DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 899
Hvedebrød, sandwich/toastbrød med fedtrige frø, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, sandwich/toast type, high fat seeds, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
FCF 0,899
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1131 kJ 1003
Energi, kcal 268 kcal 1003
Nitrogen, total 1,425 g 1,415 1,09 - 1,75 6 1309
Protein, videnskabelig 8,1 g 8,0655 6,21 - 9,97 6 1309
Protein, deklaration 8,9 g 8,84375 6,81 - 10,9 6 1309
Kulhydrat, difference 48,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 44,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 43,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 3,8 g 3,7 3,2 - 4,7 6 1309
Fedt, total 5,6 g 5,55 4,2 - 7,2 6 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,615 1,34 - 1,83 6 1309
Tørstof 63,5 g 63,5 61,2 - 65,5 6 1309
Vand 36,5 g 36,5 34,5 - 38,8 6 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 861
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
B1-vitamin 0,215 mg 0,213 0,195 - 0,238 4 1309
B2-vitamin, riboflavin 0,0695 mg 0,07 0,062 - 0,076 4 1309
Niacinækvivalent 1,43 NE 1003
Niacin 1,51 mg 1,525 1,28 - 1,71 4 1309
B6-vitamin 0,0614 mg 0,049 - 0,078 18 T 861
Pantothensyre 0,353 mg 0,34 0,34 - 0,38 3 1309
Biotin 3,93 µg 3,4 3,4 - 5 3 1309
Folat 28,5 µg 29 27 - 29 4 1309
B12-vitamin 0,0927 µg 0,092 0,089 - 0,097 3 1309
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg T 861
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 192 mg 0,79 0,594 - 780 8 2006, 1309
Natrium, Na 416 mg 423,5 356 - 475 6 1309, 2006
Kalium, K 154 mg 157,5 135 - 166 4 1309
Calcium, Ca 29,4 mg 27,35 23,6 - 39,1 4 1309
Magnesium, Mg 37,9 mg 38 30,6 - 45 4 1309
Fosfor, P 126 mg 128,5 106 - 142 4 1309
Jern, Fe 1,37 mg 1,36 1,25 - 1,52 4 1309
Kobber, Cu 0,195 mg 0,1745 0,171 - 0,26 4 1309
Zink, Zn 1,05 mg 1,105 0,8 - 1,17 4 1309
Jod, I 17,3 µg 18,15 1,4 - 30,9 6 2006, 1309
Mangan, Mn 0,810 mg 0,81 0,56 - 1,06 4 1309
Chrom, Cr 3,58 µg 2,86 1,98 - 6,6 4 1309
Selen, Se 4,05 µg 3,6 3,2 - 5,8 4 1309
Nikkel, Ni 11,1 µg 10,4 7,8 - 15,6 4 1309
Cadmium, Cd 2,98 µg 2,65 1,7 - 4,9 4 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 40,7 g 41,4 37,9 - 43,1 5 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 0,908 17,9 1309
C18:0 0,235 4,66 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,003 0,0629 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1309
C18:1,n-9 1,334 26,4 1309
C18:1,n-7 0,049 0,963 1309
C20:1,n-11 0,000 0 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,284 45,2 1309
C18:3,n-3 (ALA) 0,236 4,67 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,147 22,7 1003
Sum monoumættede 1,383 27,3 1003
Sum polyumættede 2,520 49,9 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 5,049 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,236 4,67 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,284 45,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 356 250 T 861
Leucin 613 430 T 861
Lysin 200 140 T 861
Methionin 133 93 T 861
Cystin 157 110 T 861
Phenylalanin 428 300 T 861
Tyrosin 200 140 T 861
Threonin 242 170 T 861
Tryptofan 86 60 T 861
Valin 413 290 T 861
Arginin 328 230 T 861
Histidin 185 130 T 861
Alanin 271 190 T 861
Asparaginsyre 399 280 T 861
Glutaminsyre 2620 1840 T 861
Glycin 342 240 T 861
Prolin 941 660 T 861
Serin 428 300 T 861

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby