DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 819
Oksekød, klump uden kappe, rå
Engelsk navn
Beef, thick flank, cap off, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 617 kJ 1003
Energi (kcal) 147 kcal 1003
Protein 20,8 g 20,77666667 19,2 - 22,5 6 2176
Protein fra Aminosyrer 16,9 g 1003
Protein, deklaration 20,8 g 20,77666667 19,2 - 22,5 6 2176
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 7,1 g 3,65 2,5 - 16,2 6 2176
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 6 1003
Aske 1,0 g 1,025 0,91 - 1,09 6 2176
Tørstof 28,9 g 26,46 25 - 36,1 6 2176
Vand 71,1 g 73,54 63,8 - 74,9 6 2176
Nitrogen 3,477 g 3,47 3,22 - 3,75 6 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 6 2176
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,173 µg 1003
D3-vitamin 0,0283 µg 0,025 0,01 - 0,07 6 2176
D2-vitamin 0,00500 µg 0,01 - 0,02 6 2176
25-hydroxy D3-vitamin 0,110 µg 0,1 0,05 - 0,19 6 2176
25-hydroxy D2-vitamin 0,0300 µg 0,035 0,03 - 0,06 6 2176
E-vitamin 0,241 α-TE
alfa-Tokoferol 0,241 mg 0,2505 0,149 - 0,359 6 2176
gamma-Tokoferol 0 mg 6 2176
delta-Tokoferol 0 mg 6 2176
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0373 mg 0,0385 0,025 - 0,046 6 2176
Riboflavin (B2-vitamin) 0,192 mg 0,1865 0,151 - 0,266 6 2176
Niacinækvivalent 9,11 NE 1003
Niacin 4,54 mg 4,615 3,48 - 5,43 6 2176
B6-vitamin 0,237 mg 0,2375 0,126 - 0,354 6 2176
Pantothensyre 3,49 mg 3,495 2,28 - 4,58 12 2176
Biotin 2,37 µg 2,39 2,01 - 2,76 6 2176
Folat 9,62 µg 9,345 8,5 - 11,5 6 2176
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,65 µg 1,73 0,99 - 2 6 2176
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 43,8 mg 42 40 - 53 6 2176
Kalium 358 mg 365 310 - 390 6 2176
Calcium 4,48 mg 3,85 3,5 - 6,5 6 2176
Magnesium 22,7 mg 22,5 20 - 25 6 2176
Jern 1,82 mg 1,7 1,6 - 2,5 6 2176
Kobber 0,0300 mg 0,05 - 0,07 6 2176
Zink 3,92 mg 3,75 3,3 - 4,6 6 2176
Mangan 0,00167 mg 0,01 - 0,01 6 2176
Krom 0 µg 6 2176
Molybdæn 0 µg 6 2176
Selen 12,7 µg 10,5 8,3 - 21 6 2176
Fosfor 190 mg 190 170 - 210 6 2176
Jod 2,17 µg 5 - 7 6 2176
Nikkel 0,700 µg 0,5 0 - 4,6 43 T 944
Kviksølv 0,0500 µg 0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 2176
C6:0 0,000 0 2176
C8:0 0,000 0 2176
C10:0 0,000 0 2176
C12:0 0,000 0 2176
C13:0 0,000 0 2176
C14:0 0,138 2,27 2176
C15:0 0,000 0 2176
C16:0 1,634 26,9 2176
C17:0 0,060 0,991 2176
C18:0 0,832 13,7 2176
C20:0 0,000 0 2176
C21:0 0,000 0 2176
C22:0 0,000 0 2176
C23:0 0,000 0 2176
C24:0 0,000 0 2176
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0 2176
C14:1,n-5 0,026 0,437 2176
C15:1,n-5 0,000 0 2176
C16:1,n-7 0,191 3,15 2176
C17:1,n-7 0,037 0,612 2176
C18:1,n-7 0,078 1,28 2176
C18:1,n-9 2,429 40,1 2176
C18:1,n-12 2176
C20:1,n-9 0,000 0 2176
C20:1,n-11 0,000 0 2176
C20:1,n-15 2176
C22:1,n-9 0,000 0 2176
C22:1,n-11 0,000 0 2176
C24:1,n-9 0,000 0 2176
C14:1,n-5,trans 0,000 0 2176
C16:1,n-7,trans 0,000 0 2176
C18:1,trans 0,141 2,33 2176
C20:1,trans 0,000 0 2176
C22:1,trans 0,000 0 2176
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,155 2,56 2176
C18:3,n-3 0,000 0 2176
C18:3,n-6 0,000 0 2176
C18:4,n-3 0,000 0 2176
C20:2,n-6 0,000 0 2176
C20:3,n-3 0,000 0 2176
C20:3,n-6 0,000 0 2176
C20:4,n-6 0,000 0 2176
C20:5,n-3 0,000 0 2176
C22:2,n-6 0,000 0 2176
C22:3,n-3 2176
C22:4,n-6 0,000 0 2176
C22:5,n-3 0,000 0 2176
C22:5,n-6 0,000 0 2176
C22:6,n-3 0,000 0 2176
C18:2,trans 0,000 0 2176
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,334 5,51 2176
Sum mættede fedtsyrer 2,664 43,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,761 45,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,155 2,56 1003
Sum transfedtsyrer 0,141 2,33 1003
Sum fedtsyrer under detektionsgrænsen 0,000 2176
Sum fedtsyrer 6,055 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,155 2,56 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 62 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 947 2176
Leucin 1650 2176
Lysin 1880 2176
Methionin 424 2176
Cystin 167 2176
Phenylalanin 891 2176
Tyrosin 690 2176
Threonin 924 2176
Tryptofan 274 2176
Valin 1000 2176
Arginin 1270 2176
Histidin 736 2176
Alanin 1180 2176
Asparaginsyre 1920 2176
Glutaminsyre 3130 2176
Glycin 916 2176
Prolin 835 2176
Serin 778 2176
Hydroxyprolin 13 2176
Ornitin 0 2176
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,851 6 2176

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby