DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 67
Boghvede, hel, rå
Engelsk navn
Buckwheat, whole, raw
Taxonomisk navn
Fagopyrum esculentum (Moench, 1794)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1442 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1442 kJ 1003
Energi (kcal) 341 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 341 kcal 1003
Protein 13,1 g 1 2128
Protein fra Aminosyrer 10,3 g 1003
Protein, deklaration 13,1 g 1 2128
Kulhydrat difference 68,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 62,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 62,4 g 1003
Kostfibre 5,8 g 1003
Fedt 3,0 g 1 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,8 g 1 2128
Tørstof 86,2 g 1 2128
Vand 13,8 g 1 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1 1655
beta-Caroten 0 µg 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,133 α-TE
alfa-Tokoferol 0,133 mg 1 2128
beta-Tokoferol mg 1 2128
gamma-Tokoferol 5,79 mg 1 2128
delta-Tokoferol mg 1 2128
K1-vitamin 1,26 µg 1 2128
Thiamin (B1-vitamin) 0,414 mg 1 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,144 mg 1 2128
Niacinækvivalent 3,67 NE 1 1003
Niacin 2,92 mg 1 2128
B6-vitamin 0,294 mg 1 2128
Pantotensyre 1,23 mg 1 2128
Biotin 21,1 µg 1 2128
Folat 59,8 µg 1 2128
B12-vitamin 0 µg 1 1655
C-vitamin 0 mg 1 2135
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium mg 1 2128
Kalium 415 mg 1 2128
Calcium 14,7 mg 11,8 - 17,2 7 1015, 2128
Magnesium 195 mg 1 2128
Jern 2,10 mg 1 2128
Kobber 0,375 mg 1 2128
Zink 1,55 mg 1 2128
Mangan 1,15 mg 1 2128
Krom 6,00 µg 1 2128
Molybdæn 35,5 µg 1 2128
Selen 3,15 µg 1 2128
Fosfor 374 mg 331 - 443 7 1015, 2128
Jod 3,70 µg 1 2135
Nikkel 100,0 µg 1 2128
Kviksølv µg 1 2128
Arsen µg 1 2128
Cadmium 2,00 µg 1 2128
Bly µg 1 2128
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2128
Galaktose g 1 2128
Glukose 0,150 g 1 2128
Sum monosakkarider 0,150 g 1003
Laktose g 1 2128
Maltose g 1 2128
Sakkarose 0,750 g 1 2128
Sum disakkarider 0,750 g 1003
Sum sukkerarter 0,900 g 1003
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 47,1 g 1 2128
Uopløselige kostfibre 3,8 g 1 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,9 g 1 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 2128
C6:0 0,000 0,0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 2128
C15:0 2128
C16:0 0,339 19,3 2128
C17:0 2128
C18:0 2128
C20:0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 2128
C23:0 0,000 0,0 2128
C24:0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 2128
C17:1,n-7 2128
C18:1,n-7 2128
C18:1,n-9 0,655 37,3 2128
C20:1,n-9 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,758 43,2 2128
C18:3,n-3 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:2,n-6 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,339 19,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,655 37,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,758 43,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,752 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,758 43,2 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,090 2128
Isoleucin 438 2128
Leucin 802 2128
Lysin 722 2128
Methionin 194 2128
Cystin 286 2128
Phenylalanin 576 2128
Tyrosin 328 2128
Threonin 480 2128
Tryptofan 220 2128
Valin 611 2128
Arginin 1240 2128
Histidin 303 2128
Alanin 527 2128
Asparaginsyre 1220 2128
Glutaminsyre 2170 2128
Glycin 721 2128
Prolin 460 2128
Serin 623 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 54,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,574 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby