Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 899
Hvedebrød, sandwich/toastbrød med fedtrige frø, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, sandwich/toast type, high fat seeds, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,899
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1131 kJ 1003
Energi, kcal 270 kcal 1003
total-N 1,425 g 1,415 1,090 - 1,750 6 1309
Protein, total 8,1 g 8,1 6,213 - 9,975 6 1309
Protein, deklaration 8,9 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 48,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 44,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 43,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 3,8 g 3,7 3,2 - 4,7 6 1309
Fedt, total 5,6 g 5,6 4,2 - 7,2 6 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,6 1,34 - 1,83 6 1309
Tørstof 63,5 g 63,5 61,2 - 65,5 6 1309
Vand 36,5 g 36,5 34,500 - 38,800 6 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 861
ß-caroten 0 µg T 861
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
B1-vitamin 0,215 mg 0,213 0,195 - 0,238 4 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,070 mg 0,070 0,062 - 0,076 4 1309
Niacin 1,43 NE 1003
niacin 1,51 mg 1,53 1,28 - 1,71 4 1309
B6-vitamin 0,061 mg 0,049 - 0,078 18 T 861
Pantothensyre 0,353 mg 0,340 0,34 - 0,38 3 1309
Biotin 3,93 µg 3,40 3,4 - 5 3 1309
Folat 28,5 µg 29,0 27 - 29 4 1309
B12-vitamin 0,093 µg 0,092 0,089 - 0,097 3 1309
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 192 mg 1 0,594 - 780 8 1309, 2006
Natrium, Na 416 mg 424 356 - 475 6 1309, 2006
Kalium, K 154 mg 158 135 - 166 4 1309
Calcium, Ca 29,4 mg 27,4 23,6 - 39,1 4 1309
Magnesium, Mg 37,9 mg 38,0 30,6 - 45 4 1309
Phosphor, P 126 mg 129 106 - 142 4 1309
Jern, Fe 1,37 mg 1,36 1,25 - 1,52 4 1309
Kobber, Cu 0,195 mg 0,175 0,171 - 0,26 4 1309
Zink, Zn 1,05 mg 1,11 0,8 - 1,17 4 1309
Jod, I 17,3 µg 18,2 1,4 - 30,9 6 1309, 2006
Mangan, Mn 0,810 mg 0,810 0,56 - 1,06 4 1309
Chrom, Cr 3,58 µg 2,86 1,98 - 6,6 4 1309
Selen, Se 4,05 µg 3,60 3,2 - 5,8 4 1309
Nikkel, Ni 11,1 µg 10,4 7,8 - 15,6 4 1309
Cadmium, Cd 2,98 µg 2,65 1,7 - 4,9 4 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 40,7 g 41,4 37,9 - 43,1 5 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,00 1309
C10:0 0,000 0,00 1309
C12:0 0,000 0,00 1309
C14:0 0,000 0,00 1309
C16:0 0,905 18,0 1309
C18:0 0,235 4,67 1309
C20:0 0,000 0,00 1309
C22:0 0,003 0,06 1309
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,00 1309
C18:1,n-9 1,33 26,4 1309
C18:1,n-7 0,048 0,95 1309
C20:1,n-11 0,000 0,00 1309
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,28 45,2 1309
C18:3,n-3 0,235 4,67 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,14 22,7 1003
Sum monoumættede 1,38 27,4 1003
Sum polyumættede 2,51 49,9 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 5,03 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,235 4,67 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,28 45,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 356 250 T 861
Leucin 613 430 T 861
Lysin 200 140 T 861
Methionin 133 93 T 861
Cystin 157 110 T 861
Phenylalanin 428 300 T 861
Tyrosin 200 140 T 861
Threonin 242 170 T 861
Tryptofan 86 60 T 861
Valin 413 290 T 861
Arginin 328 230 T 861
Histidin 185 130 T 861
Alanin 271 190 T 861
Asparaginsyre 399 280 T 861
Glutaminsyre 2620 1840 T 861
Glycin 342 240 T 861
Prolin 941 660 T 861
Serin 428 300 T 861

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby