DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 848
Æg, and, rå
Engelsk navn
Egg, duck, whole, raw
Taxonomisk navn
Anas platyrhynchos (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 752 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 752 kJ 1003
Energi (kcal) 181 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 181 kcal 1003
Protein 12,8 g 13 1938
Protein fra Aminosyrer 11,2 g 1003
Protein, deklaration 12,8 g 13 1938
Kulhydrat difference 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt 13,8 g 18 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,36 g 2 1003
Aske 1,1 g 17 1938
Tørstof 29,2 g 13 1938
Vand 70,8 g 13 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 194 RE 1003
Retinol 192 µg 1938
beta-Caroten 14,0 µg 1938
Thiamin (B1-vitamin) 0,156 mg 7 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,404 mg 7 1938
Niacinækvivalent 4,64 NE 1003
Niacin 0,200 mg 5 1938
B6-vitamin 0,250 mg 2 1938
Pantotensyre 1,86 mg 1938
Folat 80,0 µg 1 1938
B12-vitamin 5,40 µg 2 1938
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 146 mg 2 1938
Kalium 222 mg 3 1938
Calcium 64,0 mg 6 1938
Magnesium 17,0 mg 1 1938
Jern 3,85 mg 7 1938
Zink 1,41 mg 1 1938
Fosfor 220 mg 7 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,930 g 1 2187
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1342
C6:0 0,000 0,0 1342
C8:0 0,000 0,0 1342
C10:0 0,000 0,0 1342
C12:0 0,000 0,0 1342
C14:0 0,051 0,446 1342
C16:0 3,064 26,8 1342
C18:0 0,643 5,63 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,449 3,93 1342
C18:1,n-9 6,220 54,4 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,572 5 1342
C18:3,n-3 0,102 0,893 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,327 2,85 1342
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 3,759 32,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,670 58,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,001 8,75 1003
Sum fedtsyrer 11,429 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,102 0,893 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,899 7,86 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 884 mg 3 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,050 1938
Isoleucin 595 290 1342
Leucin 1110 540 1342
Lysin 943 460 1342
Methionin 574 280 1342
Cystin 287 140 1342
Phenylalanin 841 410 1342
Tyrosin 615 300 1342
Threonin 738 360 1342
Tryptofan 267 130 1342
Valin 882 430 1342
Arginin 759 370 1342
Histidin 328 160 1342
Alanin 636 310 1342
Asparaginsyre 779 380 1342
Glutaminsyre 1780 870 1342
Glycin 431 210 1342
Prolin 472 230 1342
Serin 964 470 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 263 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 11 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby