin 84 290 T 649.0
Arginin 69 240 T 649.0
Histidin 32 110 T 649.0
Alanin 127 440 T 649.0
Asparaginsyre 167 580 T 649.0
Glutaminsyre 383 1330 T 649.0
Glycin 60 210 T 649.0
Prolin 115 400 T 649.0
Serin 86 300 T 649.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 16,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 34 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby