DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 878
Asparges, hvide, rå
Engelsk navn
Asparagus, white, raw
Taxonomisk navn
Asparagus officinalis (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 109 kJ 1003
Energi (kcal) 26 kcal 1003
Protein 2,4 g 2,3 - 2,4 2 1073
Protein fra Aminosyrer 1,7 g 1003
Protein, deklaration 2,4 g 2,3 - 2,4 2 1073
Kulhydrat difference 4,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,5 g 1003
Kostfibre 1,8 g 1,4 - 2,2 4 T 753.0
Fedt 0,3 g 0,2 - 0,3 2 T 64.0
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 2 1003
Aske 0,6 g 0,5 - 0,7 2 1073
Tørstof 7,6 g 6,9 - 8,3 2 1073
Vand 92,4 g 91,7 - 93,1 2 1073
Nitrogen 0,384 g 0,368 - 0,384 2 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,98 α-TE 1 2135
Thiamin (B1-vitamin) 0,110 mg 1 2135
Riboflavin (B2-vitamin) 0,120 mg 1 2135
Niacinækvivalent 0,320 NE 1003
B6-vitamin 0,0720 mg 0,058 - 0,094 5 1072
Folat 150 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 18,0 mg 1003
Ascorbinsyre 18,0 mg 15 - 20 2 1073
Cholin 16,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 7,70 mg 7,5 - 8 2 1058
Kalium 169 mg 154 - 184 2 1058
Calcium 16,6 mg 13,2 - 18,5 6 1015
Magnesium 7,30 mg 6,5 - 8,1 2 1058
Jern 0,700 mg 1 2135
Zink 0,900 mg 1 2135
Selen 0,200 µg 1 2135
Fosfor 42,5 mg 33,6 - 48,5 6 1015
Jod 4,00 µg 1 2135
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 1,90 g 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1 2141
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,067 28 T 753.0
C18:0 0,002 0,836 T 753.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,002 0,836 T 753.0
C18:1,n-9 0,005 2,09 T 753.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,151 62,7 T 753.0
C18:3,n-3 0,013 5,43 T 753.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,069 28,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,007 2,92 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,164 68,2 1003
Sum fedtsyrer 0,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,013 5,43 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,151 62,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 69 180 T 649.0
Leucin 111 290 T 649.0
Lysin 100 260 T 649.0
Methionin 28 72 T 649.0
Cystin 8 22 T 649.0
Phenylalanin 65 170 T 649.0
Tyrosin 54 140 T 649.0
Threonin 61 160 T 649.0
Tryptofan 19 50 T 649.0
Valin 111 290 T 649.0
Arginin 92 240 T 649.0
Histidin 42 110 T 649.0
Alanin 169 440 T 649.0
Asparaginsyre 223 580 T 649.0
Glutaminsyre 511 1330 T 649.0
Glycin 81 210 T 649.0
Prolin 154 400 T 649.0
Serin 115 300 T 649.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 33 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 T 753.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby