DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 802
Rype, kød, rå
Engelsk navn
Ptarmigan, flesh, raw
Taxonomisk navn
Lagopus muta (Montin, 1781)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 475 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 475 kJ 1003
Energi (kcal) 112 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 112 kcal 1003
Protein 23,5 g 1548
Protein, deklaration 23,5 g 1548
Kulhydrat difference 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1355
Fedt 2,0 g 1548
Alkohol 0,0 g 1347
Salt deklaration 0,22 g 1003
Aske 1,4 g 1,3 - 1,6 2 1348
Tørstof 27,0 g 1548
Vand 73,0 g 1548
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,220 mg 1355
Riboflavin (B2-vitamin) 0,530 mg 1355
Niacinækvivalent 11,0 NE 1003
Niacin 7,10 mg 1355
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1355
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 88,5 mg 1356
Kalium 390 mg 340 - 430 2 1348
Calcium 40,0 mg 29 - 50 2 1348
Magnesium 36,0 mg 34 - 37 2 1348
Jern 7,50 mg 7,3 - 7,8 2 1348
Kobber 0,390 mg 0,34 - 0,43 2 1348
Zink 1,50 mg 1,4 - 1,5 2 1348
Mangan 0,160 mg 0,13 - 0,2 2 1348
Fosfor 290 mg 280 - 310 2 1348
Jod 8,00 µg 1356
Nikkel 5,00 µg 1 - 9 2 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0,0 1356
C14:0 0,019 1,14 1356
C16:0 0,415 25 1356
C18:0 0,070 4,21 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,325 19,5 1356
C18:3,n-3 0,000 0,0 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,504 30,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,831 50 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,325 19,5 1003
Sum fedtsyrer 1,660 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,325 19,5 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,760 1548
Tryptofan 234 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 63,6 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby