DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 856
Tunge, gris, saltet
Engelsk navn
Tongue, pig, cured
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 759 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 659 kJ 1003
Energi (kcal) 182 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 158 kcal 1003
Protein 17,0 g 16,3 - 18,5 8 1032
Protein fra Aminosyrer 18,0 g 1003
Protein, deklaration 17,0 g 16,3 - 18,5 8 1032
Kulhydrat difference 5,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 10,0 g 5,8 - 12,8 8 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 4,22 g 1 1003
Aske 1,0 g 1346
Tørstof 33,9 g 1346
Vand 66,1 g 1346
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,925 µg 1003
D3-vitamin 0,700 µg 1313
25-hydroxy D3-vitamin 0,0900 µg 1313
E-vitamin 0,1000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1 T 933.0
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,330 mg 0,26 - 0,4 2 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,420 mg 0,38 - 0,46 2 1032
Niacinækvivalent 8,70 NE 1003
Niacin 5,30 mg 4,9 - 6,1 3 1018
B6-vitamin 0,350 mg 0,34 - 0,358 2 1025
Pantotensyre 2,00 mg T 911.0
Biotin 2,00 µg T 911.0
Folat 8,00 µg 1375
Frit folat 3,00 µg 1375
B12-vitamin 3,70 µg 1,9 - 5,36 2 1044
C-vitamin 2,70 mg 1003
Ascorbinsyre 2,70 mg 0,0 - 5,5 T 933.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1690 mg 1 1058
Kalium 180 mg 1 1058
Calcium 8,54 mg 6,45 - 10,3 8 1015, 1030
Magnesium 16,4 mg 1 1058
Jern 2,15 mg 2,1 - 2,15 2 1032
Kobber 0,230 mg 0,22 - 0,24 4 1348
Zink 2,60 mg 2,3 - 2,9 4 1348
Mangan 0,0340 mg 0,031 - 0,037 4 1348
Krom 4,00 µg 2 - 7 4 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 12,0 µg 10 - 14 4 1348
Fosfor 285 mg 277 - 302 6 1015
Jod 1,40 µg 1 - 1,9 3 1055
Nikkel 1,000 µg 4 1348
Sum mineraler 2180 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,152 1,65 T 988.0
C15:0 0,000 0,0 T 988.0
C16:0 2,533 27,5 T 988.0
C17:0 0,000 0,0 T 988.0
C18:0 1,288 13,9 T 988.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,322 3,49 T 988.0
C17:1,n-7 0,000 0,0 T 988.0
C18:1,n-9 4,100 44,5 T 988.0
C20:1,n-11 0,068 0,736 T 988.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,678 7,36 T 988.0
C18:3,n-3 0,059 0,644 T 988.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 988.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 988.0
C20:5,n-3 0,000 0,0 T 988.0
C22:5,n-3 0,000 0,0 T 988.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 3,973 43,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,490 48,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,737 8,01 1003
Sum fedtsyrer 9,200 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,059 0,644 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,678 7,36 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 65 mg 1346
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,720 1032
Isoleucin 898 330 T 854.0
Leucin 1610 590 T 854.0
Lysin 1770 650 T 854.0
Methionin 490 180 T 854.0
Cystin 626 230 T 854.0
Phenylalanin 870 320 T 854.0
Tyrosin 626 230 T 854.0
Threonin 870 320 T 854.0
Tryptofan 204 75 T 854.0
Valin 1120 410 T 854.0
Arginin 1470 540 T 854.0
Histidin 517 190 T 854.0
Alanin 1390 510 T 854.0
Asparaginsyre 1880 690 T 854.0
Glutaminsyre 2880 1060 T 854.0
Glycin 1630 600 T 854.0
Prolin 1170 430 T 854.0
Serin 952 350 T 854.0
Sum essentielle Aminosyrer 8340 T 854.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 12630 T 854.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 154 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29 5 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 T 988.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby