DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym, gruppe eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 899
Hvedebrød, sandwich/toastbrød med fedtrige frø, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, sandwich/toast type, high fat seeds, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70 1 1267
FCF 0,899
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1131 kJ 1003
Energi, kcal 268 kcal 1003
total-N 1,425 g 1,415 1,09 - 1,75 6 1309
Protein, total 8,1 g 8,0655 6,21 - 9,97 6 1309
Protein, deklaration 8,9 g 8,84375 6,81 - 10,9 6 1309
Kulhydrat, difference 48,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 44,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 43,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 3,8 g 3,7 3,2 - 4,7 6 1309
Fedt, total 5,6 g 5,55 4,2 - 7,2 6 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,615 1,34 - 1,83 6 1309
Tørstof 63,5 g 63,5 61,2 - 65,5 6 1309
Vand 36,5 g 36,5 34,5 - 38,8 6 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg
ß-caroten 0 µg
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4
B1-vitamin 0,215 mg 0,213 0,195 - 0,238 4 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,0695 mg 0,07 0,062 - 0,076 4 1309
Niacin 1,43 NE 1003
niacin 1,51 mg 1,525 1,28 - 1,71 4 1309
B6-vitamin 0,0614 mg 0,049 - 0,078 18
Pantothensyre 0,353 mg 0,34 0,34 - 0,38 3 1309
Biotin 3,93 µg 3,4 3,4 - 5 3 1309
Folat 28,5 µg 29 27 - 29 4 1309
B12-vitamin 0,0927 µg 0,092 0,089 - 0,097 3 1309
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 192 mg 0,79 0,594 - 780 8 2006, 1309
Natrium, Na 416 mg 423,5 356 - 475 6 2006, 1309
Kalium, K 154 mg 157,5 135 - 166 4 1309
Calcium, Ca 29,4 mg 27,35 23,6 - 39,1 4 1309
Magnesium, Mg 37,9 mg 38 30,6 - 45 4 1309
Fosfor, P 126 mg 128,5 106 - 142 4 1309
Jern, Fe 1,37 mg 1,36 1,25 - 1,52 4 1309
Kobber, Cu 0,195 mg 0,1745 0,171 - 0,26 4 1309
Zink, Zn 1,05 mg 1,105 0,8 - 1,17 4 1309
Jod, I 17,3 µg 18,15 1,4 - 30,9 6 2006, 1309
Mangan, Mn 0,810 mg 0,81 0,56 - 1,06 4 1309
Chrom, Cr 3,58 µg 2,86 1,98 - 6,6 4 1309
Selen, Se 4,05 µg 3,6 3,2 - 5,8 4 1309
Nikkel, Ni 11,1 µg 10,4 7,8 - 15,6 4 1309
Cadmium, Cd 2,98 µg 2,65 1,7 - 4,9 4 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 40,7 g 41,4 37,9 - 43,1 5 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,908 17,9 1309
C18:0 0,235 4,66 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,003 0,0629 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1309
C18:1,n-9 1,334 26,4 1309
C18:1,n-7 0,049 0,963 1309
C20:1,n-11 0,000 0 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,284 45,2 1309
C18:3,n-3 (ALA) 0,236 4,67 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,147 22,7 1003
Sum monoumættede 1,383 27,3 1003
Sum polyumættede 2,520 49,9 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 5,049 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,236 4,67 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,284 45,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 356 250
Leucin 613 430
Lysin 200 140
Methionin 133 93
Cystin 157 110
Phenylalanin 428 300
Tyrosin 190 140
Threonin 242 170
Tryptofan 86 60
Valin 390 290
Arginin 328 230
Histidin 185 130
Alanin 271 190
Asparaginsyre 399 280
Glutaminsyre 2620 1840
Glycin 342 240
Prolin 890 660
Serin 428 300

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby