DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym, gruppe eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 753
Asparges, uspec., rå
Engelsk navn
Asparagus, all types, raw
Taxonomisk navn
Asparagus officinalis L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 47
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 95 kJ 1003
Energi, kcal 23 kcal 1003
total-N 0,308 g 0,24 - 0,416 11 1073, 1825
Protein, total 1,9 g 1,5 - 2,6 11 1073, 1825
Protein, deklaration 1,9 g 1,5 - 2,6 11 1825, 1073
Kulhydrat, difference 4,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 2,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,8 g 1,4 - 2,2 4 1825
Fedt, total 0,3 g 0,2 - 0,3 3 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,5 g 0,4 - 0,6 4 1825
Tørstof 6,7 g 4,8 - 8,3 11 1825, 1073
Vand 93,3 g 91,7 - 95,2 11 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 32,0 µg 31 - 33 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,300 α-TE
alfa-tokoferol 0,300 mg 0,22 - 0,41 4 1034
K1-vitamin 39,0 µg 1360
B1-vitamin 0,110 mg 0,056 - 0,162 4 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,0900 mg 0,071 - 0,097 5 1022
Niacin 1,26 NE 1003
niacin 1,000 mg 0,81 - 1,4 10 1018
B6-vitamin 0,0600 mg 0,051 - 0,088 6 1025
Pantothensyre 0,0700 mg
Biotin 0,200 µg
Folat 150 µg 6 1803
Frit folat 58,0 µg 23,5 - 88,4 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 12,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 12,0 mg 5,8 - 20,4 7 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,40 mg 3,7 - 8 3 1058
Kalium, K 202 mg 154 - 267 3 1058
Calcium, Ca 20,0 mg 18 - 24 4 1030
Magnesium, Mg 8,90 mg 6,5 - 12,2 3 1058
Fosfor, P 52,0 mg 51 - 53 4 1938
Jern, Fe 0,500 mg 0,26 - 0,72 5 1033
Kobber, Cu 0,0550 mg 0,006 - 0,08 5
Zink, Zn 0,440 mg 0,36 - 0,5
Jod, I 0,150 µg 0,09 - 0,22 4 1055
Selen, Se 1,000 µg 1311
Nikkel, Ni 18,0 µg 13,5 7,4 - 45,8 10 1932
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,670 g 1314
Glukose 0,320 g 1314
Monosaccharider, total 0,990 g 1003
Laktose 0 g 1314
Maltose 0 g 1314
Sakkarose 0,180 g 1314
Disaccharider, total 0,180 g 1003
Sukkerarter, ialt 1,17 g 1003
Stivelse 0 g 1314
Hexoses 0,190 g 1314
Pentoses 0,230 g 1314
Uronic Acids 0,210 g 1314
Cellulose 0,750 g 1314
Lignin 0,1000 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,060 28 1039
C18:0 0,002 0,836 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,836 1039
C18:1,n-9 0,004 2,09 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,134 62,7 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,012 5,43 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,062 28,8 1003
Sum monoumættede 0,006 2,92 1003
Sum polyumættede 0,145 68,2 1003
Fedtsyrer, total 0,213 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 5,43 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,134 62,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 56 180
Leucin 89 290
Lysin 80 260
Methionin 22 72
Cystin 7 22
Phenylalanin 52 170
Tyrosin 43 140
Threonin 49 160
Tryptofan 15 50
Valin 0 290
Arginin 74 240
Histidin 34 110
Alanin 136 440
Asparaginsyre 179 580
Glutaminsyre 410 1330
Glycin 65 210
Prolin 123 400
Serin 93 300

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby