Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 745
Hvedebrød, toastbrød, groft, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, with coarse meal, for toasting, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,902
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1080 kJ 1003
Energi, kcal 258 kcal 1003
total-N 1,471 g 1,440 1,312 - 1,72 18 1011, 1257, 1309
Protein, total 8,4 g 8,2 7,478 - 9,804 18 1011, 1257, 1309
Protein, deklaration 9,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 50,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 46,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 45,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 4,1 g 4,1 3,0 - 6,1 18 1011, 1257, 1309
Fedt, total 3,2 g 3,1 1,7 - 4,8 18 1011, 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,6 1,35 - 1,89 18 1011, 1257, 1309
Tørstof 63,5 g 63,5 62,0 - 65,8 18 1011, 1257, 1309
Vand 36,5 g 36,5 34,200 - 38,000 18 1011, 1257, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 786
ß-caroten 0 µg T 786
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
B1-vitamin 0,177 mg 0,173 0,137 - 0,236 18 1011, 1257, 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,063 mg 0,063 0,053 - 0,077 18 1011, 1257, 1309
Niacin 1,47 NE 1003
niacin 1,72 mg 1,79 1,07 - 2,24 11 1309
B6-vitamin 0,099 mg 0,062 - 0,124 21 1011, 1257, T 786
Pantothensyre 0,290 mg 0,290 0,25 - 0,32 6 1309
Biotin 2,88 µg 2,60 1,9 - 3,9 6 1309
Folat 30,5 µg 29,0 21 - 44 15 1257, 1309
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 743 mg 758 606 - 880 24 1257, 1309, 2006
Natrium, Na 430 mg 436 321 - 519 27 1011, 1257, 1309, 2006
Kalium, K 140 mg 139 112 - 176 18 1011, 1257, 1309
Calcium, Ca 48,3 mg 24,7 12 - 100 18 1011, 1257, 1309
Magnesium, Mg 27,4 mg 27,5 19,9 - 41 18 1011, 1257, 1309
Phosphor, P 110 mg 107 87 - 149 18 1011, 1257, 1309
Jern, Fe 1,17 mg 1,15 0,95 - 1,47 18 1011, 1257, 1309
Kobber, Cu 0,124 mg 0,117 0,09 - 0,172 15 1257, 1309
Zink, Zn 0,854 mg 0,765 0,63 - 1,61 18 1011, 1257, 1309
Jod, I 16,7 µg 17,6 3,1 - 23,3 20 1309, 2006
Mangan, Mn 0,655 mg 0,670 0,51 - 0,88 11 1309
Chrom, Cr 7,03 µg 7,20 1,21 - 15,5 11 1309
Selen, Se 2,38 µg 2,10 0,64 - 5,5 11 1309
Nikkel, Ni 3,51 µg 3,06 0,51 - 10,7 11 1309
Cadmium, Cd 2,69 µg 2,60 1,7 - 4 11 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 43,2 g 43,4 38,4 - 46,5 15 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1309
C10:0 0,000 0,00 1309
C12:0 0,000 0,00 1309
C14:0 0,010 0,34 1309
C16:0 0,728 25,3 1309
C18:0 0,142 4,93 1309
C20:0 0,000 0,00 1309
C22:0 0,001 0,03 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,010 0,34 1309
C18:1,n-9 0,961 33,5 1309
C18:1,n-7 0,047 1,64 1309
C20:1,n-11 0,013 0,45 1309
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,858 29,9 1309
C18:3,n-3 0,101 3,52 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,881 30,7 1003
Sum monoumættede 1,03 35,9 1003
Sum polyumættede 0,959 33,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 2,87 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,101 3,52 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,858 29,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 368 250 T 861
Leucin 633 430 T 861
Lysin 206 140 T 861
Methionin 137 93 T 861
Cystin 162 110 T 861
Phenylalanin 441 300 T 861
Tyrosin 206 140 T 861
Threonin 250 170 T 861
Tryptofan 88 60 T 861
Valin 427 290 T 861
Arginin 338 230 T 861
Histidin 191 130 T 861
Alanin 279 190 T 861
Asparaginsyre 412 280 T 861
Glutaminsyre 2710 1840 T 861
Glycin 353 240 T 861
Prolin 971 660 T 861
Serin 441 300 T 861

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby