DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym, gruppe eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 76
Risengryn, grødris, brune, rå
Engelsk navn
Rice groats, brown, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
FCF 0,800 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1536 kJ 1003
Energi, kcal 362 kcal 1003
total-N 1,088 g 1,05 - 1,1 2 1825
Protein, total 6,8 g 6,6 - 6,9 2 1825
Protein, deklaration 6,8 g 6,6 - 6,9 2 1825
Kulhydrat, difference 78,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 76,3 g 1003
kulhydrat, deklaration 76,3 g 1003
Kostfibre 2,4 g 2,4 - 2,4 2 1825
Fedt, total 2,8 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 1,1 - 1,2 2 1825
Tørstof 89,4 g 89,3 - 89,4 2 1825
Vand 10,6 g 10,6 - 10,7 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Niacin 1,52 NE 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Calcium, Ca 12,1 mg 9,9 - 15,1 6 1015
Fosfor, P 307 mg 249 - 340 6 1015
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Fedtsyrer, total 2,240 100 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 283 260
Leucin 500 460
Lysin 239 220
Methionin 152 140
Cystin 76 70
Phenylalanin 348 320
Tyrosin 210 170
Threonin 218 200
Tryptofan 91 84
Valin 490 390
Arginin 490 450
Histidin 141 130
Alanin 381 350
Asparaginsyre 577 530
Glutaminsyre 979 900
Glycin 294 270
Prolin 294 270
Serin 326 300

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby