Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 753
Asparges, uspec., rå
Engelsk navn
Asparagus, all types, raw
Taxonomisk navn
Asparagus officinalis L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 47
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 95 kJ 1003
Energi, kcal 23 kcal 1003
total-N 0,308 g 0,240 - 0,416 11 1073, 1825
Protein, total 1,9 g 1,500 - 2,600 11 1073, 1825
Protein, deklaration 1,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 2,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 2,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,8 g 1,4 - 2,2 4 1825
Fedt, total 0,3 g 0,2 - 0,3 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,5 g 0,4 - 0,6 4 1825
Tørstof 6,7 g 4,800 - 8,300 11 1073, 1825
Vand 93,3 g 91,700 - 95,200 11 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 32,0 µg 31 - 33 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,300 mg 0,22 - 0,41 4 1034
K1-vitamin 39,0 µg 1360
B1-vitamin 0,110 mg 0,056 - 0,162 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,090 mg 0,071 - 0,097 5 1022
Niacin 1,25 NE 1003
niacin 1,00 mg 0,81 - 1,4 10 1018
B6-vitamin 0,060 mg 0,051 - 0,088 6 1025
Pantothensyre 0,070 mg T 649
Biotin 0,200 µg T 649
Folat 150 µg 6 1803
Frit folat 58,0 µg 23,5 - 88,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 12,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 12,0 mg 5,8 - 20,4 7 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,40 mg 3,7 - 8,0 3 1058
Kalium, K 202 mg 154 - 267 3 1058
Calcium, Ca 20,0 mg 18 - 24 4 1030
Magnesium, Mg 8,90 mg 6,5 - 12,2 3 1058
Phosphor, P 52,0 mg 51 - 53 4 1938
Jern, Fe 0,500 mg 0,26 - 0,72 5 1033
Kobber, Cu 0,055 mg 0,006 - 0,080 5 T 649
Zink, Zn 0,440 mg 0,36 - 0,50 T 649
Jod, I 0,150 µg 0,09 - 0,22 4 1055
Selen, Se 1,00 µg 1311
Nikkel, Ni 18,0 µg 13,5 7,4 - 45,8 10 1932
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,670 g 1314
Glucose 0,320 g 1314
Monosaccharider, total 0,990 g 1003
Lactose 0 g 1314
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0,180 g 1314
Disaccharider, total 0,180 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,17 g 1003
Stivelse 0 g 1314
(a)Hexoses 0,190 g 1314
(b)Pentoses 0,230 g 1314
(c)UronicAcids 0,210 g 1314
Cellulose 0,750 g 1314
Lignin 0,100 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,060 28,0 1039
C18:0 0,002 0,83 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,83 1039
C18:1,n-9 0,004 2,09 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,134 62,8 1039
C18:3,n-3 0,012 5,44 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,062 29,0 1003
Sum monoumættede 0,006 2,80 1003
Sum polyumættede 0,146 68,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,214 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 5,61 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,134 62,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 55 180 T 649
Leucin 89 290 T 649
Lysin 80 260 T 649
Methionin 22 72 T 649
Cystin 7 22 T 649
Phenylalanin 52 170 T 649
Tyrosin 43 140 T 649
Threonin 49 160 T 649
Tryptofan 15 50 T 649
Valin 89 290 T 649
Arginin 74 240 T 649
Histidin 34 110 T 649
Alanin 136 440 T 649
Asparaginsyre 179 580 T 649
Glutaminsyre 410 1330 T 649
Glycin 65 210 T 649
Prolin 123 400 T 649
Serin 92 300 T 649

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby