DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 673
Lever, gåse, rå
Engelsk navn
Liver, goose, raw
Taxonomisk navn
Anser anser (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 544 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 544 kJ 1003
Energi (kcal) 129 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 129 kcal 1003
Protein 16,4 g 10 1938
Protein fra Aminosyrer 13,8 g 1003
Protein, deklaration 16,4 g 10 1938
Kulhydrat difference 6,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 6,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 6,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt 4,3 g 40 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,19 g 1 1003
Aske 1,3 g 4 1938
Tørstof 28,2 g 17 1938
Vand 71,8 g 17 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 31500 RE 1003
Retinol 31500 µg 18100 - 52500 3 1024
Thiamin (B1-vitamin) 0,560 mg 1 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 3,20 mg 1 1022
Niacinækvivalent 10,3 NE 1003
Niacin 6,50 mg 1 1018
B6-vitamin 0,930 mg 0,93 - 0,936 2 1025
Pantotensyre 6,18 mg 1938
Folat 738 µg 1938
B12-vitamin 54,0 µg 1938
C-vitamin 4,50 mg 1003
Ascorbinsyre 4,50 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 77,0 mg 1 1058
Kalium 240 mg 1 1058
Calcium 43,0 mg 4 1938
Magnesium 20,0 mg 1 1058
Jern 30,5 mg 1938
Kobber 7,52 mg 19 1938
Zink 3,07 mg 1938
Mangan 0 mg 1938
Krom 1,10 µg 0,9 - 1,3 2 1886
Selen 61,0 µg 11,1 - 110 2 1886
Fosfor 261 mg 4 1938
Jod 2,80 µg 1 1055
Kviksølv 0,200 µg 0,2 0,2 - 0,2 2 1886
Cadmium 16,4 µg 16,1 - 16,7 2 1886
Bly 1,30 µg 1 - 1,5 2 1886
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 1342
C12:0 0,000 0,0 1342
C14:0 0,010 0,378 1342
C16:0 0,806 30,3 1342
C18:0 0,765 28,7 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,060 2,27 1342
C18:1,n-9 0,744 28 1342
C20:1,n-11 0,010 0,378 1342
C22:1,n-9 0,000 0,0 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,181 6,82 1342
C18:3,n-3 0,010 0,378 1342
C20:4,n-6 0,071 2,65 1342
C20:5,n-3 0,000 0,0 1342
C22:5,n-3 0,000 0,0 1342
C22:6,n-3 0,000 0,0 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,581 59,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,815 30,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,262 9,85 1003
Sum fedtsyrer 2,658 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,010 0,378 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,252 9,47 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 515 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,619 1938
Isoleucin 864 330 1342
Leucin 1470 560 1342
Lysin 1230 470 1342
Methionin 393 150 1342
Cystin 220 84 1342
Phenylalanin 812 310 1342
Tyrosin 576 220 1342
Threonin 733 280 1342
Tryptofan 230 88 1342
Valin 1020 390 1342
Arginin 995 380 1342
Histidin 445 170 1342
Alanin 943 360 1342
Asparaginsyre 1550 590 1342
Glutaminsyre 2120 810 1342
Glycin 943 360 1342
Prolin 812 310 1342
Serin 707 270 1342
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,621 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby