DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 714
Batat, sød kartoffel, rå
Engelsk navn
Sweet potato, raw
Taxonomisk navn
Ipomoea batatas (Linnaeus, 1753) (Lamarck, 1793)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 302 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 302 kJ 1003
Energi (kcal) 72 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 72 kcal 1003
Protein 1,3 g 1,481 0,562 - 1,68 4 1801
Protein fra Aminosyrer 1,1 g 1003
Protein, deklaration 1,3 g 1,481 0,562 - 1,68 4 1801
Kulhydrat difference 17,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 14,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 14,5 g 1003
Kostfibre 2,7 g 2,7 2,47 - 3 4 1801
Fedt 0,3 g 0,315 0,23 - 0,41 4 1801
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,08 g 4 1003
Aske 1,1 g 1,06 0,98 - 1,19 4 1801
Tørstof 19,9 g 17,2 15,8 - 29,5 4 1801
Vand 80,1 g 82,8 70,5 - 84,2 4 1801
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 745 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 4470 µg 5826, 4 - 6220 4 1801
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0653 mg 0,068 0,054 - 0,07 4 1801
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0610 mg 0,054 - 0,076 4 1938
Niacinækvivalent 0,828 NE 1003
Niacin 0,557 mg 0,425 - 0,773 4 1938
B6-vitamin 0,178 mg 0,179 0,176 - 0,18 3 1801
Pantotensyre 0,800 mg 0,588 - 1,25 4 1938
Folat 11,0 µg 8 - 15 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 19,3 mg 1003
Ascorbinsyre 19,3 mg 17,5 14,1 - 28 4 1801
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 33,2 mg 41,0 3,7 - 47 4 1801
Kalium 408 mg 405,0 380 - 440 4 1801
Calcium 44,5 mg 42,0 29 - 65 4 1801
Magnesium 15,0 mg 14,75 13 - 17,3 4 1801
Jern 0,938 mg 0,795 0,46 - 1,7 4 1801
Kobber 0,151 mg 0,126 - 0,178 3 1938
Zink 0,202 mg 0,22 0,128 - 0,24 4 1801
Mangan 0,258 mg 0,156 - 0,327 3 1938
Fosfor 47,0 mg 38 - 62 3 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,775 g 0,75 0,5 - 1,1 4 1801
Glukose 0,900 g 0,85 0,7 - 1,2 4 1801
Sum monosakkarider 1,68 g 1003
Sakkarose 2,50 g 2,5 2 - 3 4 1801
Sum disakkarider 2,50 g 1003
Sum sukkerarter 4,18 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 12,7 g 1 2190
Crude fibre 0,850 g 1342
Neutral detergent fibre 2,10 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,000 0,0 1938
C15:0 0,000 0,0 1938
C16:0 0,059 28,1 1342
C17:0 0,000 0,0 1938
C18:0 0,006 2,91 1342
C20:0 0,000 0,0 1938
C22:0 0,000 0,0 1938
C24:0 0,000 0,0 1938
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1938
C15:1,n-5 0,000 0,0 1938
C16:1,n-7 0,000 0,0 1938
C17:1,n-7 0,000 0,0 1938
C18:1,n-9 0,011 5,33 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,113 53,8 1342
C18:3,n-3 0,020 9,7 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:2,n-6 0,000 0,0 1938
C20:3,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,065 31 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,011 5,33 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,133 63,5 1003
Sum fedtsyrer 0,209 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 9,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,113 53,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,208 1801
Isoleucin 67 320 1342
Leucin 98 470 1342
Lysin 67 320 1342
Methionin 33 160 1342
Cystin 11 51 1342
Phenylalanin 81 390 1342
Tyrosin 56 270 1342
Threonin 67 320 1342
Tryptofan 16 78 1342
Valin 88 420 1342
Arginin 63 300 1342
Histidin 25 120 1342
Alanin 73 350 1342
Asparaginsyre 229 1100 1342
Glutaminsyre 131 630 1342
Glycin 60 290 1342
Prolin 58 280 1342
Serin 69 330 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 12,3 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 28 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,658 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby