DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 845
Yams, rå
Engelsk navn
Yam, raw
Taxonomisk navn
Dioscorea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 469 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 469 kJ 1003
Energi (kcal) 111 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 111 kcal 1003
Protein 1,5 g 6 1938
Protein fra Aminosyrer 1,1 g 1003
Protein, deklaration 1,5 g 6 1938
Kulhydrat difference 27,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 23,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 23,8 g 1003
Kostfibre 4,1 g 1938
Fedt 0,2 g 6 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 6 1003
Aske 0,8 g 6 1938
Tørstof 30,4 g 12 1938
Vand 69,6 g 12 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,112 mg 6 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0320 mg 6 1938
Niacinækvivalent 0,756 NE 1003
Niacin 0,552 mg 6 1938
B6-vitamin 0,293 mg 6 1938
Pantotensyre 0,314 mg 6 1938
Folat 23,0 µg 12 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 17,1 mg 1003
Ascorbinsyre 17,1 mg 3,6 - 30,6 6 1342
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 9,00 mg 6 1938
Kalium 816 mg 6 1938
Calcium 17,0 mg 6 1938
Magnesium 21,0 mg 6 1938
Jern 0,540 mg 6 1938
Kobber 0,178 mg 6 1938
Zink 0,240 mg 6 1938
Mangan 0,397 mg 1938
Fosfor 55,0 mg 6 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,500 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 23,3 g 1 2190
Crude fibre 1,000 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,000 0,0 1938
C16:0 0,034 28,3 1342
C18:0 0,004 3,33 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1938
C18:1,n-9 0,006 5 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,063 53,3 1342
C18:3,n-3 0,012 10 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,038 31,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,006 5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,075 63,3 1003
Sum fedtsyrer 0,119 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 10 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,063 53,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,245 1938
Isoleucin 54 220 1342
Leucin 98 400 1342
Lysin 61 250 1342
Methionin 21 87 1342
Cystin 19 79 1342
Phenylalanin 74 300 1342
Tyrosin 42 170 1342
Threonin 54 220 1342
Tryptofan 12 50 1342
Valin 64 260 1342
Arginin 130 530 1342
Histidin 34 140 1342
Alanin 64 260 1342
Asparaginsyre 159 650 1342
Glutaminsyre 184 750 1342
Glycin 54 220 1342
Prolin 54 220 1342
Serin 83 340 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 16,5 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 14 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby