DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 687
Æg, høne, blomme, tørret
Engelsk navn
Eggs, chicken, yolk, dried
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2718 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 2718 kJ 1003
Energi (kcal) 656 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 656 kcal 1003
Protein 34,5 g 34,5 34,5 - 34,5 2 2071
Protein fra Aminosyrer 28,9 g 1003
Protein, deklaration 34,5 g 34,5 34,5 - 34,5 2 2071
Kulhydrat difference 2,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt 56,5 g 56,45 55,8 - 57,1 2 2071
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,44 g 2 1003
Aske 3,8 g 3,85 3,76 - 3,94 2 2071
Tørstof 97,3 g 97,3 96,9 - 97,7 2 2071
Vand 2,7 g 2,699 2,3 - 3,1 2 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 460 RE 1003
Retinol 460 µg 459,5 443 - 476 2 2071
beta-Caroten 0 µg 1655
E-vitamin 6,15 α-TE
alfa-Tokoferol 6,15 mg 6,15 5,6 - 6,7 2 2071
Thiamin (B1-vitamin) 0,380 mg 0,379 0,371 - 0,388 2 2071
Riboflavin (B2-vitamin) 1,27 mg 1,265 1,2 - 1,33 2 2071
Niacinækvivalent 8,55 NE 1003
Niacin 0,0850 mg 0,085 0,07 - 0,1 2 2071
B6-vitamin 0,510 mg 0,51 0,5 - 0,52 2 2071
Pantotensyre 6,97 mg 6,965 6,38 - 7,55 2 2071
Biotin 97,3 µg 97,3 96,9 - 97,7 2 2071
Folat 244 µg 2 1938
B12-vitamin 4,56 µg 4,555 4,05 - 5,06 2 2071
C-vitamin 0,900 mg 1 2071
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 178 mg 177,5 170 - 185 2 2071
Kalium 249 mg 248,5 241 - 256 2 2071
Calcium 320 mg 319,5 285 - 354 2 2071
Magnesium 28,0 mg 28,0 27 - 29 2 2071
Jern 9,95 mg 9,945 9,86 - 10 2 2071
Kobber 0,270 mg 0,27 0,27 - 0,27 2 2071
Zink 7,35 mg 7,35 7,26 - 7,44 2 2071
Mangan 0,160 mg 0,16 0,15 - 0,17 2 2071
Krom 13,5 µg 13,45 5,5 - 21,4 2 2071
Selen 120 µg 119,5 106 - 133 2 2071
Fosfor 1040 mg 1035, 1020 - 1050 2 2071
Chlorid 430 mg 430,0 421 - 439 2 2071
Jod 238 µg 238,0 214 - 262 2 2071
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,230 g 1 2187
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2071
C6:0 0,000 0,0 2071
C8:0 0,000 0,0 2071
C10:0 0,000 0,0 2071
C12:0 0,000 0,0 2071
C14:0 0,171 0,363 2071
C15:0 0,000 0,0 2071
C16:0 12,352 26,3 2071
C18:0 4,422 9,43 2071
C20:0 0,000 0,0 2071
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 1,162 2,48 2071
C18:1,n-7 0,797 1,7 2071
C18:1,n-9 17,831 38 2071
C20:1,n-9 0,127 0,27 2071
C18:1,trans 0,160 0,34 2071
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 8,065 17,2 2071
C18:3,n-3 0,170 0,362 2071
C18:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:2,n-6 0,117 0,25 2071
C20:3,n-6 0,119 0,253 2071
C20:4,n-3 0,000 0,0 2071
C20:4,n-6 0,999 2,13 2071
C20:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:5,n-3 0,000 0,0 2071
C22:6,n-3 0,000 0,0 2071
C18:2,trans 0,000 0,0 2071
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,363 0,773 2071
Sum mættede fedtsyrer 16,945 36,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 19,916 42,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 9,471 20,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,160 0,34 1003
Sum fedtsyrer 46,853 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,170 0,362 1003
Sum n-6 fedtsyrer 9,300 19,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 2238 mg 2237, 2200 - 2270 2 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 5,520 2071
Isoleucin 1990 360 1342
Leucin 2930 530 1342
Lysin 2320 420 1342
Methionin 883 160 1342
Cystin 607 110 1342
Phenylalanin 1490 270 1342
Tyrosin 1490 270 1342
Threonin 1880 340 1342
Tryptofan 508 92 1342
Valin 2100 380 1342
Arginin 2370 430 1342
Histidin 828 150 1342
Alanin 1710 310 1342
Asparaginsyre 2870 520 1342
Glutaminsyre 4250 770 1342
Glycin 1050 190 1342
Prolin 1440 260 1342
Serin 2870 520 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 2400 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 0,4 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby