DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 747
Lever, ande, rå
Engelsk navn
Liver, duck, raw
Taxonomisk navn
Anas platyrhynchos (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 550 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 550 kJ 1003
Energi (kcal) 131 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 131 kcal 1003
Protein 18,7 g 29 1938
Protein fra Aminosyrer 15,8 g 1003
Protein, deklaration 18,7 g 29 1938
Kulhydrat difference 3,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,5 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt 4,6 g 47 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,19 g 1 1003
Aske 1,3 g 28 1938
Tørstof 28,2 g 37 1938
Vand 71,8 g 37 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 12000 RE 1003
Retinol 12000 µg 8 1938
D-vitamin 2,75 µg 1 2137
Thiamin (B1-vitamin) 0,562 mg 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,892 mg 1938
Niacinækvivalent 10,9 NE 1003
Niacin 6,50 mg 1938
B6-vitamin 0,760 mg 1938
Pantotensyre 6,18 mg 1938
Folat 738 µg 1938
B12-vitamin 54,0 µg 1 1938
C-vitamin 4,50 mg 1003
Ascorbinsyre 4,50 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 77,0 mg 1 1058
Kalium 240 mg 1 1058
Calcium 11,0 mg 20 1938
Magnesium 20,0 mg 1 1058
Jern 30,5 mg 20 1938
Kobber 5,96 mg 290 1938
Zink 3,07 mg 1938
Mangan 0,258 mg 1938
Krom 0,845 µg 0,0 - 2,5 11 1886, 1909
Selen 124 µg 118,7 100 - 146 6 1909
Fosfor 269 mg 20 1938
Jod 2,80 µg 1 2137
Nikkel 1,40 µg 0,8 0,5 - 3 6 1909
Kviksølv 0,200 µg 0,1 0,0 - 0,3 6 1909
Cadmium 13,7 µg 13,4 8,9 - 16,7 6 1909
Bly 0,818 µg 0,2 - 1,5 11 1886, 1909
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 1342
C12:0 0,000 0,0 1342
C14:0 0,010 0,36 1342
C16:0 0,802 28,8 1342
C18:0 0,633 22,7 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,050 1,8 1342
C18:1,n-9 0,652 23,4 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1342
C22:1,n-9 0,000 0,0 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,371 13,3 1342
C18:3,n-3 0,000 0,0 1342
C20:4,n-6 0,261 9,38 1342
C20:5,n-3 0,000 0,0 1342
C22:5,n-3 0,000 0,0 1342
C22:6,n-3 0,000 0,0 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,445 52 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,702 25,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,632 22,7 1003
Sum fedtsyrer 2,779 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,632 22,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 515 mg 3 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,998 1938
Isoleucin 989 330 1342
Leucin 1680 560 1342
Lysin 1410 470 1342
Methionin 450 150 1342
Cystin 252 84 1342
Phenylalanin 929 310 1342
Tyrosin 660 220 1342
Threonin 839 280 1342
Tryptofan 264 88 1342
Valin 1170 390 1342
Arginin 1140 380 1342
Histidin 510 170 1342
Alanin 1080 360 1342
Asparaginsyre 1770 590 1342
Glutaminsyre 2430 810 1342
Glycin 1080 360 1342
Prolin 929 310 1342
Serin 809 270 1342
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,599 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby