Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 774
Ørred, regnbue-, rå
Engelsk navn
Rainbow trout, raw
Taxonomisk navn
Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792)
Synonymer
Regnbueørred
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,910
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 581 kJ 1003
Energi, kcal 139 kcal 1003
total-N 3,007 g 2,816 - 3,120 20 1126, 1841
Protein, total 18,3 g 17,1 - 19,0 20 1126, 1841
Protein, deklaration 18,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 7,3 g 4,6 - 10,1 20 1126, 1841
Alkohol 0,0 g 1356
Aske 1,3 g 1,15 - 1,42 20 1126, 1841
Tørstof 26,8 g 23,2 - 29,7 20 1126, 1841
Vand 73,2 g 70,300 - 76,800 20 1126, 1841
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 18,9 RE 1003
Retinol 18,9 µg 10 - 35 20 1126, 1841
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 16,1 µg 1003
D3 cholecalciferol 16,1 µg 8 - 23,2 20 1126, 1841
E-vitamin 1,60 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,60 mg 1501
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,100 mg 1356
B2-vitamin, riboflavin 0,210 mg 1356
Niacin 5,20 NE 1003
niacin 5,20 mg 1356
B6-vitamin 0,690 mg 1347
B12-vitamin 3,92 µg 2,0 - 6,0 20 1126, 1841
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1356
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Svovl, S 240 mg 1356
Natrium, Na 52,0 mg 1356
Kalium, K 420 mg 1356
Calcium, Ca 127 mg 1356
Magnesium, Mg 25,0 mg 1356
Phosphor, P 260 mg 1356
Jern, Fe 0,400 mg 1356
Kobber, Cu 0,050 mg 1356
Zink, Zn 0,480 mg 1356
Jod, I 19,2 µg 18,0 14 - 28 11 1126
Mangan, Mn 0,020 mg 1356
Chrom, Cr 1,00 µg 1356
Selen, Se 16,9 µg 11,1 - 26,6 108 1945, 1946
Molybdæn, Mo 10,0 µg 1356
Cobolt, Co 1,00 µg 1356
Nikkel, Ni 0,900 µg 0,800 0,4 - 2,2 15 1915
Fluor, F 30,0 µg 1356
Silicium, Si 0,500 mg 1356
Aluminium, Al 0,300 mg 1356
Bor, B 10,0 µg 1356
Brom, Br 300 µg 1356
Kviksølv, Hg 2,85 µg 1,2 - 6,1 108 1945, 1946
Arsen, As 134 µg 26,7 - 255,0 62 1915, 1946
Cadmium, Cd 0,043 µg 0,00 - 0,30 107 1945, 1946
Bly, Pb 1,01 µg 0,0 - 7,02 107 1945, 1946
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Lactose 0 g 1356
Saccharose 0 g 1356
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1356
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1356
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,336 5,06 1126
C16:0 1,03 15,5 1126
C18:0 0,162 2,44 1126
C20:0 0,013 0,18 1126
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,463 6,96 1126
C18:1,n-9 0,968 14,6 1126
C18:1,n-7 0,165 2,49 1126
C20:1,n-11 0,470 7,07 1126
C22:1,n-9 0,052 0,78 1126
C22:1,n-11 0,536 8,06 1126
C24:1,n-9 0,052 0,78 1126
C18:1,trans n-9 0,037 0,55 1126
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,267 4,02 1126
C18:3,n-3 0,129 1,94 1126
C18:4,n-3 0,152 2,28 1126
C20:5,n-3 0,366 5,51 1126
C22:5,n-3 0,110 1,65 1126
C22:6,n-3 0,994 14,9 1126
Andre fedtsyrer 0,342 5,15 1126
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,54 23,2 1003
Sum monoumættede 2,71 40,7 1003
Sum polyumættede 2,02 30,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,037 0,55 1003
Fedtsyrer, total 6,65 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,75 26,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,267 4,02 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 57 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 0 1003

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby