DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 799
Blomkål, dansk, rå
Engelsk navn
Cauliflower, Danish, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea var. botrytis (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 79 kJ 1003
Energi (kcal) 19 kcal 1003
Protein 1,7 g 1,656 1,5 - 2,06 8 2127
Protein fra Aminosyrer 1,2 g 1003
Protein, deklaration 1,7 g 1,656 1,5 - 2,06 8 2127
Kulhydrat difference 3,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,1 g 1003
Kostfibre 1,9 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,03 g 8 1003
Aske 0,6 g 0,65 0,5 - 0,71 8 2127
Tørstof 6,2 g 6,355 4,78 - 7,05 8 2127
Vand 93,8 g 93,64 92,9 - 95,2 8 2127
Nitrogen 0,273 g 0,265 0,24 - 0,33 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 14.0
beta-Caroten 0 µg - 5 8 2127
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 14.0
E-vitamin 0,0133 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0133 mg 0,106 - 0,106 8 2127
K1-vitamin 4,76 µg 5,01 3,29 - 6,31 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0308 mg 0,030 0,027 - 0,035 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0545 mg 0,054 0,0466 - 0,067 8 2127
Niacinækvivalent 0,667 NE 1003
Niacin 0,327 mg 0,318 0,222 - 0,439 8 2127
B6-vitamin 0,192 mg 0,209 0,0676 - 0,245 8 2127
Pantotensyre 0,645 mg 0,649 0,53 - 0,752 8 2127
Biotin 6,26 µg 6,46 4,63 - 7,09 8 2127
Folat 54,2 µg 58,05 31,5 - 66,2 8 2127
Frit folat 32,0 µg 18,7 - 59,4 4 T 14.0
B12-vitamin 0 µg T 14.0
C-vitamin 24,4 mg 22,9 13,3 - 41,6 8 2127
Cholin 44,3 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 12,0 mg 10,85 4,2 - 22 8 2127
Kalium 268 mg 265,0 240 - 300 8 2127
Calcium 20,8 mg 20,0 17 - 27 8 2127
Magnesium 10,5 mg 10,5 8,2 - 12 8 2127
Jern 0,276 mg 0,275 0,22 - 0,37 8 2127
Kobber 0,0175 mg 0,02 0,01 - 0,03 8 2127
Zink 0,225 mg 0,22 0,15 - 0,29 8 2127
Mangan 0,144 mg 0,13 0,11 - 0,25 8 2127
Krom 0 µg - 5 8 2127
Molybdæn 8,78 µg 7,75 2,9 - 20 8 2127
Selen 0 µg - 0,5 8 2127
Fosfor 37,9 mg 38,0 32 - 43 8 2127
Jod 0 µg - 5 8 2127
Nikkel 1,11 µg 0,7 - 7,7 24 1843, 1914
Kviksølv 0,1000 µg 0,1 0,0 - 0,7 31 1506
Arsen 0,1000 µg 0,0 0,0 - 1,8 31 1506
Cadmium 0,557 µg 0,18 - 1,95 24 1843, 1914
Bly 0,692 µg 0,2 - 1,2 24 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,863 g 0,85 0,6 - 1,1 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 8 2127
Glukose 1,11 g 1,1 0,8 - 1,5 8 2127
Sum monosakkarider 1,98 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0,0625 g 0,2 - 0,3 8 2127
Sum disakkarider 0,0625 g 1003
Sum sukkerarter 2,04 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,01000 g T 14.0
Cellulose 1,12 g T 14.0
Lignin 0,01000 g T 14.0
Uopløselige kostfibre 1,7 g 1,7 1,18 - 2,2 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,1 g 0,4 - 0,5 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2127
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 1,50 mg 1 - 2 T 14.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,000 0,0 1039
C18:0 0,000 0,0 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,000 0,0 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0,0 1039
C18:3,n-3 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 59 2127
Leucin 94 2127
Lysin 97 2127
Methionin 16 2127
Cystin 25 2127
Phenylalanin 59 2127
Tyrosin 47 2127
Threonin 64 2127
Tryptofan 20 2127
Valin 87 2127
Arginin 76 2127
Histidin 34 2127
Alanin 113 2127
Asparaginsyre 155 2127
Glutaminsyre 222 2127
Glycin 59 2127
Prolin 44 2127
Serin 75 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,01000 mg 2 T 14.0
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby