DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 753
Asparges, uspec., rå
Engelsk navn
Asparagus, all types, raw
Taxonomisk navn
Asparagus officinalis (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 95 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 77 kJ 1003
Energi (kcal) 23 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 18 kcal 1003
Protein 1,9 g 1,5 - 2,6 11 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 1,4 g 1003
Protein, deklaration 1,9 g 1,5 - 2,6 11 1073, 1825
Kulhydrat difference 4,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,2 g 1003
Kostfibre 1,8 g 1,4 - 2,2 4 1825
Fedt 0,3 g 0,2 - 0,3 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 3 1003
Aske 0,5 g 0,4 - 0,6 4 1825
Tørstof 6,7 g 4,8 - 8,3 11 1073, 1825
Vand 93,3 g 91,7 - 95,2 11 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 32,0 µg 31 - 33 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,300 mg 0,22 - 0,41 4 1034
K1-vitamin 39,0 µg 1360
K-vitamin 39,0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,110 mg 0,056 - 0,162 4 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0900 mg 0,071 - 0,097 5 1022
Niacinækvivalent 1,26 NE 1003
Niacin 1,000 mg 0,81 - 1,4 10 1018
B6-vitamin 0,0600 mg 0,051 - 0,088 6 1025
Pantotensyre 0,0700 mg T 649.0
Biotin 0,200 µg T 649.0
Folat 150 µg 6 1803
Frit folat 58,0 µg 23,5 - 88,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 12,0 mg 1003
Ascorbinsyre 12,0 mg 5,8 - 20,4 7 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,40 mg 3,7 - 8 3 1058
Kalium 202 mg 154 - 267 3 1058
Calcium 20,0 mg 18 - 24 4 1030
Magnesium 8,90 mg 6,5 - 12,2 3 1058
Jern 0,500 mg 0,26 - 0,72 5 1043
Kobber 0,0550 mg 0,006 - 0,08 5 T 649.0
Zink 0,440 mg 0,36 - 0,5 T 649.0
Selen 1,000 µg 1311
Fosfor 52,0 mg 51 - 53 4 1938
Jod 0,150 µg 0,09 - 0,22 4 1055
Nikkel 18,0 µg 13,5 7,4 - 45,8 10 1932
Sum mineraler 290 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,670 g 1314
Glukose 0,320 g 1314
Sum monosakkarider 0,990 g 1003
Laktose 0 g 1314
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0,180 g 1314
Sum disakkarider 0,180 g 1003
Sum sukkerarter 1,17 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1314
Cellulose 0,750 g 1314
Lignin 0,1000 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,060 28 1039
C18:0 0,002 0,836 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,836 1039
C18:1,n-9 0,004 2,09 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,134 62,7 1039
C18:3,n-3 0,012 5,43 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,062 28,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,006 2,92 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,145 68,2 1003
Sum fedtsyrer 0,213 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 5,43 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,134 62,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,308 1073, 1825
Isoleucin 56 180 T 649.0
Leucin 89 290 T 649.0
Lysin 80 260 T 649.0
Methionin 22 72 T 649.0
Cystin 7 22 T 649.0
Phenylalanin 52 170 T 649.0
Tyrosin 43 140 T 649.0
Threonin 49 160 T 649.0
Tryptofan 15 50 T 649.0
Valin 89 290 T 649.0
Arginin 74 240 T 649.0
Histidin 34 110 T 649.0
Alanin 136 440 T 649.0
Asparaginsyre 179 580 T 649.0
Glutaminsyre 410 1330 T 649.0
Glycin 65 210 T 649.0
Prolin 123 400 T 649.0
Serin 93 300 T 649.0
Sum essentielle Aminosyrer 0 T 649.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 0 T 649.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Cholin 16,0 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,0130 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 47 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby