DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 65
Fennikel, knold, rå
Engelsk navn
Fennel, bulb, raw
Taxonomisk navn
Foeniculum vulgare var. azoricum (Miller, 1768)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 95 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 84 kJ 1003
Energi (kcal) 23 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 20 kcal 1003
Protein 1,4 g 1,446 1,02 - 1,52 4 1801
Protein, deklaration 1,4 g 1,443 1,01 - 1,51 4 1801
Kulhydrat difference 4,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,2 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1,95 1,91 - 2,04 4 1801
Fedt 0,2 g 0,185 0,17 - 0,21 4 1801
Alkohol 0,0 g 1347
Salt deklaration 0,07 g 4 1003
Aske 1,0 g 0,965 0,95 - 1,09 4 1801
Tørstof 7,4 g 7,65 5,7 - 8,6 4 1801
Vand 92,6 g 92,35 91,4 - 94,3 4 1801
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,917 RE 1003
Retinol 0 µg 1347
beta-Caroten 5,50 µg 7,0 0,0 - 8 4 1801
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1347
E-vitamin 0,200 α-TE 1 2135
Thiamin (B1-vitamin) 0,0298 mg 0,031 0,024 - 0,033 4 1801
Riboflavin (B2-vitamin) 0,110 mg 1347
Niacinækvivalent 0,600 NE 1003
Niacin 0,200 mg 1347
B6-vitamin 0,0585 mg 0,058 0,036 - 0,081 4 1801
Folat 29,5 µg 30,5 23 - 34 4 1801
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 9,45 mg 1003
Ascorbinsyre 9,45 mg 8,75 8,2 - 12,1 4 1801
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 27,0 mg 22,0 12 - 52 4 1801
Kalium 395 mg 380,0 350 - 470 4 1801
Calcium 30,1 mg 8,46 - 56 10 1801, 1015
Magnesium 11,2 mg 11,9 8,3 - 12,8 4 1801
Jern 0,318 mg 0,315 0,29 - 0,35 4 1801
Zink 0,222 mg 0,215 0,18 - 0,28 4 1801
Krom 1,000 µg 0,3 0,2 - 3,2 4 1506
Selen 0 µg 0,0 4 1506
Fosfor 38,8 mg 27,1 - 51,4 6 1015
Jod 0,500 µg 1 2135
Nikkel 34,0 µg 36,1 20,1 - 43,9 4 1506
Kviksølv 0,500 µg 0,6 0,0 - 0,8 4 1506
Arsen 1,70 µg 1,6 1,3 - 2,1 4 1506
Cadmium 1,10 µg 1,05 0,4 - 1,7 4 1506
Bly 2,00 µg 1,45 0,7 - 4,5 4 1506
Sum mineraler 502 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,03 g 1,0 0,8 - 1,3 4 1801
Glukose 1,10 g 1,05 0,8 - 1,5 4 1801
Sum monosakkarider 2,13 g 1003
Sakkarose 0 g 0,0 4 1801
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 2,13 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1 2190
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,070 2135
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,070 2135
Sum flerumættede fedtsyrer 0,180 2135
Sum fedtsyrer 0,131 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,130 2135
Sum n-6 fedtsyrer 0,040 2135
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,217 1801
Tryptofan 24 1003
Sum essentielle Aminosyrer 24
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 13,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 46 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,26 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby