DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 783
Krabbekløer, rå
Engelsk navn
Crab claws, meat, raw
Taxonomisk navn
Cancer pagurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 473 kJ 1003
Energi (kcal) 112 kcal 1003
Protein 22,9 g T 784.0
Protein fra Aminosyrer 20,3 g 1003
Protein, deklaration 22,9 g T 784.0
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,8 g T 784.0
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,54 g 2 1003
Aske 1,9 g T 784.0
Tørstof 27,6 g T 784.0
Vand 72,4 g T 784.0
Nitrogen 3,664 g T 784.0
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 650 RE 1003
Retinol 650 µg T 800.0
beta-Caroten 0 µg T 800.0
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 784.0
E-vitamin 2,40 α-TE
alfa-Tokoferol 2,40 mg 1 T 784.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg T 784.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,395 mg T 784.0
Niacinækvivalent 5,97 NE 1003
Niacin 1,70 mg T 784.0
B6-vitamin 0,300 mg T 784.0
Pantotensyre 0,710 mg T 784.0
Biotin 0 µg T 800.0
Folat 20,0 µg T 784.0
Frit folat 3,00 µg T 784.0
B12-vitamin 13,5 µg T 784.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 800.0
Cholin 80,9 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 215 mg 85 - 345 2 1058
Kalium 152 mg 37 - 267 2 1058
Calcium 120 mg T 784.0
Magnesium 51,0 mg 42 - 60 2 1058
Jern 3,50 mg T 784.0
Kobber 0,440 mg 0,2 - 0,78 11 T 784.0
Zink 11,9 mg 2,4 - 35,6 11 T 784.0
Krom 5,60 µg 5,2 3,1 - 8,2 5 1812
Selen 82,0 µg 82,3 47,8 - 109 5 1812
Fosfor 220 mg T 784.0
Jod 60,0 µg 21 - 205 5 T 784.0
Nikkel 5,20 µg 3,8 0,2 - 11,8 5 1812
Kviksølv 7,50 µg 4,7 4,1 - 18,2 5 1812
Arsen 2870 µg 1460, 448 - 9420 5 1812
Cadmium 0,400 µg 0,5 0,2 - 0,6 5 1812
Bly 13,2 µg 9,0 5,3 - 34,6 5 1812
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 T 784.0
C14:0 0,021 1,66 T 784.0
C15:0 0,010 0,832 T 784.0
C16:0 0,135 10,7 T 784.0
C17:0 0,017 1,38 T 784.0
C18:0 0,063 4,99 T 784.0
C20:0 0,000 0,0 T 784.0
C22:0 0,000 0,0 T 784.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 T 784.0
C16:1,n-7 0,073 5,82 T 784.0
C17:1,n-7 0,000 0,0 T 784.0
C18:1,n-9 0,220 17,4 T 784.0
C20:1,n-11 0,051 4,07 T 784.0
C22:1,n-9 0,057 4,53 T 784.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,047 3,7 T 784.0
C18:3,n-3 0,068 5,36 T 784.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 784.0
C20:4,n-6 0,009 0,74 T 784.0
C20:5,n-3 0,316 25 T 784.0
C22:5,n-3 0,021 1,66 T 784.0
C22:6,n-3 0,150 11,9 T 784.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,247 19,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,402 31,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,611 48,4 1003
Sum fedtsyrer 1,260 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,555 44 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,056 4,44 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 78 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1060 290 T 784.0
Leucin 1980 540 T 784.0
Lysin 1800 490 T 784.0
Methionin 660 180 T 784.0
Cystin 293 80 T 784.0
Phenylalanin 916 250 T 784.0
Tyrosin 843 230 T 784.0
Threonin 1060 290 T 784.0
Tryptofan 256 70 T 784.0
Valin 1100 300 T 784.0
Arginin 1910 520 T 784.0
Histidin 440 120 T 784.0
Alanin 1540 420 T 784.0
Asparaginsyre 2490 680 T 784.0
Glutaminsyre 3590 980 T 784.0
Glycin 1500 410 T 784.0
Prolin 989 270 T 784.0
Serin 1170 320 T 784.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 T 784.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby