DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 878
Asparges, hvide, rå
Engelsk navn
Asparagus, white, raw
Taxonomisk navn
Asparagus officinalis L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 33 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800 T 753
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 109 kJ 1003
Energi, kcal 26 kcal 1003
Nitrogen, total 0,384 g 0,368 - 0,384 2 1073
Protein, videnskabelig 2,4 g 2,3 - 2,4 2 1073
Protein, deklaration 2,4 g 2,3 - 2,4 2 1073
Kulhydrat, difference 4,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 2,5 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 2,5 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,8 g 1,4 - 2,2 4 T 753
Fedt, total 0,3 g 0,2 - 0,3 2 T 64
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,6 g 0,5 - 0,7 2 1073
Tørstof 7,6 g 6,9 - 8,3 2 1073
Vand 92,4 g 91,7 - 93,1 2 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1655
Niacinækvivalent 0,320 NE 1003
B6-vitamin 0,0720 mg 0,058 - 0,094 5 1072
Folat 150 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 18,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 18,0 mg 15 - 20 2 1073
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 7,70 mg 7,5 - 8 2 1058
Kalium, K 169 mg 154 - 184 2 1058
Calcium, Ca 16,6 mg 13,2 - 18,5 6 1015
Magnesium, Mg 7,30 mg 6,5 - 8,1 2 1058
Fosfor, P 42,5 mg 33,6 - 48,5 6 1015
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,067 28 T 753
C18:0 0,002 0,836 T 753
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,836 T 753
C18:1,n-9 0,005 2,09 T 753
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,151 62,7 T 753
C18:3,n-3 (ALA) 0,013 5,43 T 753
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,069 28,8 1003
Sum monoumættede 0,007 2,92 1003
Sum polyumættede 0,164 68,2 1003
Fedtsyrer, total 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,013 5,43 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,151 62,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 69 180 T 649
Leucin 111 290 T 649
Lysin 100 260 T 649
Methionin 28 72 T 649
Cystin 8 22 T 649
Phenylalanin 65 170 T 649
Tyrosin 54 140 T 649
Threonin 61 160 T 649
Tryptofan 19 50 T 649
Valin 111 290 T 649
Arginin 92 240 T 649
Histidin 42 110 T 649
Alanin 169 440 T 649
Asparaginsyre 223 580 T 649
Glutaminsyre 511 1330 T 649
Glycin 81 210 T 649
Prolin 154 400 T 649
Serin 115 300 T 649

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby