Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 714
Batat, sød kartoffel, rå
Engelsk navn
Sweet potato, raw
Taxonomisk navn
Ipomoea batatas (L.) Poiret
Synonymer
Sweetpotato
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,658
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 302 kJ 1003
Energi, kcal 72 kcal 1003
total-N 0,209 g 0,237 0,090 - 0,270 4 1801
Protein, total 1,3 g 1,5 0,563 - 1,688 4 1801
Protein, deklaration 1,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 17,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 14,5 g 1003
kulhydrat, deklaration 14,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,7 g 2,7 2,47 - 3 4 1801
Fedt, total 0,3 g 0,3 0,23 - 0,41 4 1801
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 1,1 0,98 - 1,19 4 1801
Tørstof 19,9 g 17,2 15,8 - 29,5 4 1801
Vand 80,1 g 82,8 70,500 - 84,200 4 1801
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 373 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 4470 µg 5826 4 - 6224 4 1801
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,065 mg 0,069 0,054 - 0,07 4 1801
B2-vitamin, riboflavin 0,061 mg 0,054 - 0,076 4 1938
Niacin 0,824 NE 1003
niacin 0,557 mg 0,425 - 0,773 4 1938
B6-vitamin 0,178 mg 0,179 0,176 - 0,18 3 1801
Pantothensyre 0,800 mg 0,588 - 1,250 4 1938
Folat 11,0 µg 8 - 15 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 19,3 mg 1003
L-ascorbinsyre 19,3 mg 17,5 14,1 - 28 4 1801
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 33,2 mg 41,0 3,7 - 47 4 1801
Kalium, K 408 mg 405 380 - 440 4 1801
Calcium, Ca 44,5 mg 42,0 29 - 65 4 1801
Magnesium, Mg 15,0 mg 14,8 13 - 17,3 4 1801
Phosphor, P 47,0 mg 38 - 62 3 1938
Jern, Fe 0,938 mg 0,795 0,46 - 1,7 4 1801
Kobber, Cu 0,151 mg 0,126 - 0,178 3 1938
Zink, Zn 0,202 mg 0,220 0,128 - 0,24 4 1801
Mangan, Mn 0,258 mg 0,156 - 0,327 3 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,775 g 0,750 0,5 - 1,1 4 1801
Glucose 0,900 g 0,850 0,7 - 1,2 4 1801
Monosaccharider, total 1,68 g 1003
Saccharose 2,50 g 2,50 2 - 3 4 1801
Disaccharider, total 2,50 g 1003
Sukkerarter, ialt 4,18 g 1003
Crude fibre 0,850 g 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 2,10 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,000 0,00 1938
C15:0 0,000 0,00 1938
C16:0 0,059 28,2 1342
C17:0 0,000 0,00 1938
C18:0 0,006 2,91 1342
C20:0 0,000 0,00 1938
C22:0 0,000 0,00 1938
C24:0 0,000 0,00 1938
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1938
C15:1 0,000 0,00 1938
C16:1,n-7 0,000 0,00 1938
C17:1,n-7 0,000 0,00 1938
C18:1,n-9 0,011 5,34 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,113 53,9 1342
C18:3,n-3 0,020 9,71 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:2,n-6 0,000 0,00 1938
C20:3,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,065 31,1 1003
Sum monoumættede 0,011 5,26 1003
Sum polyumættede 0,133 63,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,209 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 9,57 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,113 54,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 67 320 1342
Leucin 98 470 1342
Lysin 67 320 1342
Methionin 33 160 1342
Cystin 11 51 1342
Phenylalanin 82 390 1342
Tyrosin 56 270 1342
Threonin 67 320 1342
Tryptofan 16 78 1342
Valin 88 420 1342
Arginin 63 300 1342
Histidin 25 120 1342
Alanin 73 350 1342
Asparaginsyre 230 1100 1342
Glutaminsyre 132 630 1342
Glycin 61 290 1342
Prolin 59 280 1342
Serin 69 330 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby