Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 757
Pistacienød, tørristet
Engelsk navn
Pistachio nuts, dry roasted
Taxonomisk navn
Pistacia vera L.
Synonymer
Pistacienødder, Nødder
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 48
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,30
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,953
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2441 kJ 1003
Energi, kcal 583 kcal 1003
total-N 4,028 g 3,774 - 4,302 11 1938
Protein, total 21,3 g 20,002 - 22,801 11 1938
Protein, deklaration 25,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 27,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 17,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 13,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 10,3 g 9,2 - 11,4 11 1938
Fedt, total 46,0 g 43,30 - 47,50 11 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,1 g 2,90 - 3,25 11 1938
Tørstof 98,0 g 97,400 - 98,550 11 1938
Vand 2,0 g 1,450 - 2,600 11 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,7 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 140 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,840 mg 0,810 - 0,870 4 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,158 mg 0,110 - 0,190 4 1938
Niacin 6,33 NE 1003
niacin 1,43 mg 1,300 - 1,500 4 1938
B6-vitamin 1,27 mg 0,484 - 1,800 12 1938
Pantothensyre 0,513 mg 0,480 - 0,530 4 1938
Folat 50,0 µg 48 - 54 4 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 2,30 mg 1003
L-ascorbinsyre 2,30 mg 2,0 - 3,0 4 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 10,0 mg 4 - 19 4 1938
Kalium, K 1042 mg 875 - 1090 11 1938
Calcium, Ca 110 mg 98 - 127 11 1938
Magnesium, Mg 120 mg 117 - 123 4 1938
Phosphor, P 485 mg 470 - 500 4 1938
Jern, Fe 4,20 mg 3,70 - 4,60 11 1938
Kobber, Cu 1,33 mg 1,300 - 1,400 4 1938
Zink, Zn 2,30 mg 2,20 - 2,40 4 1938
Mangan, Mn 1,28 mg 1,100 - 1,400 4 1938
Chrom, Cr 6,90 µg 1 T 328
Selen, Se 4,70 µg 1 T 328
Nikkel, Ni 100 µg 1 T 328
Kviksølv, Hg 0,300 µg 1 T 328
Arsen, As 0 µg 1 T 328
Cadmium, Cd 0,800 µg 1 T 328
Bly, Pb 27,0 µg 1 T 328
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 1,80 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,050 0,10 1342
C15:0 0,000 0,00 1938
C16:0 5,84 11,7 1342
C17:0 0,000 0,00 1938
C18:0 0,680 1,36 1342
C20:0 0,055 0,11 1938
C22:0 0,041 0,08 1938
C24:0 0,000 0,00 1938
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1938
C16:1,n-7 0,310 0,61 1342
C18:1,n-9 34,9 69,7 1342
C20:1,n-11 0,240 0,48 1342
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
C24:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 7,65 15,3 1342
C18:3,n-3 0,280 0,55 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:2,n-6 0,000 0,00 1938
C20:3,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 6,67 13,3 1003
Sum monoumættede 35,5 70,8 1003
Sum polyumættede 7,93 15,8 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 50,0 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,280 0,55 1003
Sum n-6 fedtsyrer 7,65 15,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1010 250 1342
Leucin 1730 430 1342
Lysin 1330 330 1342
Methionin 395 98 1342
Cystin 524 130 1342
Phenylalanin 1210 300 1342
Tyrosin 725 180 1342
Threonin 765 190 1342
Tryptofan 294 73 1342
Valin 1450 360 1342
Arginin 2260 560 1342
Histidin 564 140 1342
Alanin 1050 260 1342
Asparaginsyre 2180 540 1342
Glutaminsyre 5120 1270 1342
Glycin 1130 280 1342
Prolin 967 240 1342
Serin 1410 350 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby