DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 872
Syre (krydderplante), rå
Engelsk navn
Dock (US), sorrel (UK), raw
Taxonomisk navn
Rumex acetosa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 88 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 88 kJ 1003
Energi (kcal) 21 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 21 kcal 1003
Protein 2,0 g 1 1938
Protein, deklaration 2,0 g 1 1938
Kulhydrat difference 3,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,3 g 1003
Kostfibre 2,9 g 1938
Fedt 0,7 g 1 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 1 1003
Aske 1,1 g 1938
Tørstof 7,0 g 1 1938
Vand 93,0 g 1 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 400 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 2400 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 1 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 1 1938
Niacinækvivalent 0,500 NE 1003
Niacin 0,500 mg 1 1938
B6-vitamin 0,122 mg 1938
Pantotensyre 0,0410 mg 1938
Folat 13,0 µg 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 48,0 mg 1003
Ascorbinsyre 48,0 mg 1 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 4,00 mg 1 1938
Kalium 390 mg 1 1938
Calcium 44,0 mg 1 1938
Magnesium 103 mg 1 1938
Jern 2,40 mg 1 1938
Kobber 0,131 mg 1938
Zink 0,200 mg 1938
Mangan 0,349 mg 1938
Selen 0,900 µg 1 2137
Fosfor 63,0 mg 1 1938
Jod 0,400 µg 1 2137
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 0,800 g 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,100 2137
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,040 2137
Sum flerumættede fedtsyrer 0,260 2137
Sum fedtsyrer 0,490 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,320 1938
Isoleucin 102 320 1342
Leucin 166 520 1342
Lysin 115 360 1342
Methionin 35 110 1342
Phenylalanin 115 360 1342
Tyrosin 83 260 1342
Threonin 93 290 1342
Valin 134 420 1342
Arginin 109 340 1342
Histidin 54 170 1342
Alanin 131 410 1342
Asparaginsyre 182 570 1342
Glutaminsyre 214 670 1342
Glycin 115 360 1342
Prolin 115 360 1342
Serin 77 240 1342
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 30 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby