DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 799
Blomkål, dansk, rå
Engelsk navn
Cauliflower, Danish, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea L. convar. botrytis
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 99 kJ 1003
Energi, kcal 24 kcal 1003
Nitrogen, total 0,320 g 0,272 - 0,434 19 1068, 1825
Protein, videnskabelig 2,0 g 1,7 - 2,71 19 1068, 1825
Protein, deklaration 2,0 g 1,7 - 2,71 19 1825, 1068
Kulhydrat, difference 4,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 1,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,4 g 1,7 - 3 19 1825, 1068
Fedt, total 0,4 g 0,2 - 0,56 5 1825, 1068
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,5 - 0,84 19 1825, 1068
Tørstof 7,4 g 6,2 - 8,9 21 1825, 1808, 1068
Vand 92,6 g 91,1 - 93,8 21 1825, 1808, 1068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg T 14
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 14
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-tokoferol 0,200 mg 0,12 - 0,3 5 T 14
K1-vitamin 16,0 µg 14 T 14
B1-vitamin 0,0588 mg 0,027 - 0,131 50 T 14
B2-vitamin, riboflavin 0,0727 mg 0,049 - 0,092 33 T 14
Niacinækvivalent 0,979 NE 1003
Niacin 0,600 mg 0,53 - 0,75 10 T 14
B6-vitamin 0,145 mg 0,094 - 0,252 50 T 14
Pantothensyre 0,600 mg T 14
Biotin 1,50 µg T 14
Folat 165 µg 86 - 226 50 T 14
Frit folat 32,0 µg 18,7 - 59,4 4 T 14
B12-vitamin 0 µg T 14
C-vitamin 62,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 62,0 mg 45,7 - 74,9 15 1068
beta-caroten 40,0 µg 18 - 102 8 T 14
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 17,0 mg 8,3 - 55 6 T 14
Kalium, K 286 mg 189 - 375 33 T 14
Calcium, Ca 24,5 mg 21,7 - 29 11 T 14
Magnesium, Mg 13,2 mg 5,15 - 17,4 33 T 14
Fosfor, P 48,1 mg 38,9 - 56,7 6 T 14
Jern, Fe 0,402 mg 0,24 - 0,7 33 T 14
Kobber, Cu 0,0420 mg 0,042 0,029 - 0,073 14 T 14
Zink, Zn 0,261 mg 0,16 - 0,49 33 T 14
Jod, I 0,800 µg 0,1 - 3,2 8 T 14
Mangan, Mn 0,230 mg 0,15 - 0,39 5 T 14
Chrom, Cr 1,20 µg 1,2 0 - 6,3 31 1506
Selen, Se 0,683 µg 0 - 4,5 24 1914, 1843
Nikkel, Ni 1,11 µg 0,7 - 7,7 24 1914, 1843
Kviksølv, Hg 0,1000 µg 0,1 0 - 0,7 31 1506
Arsen, As 0,1000 µg 0 0 - 1,8 31 1506
Cadmium, Cd 0,557 µg 0,18 - 1,95 24 1843, 1914
Bly, Pb 0,692 µg 0,2 - 1,2 24 1843, 1914
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 1,50 mg 1 - 2 T 14
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,01000 mg 2 T 14
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,31 g T 14
Glukose 0,510 g T 14
Monosaccharider, total 1,82 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g T 14
Sakkarose 0,0600 g T 14
Disaccharider, total 0,0600 g 1003
Sukkerarter, total 1,88 g 1003
Stivelse 0,01000 g T 14
Hexose 0,390 g T 14
Pentose 0,540 g T 14
Uronic Acid 0,500 g T 14
Cellulose 1,12 g T 14
Lignin 0,01000 g T 14
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,062 21,6 1039
C18:0 0,006 2,2 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,024 8,17 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,027 9,43 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,168 58,4 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,069 23,8 1003
Sum monoumættede 0,024 8,17 1003
Sum polyumættede 0,196 67,9 1003
Fedtsyrer, total 0,288 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,168 58,4 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,027 9,43 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 70 220 1059
Leucin 106 330 1059
Lysin 96 300 1059
Methionin 25 77 1059
Cystin 12 37 1059
Phenylalanin 67 210 1059
Tyrosin 42 130 1059
Threonin 67 210 1059
Tryptofan 23 71 1059
Valin 115 360 1059
Arginin 77 240 1059
Histidin 35 110 1059
Alanin 150 470 1059
Asparaginsyre 163 510 1059
Glutaminsyre 221 690 1059
Glycin 70 220 1059
Prolin 86 270 1059
Serin 99 310 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby